PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Studentă din Satu Mare la UMF Cluj, după vaccin: „Studenții ar trebui să fie un exemplu pentru restul oamenilor”

O tânără din județul Satu Mare, studentă la UMF Cluj, transmite un mesaj de încurajare celor ce nu s-au hotărât încă dacă să se vaccineze sau nu. Valentina B., studentă în anul I la Medicină Dentară din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu din Cluj-Napoca, și-a povestit experiența – de ce a ales să se vaccineze și care a fost procedura – colegilor de la PortalCJ

Tânăra studentă a mărturisit că a fost extrem de fericită în momentul în care a aflat că se va putea vaccina deodată cu cadrele medicale.

,,Am ales să mă vaccinez pentru a mă proteja de formele severe de Covid-19 cât și pentru a-i proteja pe cei dragi din jurul meu. Totodată pentru a limita apariția mutațiilor virusului. Consider că studenții ar trebui să fie un exemplu pozitiv pentru restul oamenilor.

Universitatea mi-a trimis un formular de înscriere voluntară în data de 6 ianuarie ulterior fiind programată tot de către Universitate la centru. Am așteptat cu nerăbdare e-mailul de confirmare al programării. După 4 zile de așteptare, am primit e-mailul mult așteptat fiind programată la ,, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Leon Danielo Cluj-Napoca”. Ulterior în data de 14 ianuarie m-am prezentat, unde m-a întâmpinat un personal foarte bine pregătit și amabil”, a spus Valentina B. pentru PortalCJ

Întrebată fiind dacă a întâmpinat o problemă în timpul triajului, tânăra a spus că a avut o problemă minoră.

,,Din cauza faptului că am susținut un examen astăzi (n.r. – vineri, în ziua vaccinării) la care am avut mari emoții, atunci când mi-a fost măsurată temperatura de către cadrul medical, termometrul arăta o temperatură de 37,6°C  din cauza stresului, lipsei de somn și al deshidratării.  Le-am spus celor de față care este cauza temperaturii crescute iar aceștia m-au liniștit spunând că și ei au fost studenți și că înțeleg exact cum este să fi în perioada de examinare. Mi-au dat două pahare de apă iar după 15 minute mi-a scăzut temperatura”, spune Valentina.

Valentina a precizat că a fost nevoită să completeze câteva formulare înainte de vaccinare. Iar mai apoi un cadru medical i-a administrat vaccinul care, după spusele ei, nu a durut deloc. ,,Ulterior vaccinării a mai trebuit să aștept 15 minute timp în care am fost supravegheată de către un medic în privința apariției unei reacții adverse a vaccinului”, a mai spus tânăra.

La momentul interviului, trecuseră deja câteva ore, Valentina ne-a spus că nu prezintă nicio reacție adversă doar o ușoară durere în zona în care a fost administrat vaccinul.

În încheiere, Valentina încurajează pe toată lumea să se vaccineze și să nu fie atât de credulă la fake news.