Ultima actualizare: ieri, 20:55

Locale

Studentă din Satu Mare la UMF Cluj, după vaccin: „Studenții ar trebui să fie un exemplu pentru restul oamenilor”

O tânără din județul Satu Mare, studentă la UMF Cluj, transmite un mesaj de încurajare celor ce nu s-au hotărât încă dacă să se vaccineze sau nu. Valentina B., studentă în anul I la Medicină Dentară din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu din Cluj-Napoca, și-a povestit experiența – de ce a ales să se vaccineze și care a fost procedura – colegilor de la PortalCJ

Tânăra studentă a mărturisit că a fost extrem de fericită în momentul în care a aflat că se va putea vaccina deodată cu cadrele medicale.

,,Am ales să mă vaccinez pentru a mă proteja de formele severe de Covid-19 cât și pentru a-i proteja pe cei dragi din jurul meu. Totodată pentru a limita apariția mutațiilor virusului. Consider că studenții ar trebui să fie un exemplu pozitiv pentru restul oamenilor.

Universitatea mi-a trimis un formular de înscriere voluntară în data de 6 ianuarie ulterior fiind programată tot de către Universitate la centru. Am așteptat cu nerăbdare e-mailul de confirmare al programării. După 4 zile de așteptare, am primit e-mailul mult așteptat fiind programată la ,, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Leon Danielo Cluj-Napoca”. Ulterior în data de 14 ianuarie m-am prezentat, unde m-a întâmpinat un personal foarte bine pregătit și amabil”, a spus Valentina B. pentru PortalCJ

Întrebată fiind dacă a întâmpinat o problemă în timpul triajului, tânăra a spus că a avut o problemă minoră.

,,Din cauza faptului că am susținut un examen astăzi (n.r. – vineri, în ziua vaccinării) la care am avut mari emoții, atunci când mi-a fost măsurată temperatura de către cadrul medical, termometrul arăta o temperatură de 37,6°C  din cauza stresului, lipsei de somn și al deshidratării.  Le-am spus celor de față care este cauza temperaturii crescute iar aceștia m-au liniștit spunând că și ei au fost studenți și că înțeleg exact cum este să fi în perioada de examinare. Mi-au dat două pahare de apă iar după 15 minute mi-a scăzut temperatura”, spune Valentina.

Valentina a precizat că a fost nevoită să completeze câteva formulare înainte de vaccinare. Iar mai apoi un cadru medical i-a administrat vaccinul care, după spusele ei, nu a durut deloc. ,,Ulterior vaccinării a mai trebuit să aștept 15 minute timp în care am fost supravegheată de către un medic în privința apariției unei reacții adverse a vaccinului”, a mai spus tânăra.

La momentul interviului, trecuseră deja câteva ore, Valentina ne-a spus că nu prezintă nicio reacție adversă doar o ușoară durere în zona în care a fost administrat vaccinul.

În încheiere, Valentina încurajează pe toată lumea să se vaccineze și să nu fie atât de credulă la fake news.

 

18 comentarii

  1. Altu Răspunde

    Altă eroină!

  2. trecătorprin satu mare Răspunde

    Nu au fost probleme, foarte frumos! Mai puțin frumos este la programarea unei persoane la vaccin: nu răspunde nimeni la telefon, cu zilele. A treia zi: nu mai sunt locuri pe luna ianuarie. Pe februarie? Pe februarie nu se poate. Asta este problema la vaccin. Dacă vrea cineva să se vaccineze, nu se poate!

  3. Nimeni Răspunde

    Si eu sunt pentru vaccinare dar nu mai sunt atat de tanar ca studenta din poza incat sa ma incred orbeste in aceasta actiune. Cine imi garanteaza ca acel vaccin nu este o “facatura” luata cine-stie de pe unde sau ca nu ii este expirat termenul prescris. Nu ne-am increzut noi in produsele Hexi Pharma nu cu mult timp in urma? Ia uitati cum tergiverseaza baietii lucrurile in acest caz:

    “Procesul Hexi Pharma ar putea fi reluat de la zero, Curtea de Apel București urmând să ia o decizie în acest sens în 10 decembrie. Joi, instanța era așteptată să pronunțe sentința în dosarul dezinfectanților diluați distribuiți în peste 300 de spitale din România”.

    • Alex Răspunde

      Bah da Prostălău mai ești,da’ Prost rău de tot

    • covid 19 Răspunde

      @Nimeni, Noţiunea de ,,verosimilitate” îţi spune ceva? Dacă da, te întreb: este verosimil să se facă o farsă mondială ca unii să primească fake-uri de vaccin? Evreii, care s-au înghesuit la vaccinare n-au temerile prosteşti ale românilor (nu în măsura în care e la noi). Fii sigur că guvernul lor nu supune populaţia la riscuri. Al nostru de ce ar face-o?

  4. Golf Răspunde

    Bun, dar mărturii din tabăra cealaltă care refuză vaccinarea nu au voie să fie prezentate în mass media?

    • covid 19 Răspunde

      Şi ce mărturie să aflăm de la unul care nu vrea vaccinarea? Eşti tare!

      • ... Răspunde

        O explicație, ceva. Dar cum spune cineva altceva decât religia la modă imediat este tăiat sonorul. Încă suntem democrație și încă ai dreptul să îți spui părerea. Altfel vine derapajul și cred că mai ții minte unde duce. Mai ții minte când erai împotriva luptei de clasă? Secera și ciocanul?
        Uite eu aș fi curios de ce în rândurile cadrelor medicale disponibilitatea de vaccinare este undeva la 40% iar restul refuză. Ești de acord că au mai multă carte și au mai multe informații? Sau profesorii. Ce zici? Atenție, vorbesc de cadre calificate și nu femeia de serviciu din spital! Nu explicația ta mă interesează de ce nu s-ar vaccina ei sau ele ci motivul pentru care punctul de vedere al lor nu este prezentat sub nici o formă.
        Cum a spus Ion Rațiu în 1990, că va lupta până la ultimele puteri ca tu să ai dreptul să fii de altă părere decât el??? Foarte ușor am uitat 1989.

  5. Altu Răspunde

    Atâta propagandă ca la vaccinul ăsta nu era din de cobora Dumnezeu pe nenorocitul ăsta de Pământ. Atâta efort pt a dovedi că cei care se vaccinează sunt ai mai deștepți dintre pământeni iar ceilalți proștii pământului. Politicienii nu înțeleg că o astfel de atitudine va înverșuna ambele tabere, vor ajunge să se incaiere oamenii pe stradă, inteligenții de frică că îi omoară nevaccinații ,iar ceilalți că sunt obligați să se vaccineze și îi omoară vaccinul. Problema e că toată chestia covidului s-a gestionat de politicieni, și știm ce încredere are lumea în ei. Dacă vorbeau doar experții și ei decideau, alta era situația și atitudinea. Să am eu încredere în ce zice Iohannis,Catu,Papa sau Preafericitul sau politicienii Cercel,Rafila sau Gheorghiță,ce glumă bună.

  6. Nimeni Răspunde

    @Alex. Cum ceri niste garantii despre acest vaccin, un lucru absolut normal dupa mine, cum esti etichetat in fel si chip. Ia eticheteaz-o tu si pe doamna asta care a spus lucrurile de mai jos:

    Într-o serie de declaraţii publicate duminică în ziare aparţinând grupului media Funke, De Bolle a vorbit despre riscul real ca delincvenţii să încerce să profite de cererea uriaşă pentru vaccin, transmite Agerpres.
    Şefa Europol a avertizat că oficialităţi din domeniu au identificat deja semne concrete ale unor posibile acte criminale, cum ar fi faptul că presupuse vaccinuri sunt oferite spre vânzare pe social media.
    Ea le-a cerut europenilor să aibă grijă, afirmând că oricine a riscat şi a dat curs unor asemenea oferte va avea cel mai probabil surpriza să constate că nu va primi nimic sau va primi un fals vaccin, ultima variantă putând avea serioase consecinţe din punct de vedere al sănătăţii celui care cumpără aşa ceva.
    De Bolle a insistat că Europol a trimis deja alertele corespunzătoare şi le-a cerut statelor membre să acţioneze cu prudenţă.

    Autorităţile trebuie să fie pregătite şi pentru tentativele de a fura vaccinul, a adăugat ea, afirmând că Europol a identificat posibile puncte nevralgice. În fine, De Bolle a menţionat că departamentele de poliţie din întreaga Uniune Europeană conlucrează pentru a proteja transportarea vaccinului

  7. Nimeni Răspunde

    @Alex. Ia eticheteza-i si pe astia de msi jos:
    Organizația Mondială a Sănătății (OMS) estimează că aproximativ 11% dintre medicamentele din țările în curs de dezvoltare sunt contrafăcute și responsabile pentru decesele a zeci de mii de copii din cauza unor boli precum malaria și pneumonia. Experții au examinat 100 de studii care au implicat peste 48.000 de medicamente. Produsele pentru tratarea malariei și infecțiilor bacteriene au reprezentat aproape 65% din medicamentele false. De asemenea, se estimează că numărul copiilor care mor din cauza pneumoniei după ce au primit medicamente falsificate este cuprins între aproximativ 72.000 și 169.000. Potrivit OMS, cazurile de medicamente false pe care le-a găsit sunt doar „o mică parte” și este posibil ca multe probleme să nu fie raportate.

    Conform definiției incluse în Legea 95/2006 republicată, un „medicament falsificat este orice medicament pentru care se prezintă în mod fals: a) identitatea, inclusiv ambalajul și etichetarea, denumirea sau compoziția în ceea ce privește oricare dintre ingredientele sale, inclusiv excipienții și concentrația ingredientelor respective; b) sursa, inclusiv fabricantul, țara de fabricație, țara de origine sau deținătorul autorizației de punere pe piață; sau c) istoricul, inclusiv înregistrările și documentele referitoare la canalele de distribuție utilizate

  8. Nimeni Răspunde

    @Alex. Eu nu cer decat un lucru, sa-mi garanteze cei care-mi cer sa fac vaccinul ca acesta este cel de la Pfizer, Moderna sau de unde-l accepta, iar daca mi se da altceva si dovedesc sau dovedeste cineva ca am murit din cauza lui sau m-am imbolnavit sau e apa de ploaie sa raspunda pentru asta. Pentru ca vezi tu, Desteptule, ca baietii Destepti care s-au ocupat de produsele Hexi Pharma nu vor sa raspunda pentru ce-au facut si sunt tot pe schema inca.

  9. covid 19 Răspunde

    @Nimeni, suferi de nebăgare în seamă? N-ai serviciu nici tu, de scrii litanii pe portal. Cine şi ce garanţii să-ţi ofere? Chiar nu ştii că vaccinarea nu e obligatorie? Tu ai vrea să-ţi plătească statul avion să zbori la Pfizer să-ţi iei doza de pe banda de fabricaţie? Mă îndoiesc că asta ţi-ar fi suficient. Apropo, nu ţi s-a părut că pâinea are un gust ciudat în ultima vreme? Eeeei, nu te-ai gândit, ai acum o temă nouă.

  10. Nimeni Răspunde

    @covid 19.🐵

  11. Nimeni Răspunde

    @covid 19. Daca tot ma provoci ia citeste tu ce-i mai jos:
    Alimentul toxic pe care romanii il consuma zilnic. Te poate distruge
    Alimentul toxic pe care românii îl consumă zilnic. In urma procesului de prelucrare a graului, dar si de rafinare a fainii, sunt eliminate in jur de 76% dintre vitamine si minerale. Vitamina E, calciul, fosforul, fierul, magneziul, dar si tot complexul de vitamine B raman in taratele rezultate in urma acestui proces.

    Faina poate deveni toxica si din alte cauze. Cand este tratata cu dioxid de clor sau bromat de potasiu, se transforma intr-un pericol. Acestea sunt substante care ii asigura culoarea alba.
    Alimentul toxic pe care românii îl consumă zilnic. Cercetatorii au studiat bromatul de potasiu si ne atrag atentia ca este cancerigen. Poate cauza tumorile tiroidiene, precum si pe cele care apar la nivelul celulelor intestinale si ale ficatului. Bromatul de potasiu a fost interzis in tarile Uniunii Europene, in Regatul Unit al Marii Britanii si Canada inca din anul 1994, potrivit capital.ro.

    Alimentul toxic pe care romanii il consuma zilnic. Daca este consumata in exces, faina alba cauzeaza obezitate si afectiuni la nivelul inimii. O alternativa mult mai sanatoasa la faina alba este cea integrala.

    • Sîca Răspunde

      Măi nimeni
      Orice, ce este consumat excesiv este contraindicat….Mă indoiesc că nu stii ca …Una e să bei o bere ,sau să bei 10 .O felie sau doua de pâini la o masă sau 1/2 pîini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.