PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

VIDEO. Declarația primei persoane vaccinate în județul Satu Mare

Prima persoană vaccinată în județul Satu Mare este Ioan Sergiu managerul Spitalului TBC din municipiu. El spune că vaccinul este ca un vaccin obișniut, dar începutul este mai greu. 

„Este ca un vaccin obișnuit, nimic deosebit față de alte vaccinuri, dar ca și orice altă campanie de vaccinare, începuturile sunt grele. Întotdeauna vaccinurile au reprezentat un avantaj pentru omenire și multe dintre bolile care au fost până în prezent au reușit să fie eradicate prin vaccinare. M-am vaccinat în primul rând pentru siguranța familiei mele, pentru pacienți, pentru colegii de serviciu, în ideea de a nu transmite această boală altora”, a spus managerul TBC.

Momentul vaccinării și delcarația lui Ioan Sergiu, în videoclipul următor:

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 a debutat astăzi în județul Satu Mare, de la ora 08,00, în toate centrele de vaccinare a personalului sanitar. Centrele de vaccinare au fost aprovizionate cu 615 doze de vaccin necesare pentru zilele de marți, miercuri și joi. În funcție de necesarul de doze de vaccin, conform planificărilor de pe platforma online https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/, Direcția de Sănătate Publică Satu Mare va solicita Centrului Regional de stocare arondat – respectiv centrul Cluj Napoca numărul de doze de vaccin pentru următoarele zile.

La nivelul județului Satu Mare sunt organizate 4 centre de vaccinare a personalului sanitar din structura proprie și a personalului medical arondat, precum și a altor categorii de personal nominalizate în această etapă. Cele 4 centre de vaccinare sunt organizate în Ambulatoriile Satu Mare, Carei, Negrești-Oaș și la secția externă Tășnad a Spitalului Județean de Urgență Satu Mare.

Vaccinul utilizat în această etapă de derulare a campaniei de vaccinare este concentrat pentru dispersie injectabilă – vaccin de tip ARNm COVID-19 (cu nucleozide modificate) produs de Pfizer – BioNTech.