Ultima actualizare: azi, 22:15

Locale

VIDEO. Declarația primei persoane vaccinate în județul Satu Mare

Prima persoană vaccinată în județul Satu Mare este Ioan Sergiu managerul Spitalului TBC din municipiu. El spune că vaccinul este ca un vaccin obișniut, dar începutul este mai greu. 

„Este ca un vaccin obișnuit, nimic deosebit față de alte vaccinuri, dar ca și orice altă campanie de vaccinare, începuturile sunt grele. Întotdeauna vaccinurile au reprezentat un avantaj pentru omenire și multe dintre bolile care au fost până în prezent au reușit să fie eradicate prin vaccinare. M-am vaccinat în primul rând pentru siguranța familiei mele, pentru pacienți, pentru colegii de serviciu, în ideea de a nu transmite această boală altora”, a spus managerul TBC.

Momentul vaccinării și delcarația lui Ioan Sergiu, în videoclipul următor:

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 a debutat astăzi în județul Satu Mare, de la ora 08,00, în toate centrele de vaccinare a personalului sanitar. Centrele de vaccinare au fost aprovizionate cu 615 doze de vaccin necesare pentru zilele de marți, miercuri și joi. În funcție de necesarul de doze de vaccin, conform planificărilor de pe platforma online https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/, Direcția de Sănătate Publică Satu Mare va solicita Centrului Regional de stocare arondat – respectiv centrul Cluj Napoca numărul de doze de vaccin pentru următoarele zile.

La nivelul județului Satu Mare sunt organizate 4 centre de vaccinare a personalului sanitar din structura proprie și a personalului medical arondat, precum și a altor categorii de personal nominalizate în această etapă. Cele 4 centre de vaccinare sunt organizate în Ambulatoriile Satu Mare, Carei, Negrești-Oaș și la secția externă Tășnad a Spitalului Județean de Urgență Satu Mare.

Vaccinul utilizat în această etapă de derulare a campaniei de vaccinare este concentrat pentru dispersie injectabilă – vaccin de tip ARNm COVID-19 (cu nucleozide modificate) produs de Pfizer – BioNTech.

15 comentarii

  1. Lili Răspunde

    Sanatate maxima si succes in continuare stimate domnule doctor!

  2. Sm Răspunde

    De unde știm că s-a vaccinat. Poate avea doar ser fiziologic în seringă. Cine garantează că toată lumea primește același vaccin? Și sunt multe alte întrebări, fără răspuns.

  3. realist Răspunde

    V-ati plans aproape un an ca de ce nu se descopera un vaccin, sa scapam de pandemie. Acum a aparut vaccinul, dar nu ne vaccinam pentru ca oculta mondiala, pentru ca Bill Gates, cipuri, 5G, FB si alte surse minune de “infrormare”, gen Florica de pe grup.
    Nu va obliga nimeni sa va vaccinati, nu este obligatoriu. Informati-va inainte din surse oficiale, nu din “dezbaterile” din schimbul 3 de la DRM.

    • Sm Răspunde

      @realist,spune tu care sunt sursele corecte de informare. Presa plătită cu bani grei de guvernul României,aia e corecta? Doctori care sunt pe felie cu companiile farmaceutice și iau comisioane grase să îți bage pe gât medicamente. Vaccinati-va cât mai mulți,iar dacă după câteva luni cădeți ca muștele nu voi regreta deloc.

      • h Auleu Maica Răspunde

        Sm
        Tu nu crezi in nimeni ….e treaba ta ,dar nu- ți mai etala inteligența , că-i păcat să o irosești….ține-o pentru tine că poluezi…!

        • Sm Răspunde

          @auleule,fi tu deștept și du-te la tăiere, adică vaccinare, lasă să fiu eu prost și nevaccinat. Mai ia câțiva comentatori de aici cu tine, măcar scapă omenirea de inteligenți. Să rămânem numai proști nevaccinați . Mai bine proști în viață decât deștepți între 4 scânduri.

          • Gyuri

            @sm
            Dar nu trebuie să rămâneți voi proști, că sunteți deja!
            “Helău!” Gramatica?
            Ia recitește ceea ce ai scris.

        • hakkate Răspunde

          @haoleu, companiile pharma de zeci de ani au înțelegeri cu firmele mari distribuitoare și cu medicii. Practic se prescrie la dictare. Apoi în mod foarte interesant și după un timp unii se duc frecvent la simpozioane exotice (Hawaii, Jakarta, Thailanda, Johannesburg, numai câteva de care știam eu) dar acestea sunt de fapt vacanțe mascate bineînțeles pe banii companiilor. Era o perioadă că acumulai punctaj ca la școală ca să fii eligibil pentru drum. Nu glumesc. Dacă tu crezi că cei care defilează pe sticlă ne vor binele atunci tu ești mai mult decât naiv. 40% dintre medici refuză vaccinarea. Te rog să meditezi asupra acestui aspect. Că noi nu le știm pe toate e un lucru, nu suntem de meserie. Dar eu zic că ei totuși trebuie să aibă un motiv întemeiat că fac asta pe vreme de pandemie. S-a aprins becul? Sunt curios de ce nu se orezintă și acest aspect în mass media așa de dependentă. Nu sunt negaționist deloc doar curios. Și foarte-foarte contrariat. Adică medicii ne bat capul ca să ne vaccinăm și ei nu o fac? Tocmai ei când marea majoritate a cazurilor de covid provin de la spitale, cămine de bătrâni și instituții sociale??? Unde se presupune că e full de cadre sanitare? Cineva nu știe a purta masca?

    • dr.Raed Răspunde

      nu vi se pare ciudat ca franta abia a vaccinat 200 de oameni?,olanda inca nu a vaccinat pe nimeni inca,americanii din 350 mil locuitori,au vaccinat cat noi,si multe alte semne?????

      • Americanu Răspunde

        Doar nu vrei sa se vaccineze ei primii cand ne au pe noi ca si sclavi ai europei si pot sa vada daca crapa careva de la vaccin inainte sa isi schilodeasca ei populatia. Nu fi fraier.

  4. Golf Răspunde

    @hakkate, nu trebuie să fi contrariat, este vorba de o agendă. Nu ai ce discuta cu indivizii care au încredere în autorități, mass media, corporații și măcelari, pardon, doctori (cei care s-au vândut corporațiilor și pe care mass media îi pun în față).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.