PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

VIDEO. Mani Gyenes a început în forță la Dakar 2021. Lider la categoria Malle Moto

Raliul Dakar 2021 a debutat duminică dimineață în Arabia Saudită, iar riderul sătmărean Emanuel Gyenes a început în forță competiția. După două etape, Mani este lider la Malle Moto, clasă pe care a câștigat-o în 2020, și a înregistrat al 32-lea timp al categoriei Moto.

În prima etapă, Jeddah – Bisha, Mani Gyenes a avut de parcurs 346 km de legătură și 277 km de probă specială. O specială în care a trebuit să fii foarte atent la pietre, să treci prin râuri secate, dar și printr-un vad cu mult noroi, nisip, mult praf către final. Ca și una cu multe segmente foarte virajate și foarte multe intersecții, multe trase, mai ales în apropierea taberelor nomade.

În cea de-a doua etapă care s-a încheiat astăzi, Bisha – Wadi Ad-Dawasir, riderul sătmărean a avut de parcurs 457 de kilometri de probă specială și 228 de legătură. ,,A fost o probă lungă azi, au fost zone rapide dar și dune foarte moi. Acolo am avut mai mulți concurenți dificultăți, dar a fost o probă faină”, a declarat Emanuel Gyenes la finalul celei de-a doua etape.