PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

VIDEO. Revoltător! Ambulanță trimisă să preia un copil rănit, atacată de turiști deranjați de zgomot

Incident revoltător la Buşteni. O ambulanţă trimisă să preia un copil rănit a fost blocată de mai mulți turiști deranjați de zgomot. Oamenii au năvălit cu bulgări şi cu vin fiert asupra autospecialei, sub pretextul că semnalele acustice le-ar fi speriat copiii. Un salvator montan a intrevenit să liniştească spiritele, dar a fost bruscat.

Un salvamontist al Serviciului Public Județean Salvamont Prahova a intervenit după ce un mai multe persoane a atacat ambulanța cu bulgări de zăpadă, susținând că semnalele acustice ale salvării le-au speriat copiii. Un martor a filmat  momentul în care turiştii blochează accesul ambulanţei şi devin recalcitranţi. Salvatorul montan a încercat să aplaneze starea de agitație, dar unul dintre turiști l-a bruscat şi l-a determinat să plece.

Niciun ofiţer de ordine publică nu se afla în zonă în momentul respectiv, deşi, pârtiile de pe Valea Prahovei erau arhipline. Salvamontistul a solicitat, însă, personal intervenția jandarmilor. Aceştia i-au amendat pe trei dintre indivizii recalcitranți.