PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Adrian Cozma, despre schimbarea lui Radu Bud: Trebuia să avem prefect; n-am participat la nicio ședință

Preşedintele PNL Satu Mare, deputatul Adrian Cozma, a declarat că decizia de împărţire a posturilor de prefecţi a fost luată de liderii naţionali ai partidelor, el nefiind prezent la şedinţă.

Adrian Cozma susţine că actualul prefect, Radu Bud, este unul dintre cei mai experimentaţi din ţară şi şi-ar fi dorit să îşi poată contnua activitatea.

“Sigur că mi-am dorit ca actualul prefect să-și poată continua activitatea fiindcă e printre cei mai experimentați din țară pe zona asta, dacă nu e cel mai experimentat, dar negocierea n-a depins de mine. PNL nu putea să ia toate posturile de prefect, iar Satu Mare e un județ mic. Sigur că ținând cont de specificul demografic și de alte lucruri care doar aici la noi au și o anumită simbolistică, trebuia să avem prefect. În niciun caz nu e vorba de forța unei organizații județene de a-și impune voința fiindcă organizațiile puternice din PNL n-au obținut funcția de prefect. Vorbim de Cluj, Timiș, Arad, Suceava, Sălaj. Nici la București nu avem prefect. Echipa de negociere a fost una foarte restrânsă formată din președinții partidelor la nivel național. N-am participat la nicio ședință, ca de altfel nici ceilalți colegi din alte județe”, a precizat Adrian Cozma.

Postul de prefect al judeţului Satu Mare va reveni UDMR, urmând să fie ocupat, cel mai probabil, de actualul subprefect, Altfatter Tamas.