PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Kereskenyi, atac la “persoanejele sinistre” care vor să blocheze Centrul Nou: “Profund gest de iresponsabilitate”

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, le-a spus astăzi consilierilor locali că “personaje sinistre” vor să blocheze lucrările de modernizare a Centrului Nou şi că această acţiune este “un profund gest de iresponsabilitate”.

El a răspuns întrebării puse de consilierul PSD Ciprian Crăciun cu privire la continuarea lucrărilor, după informaţiile apărute ieri în mediul online cu privire la sistarea acestora. Edilul a explicat din nou că oamenii trebuie să aleagă canale oficiale de informare şi surse de încredere, nu tot felul de zvonuri prezentate “pe surse”.

“Mă bucur că vreţi să vă informaţi din surse sigure. S-a demonstrat încă o dată că nu este bine când te informezi doar de pe reţele de socializare, respectiv anumite organe aşa zise mass media”, a spus primarul.

“Este un proiect finanţat din fonduri europene. (…) Proiectul a fost prezentat şi dezbătut larg încă din 2017 când am contractat studiul de fezabilitate şi dosucmentaţia DALI, care a fost aprobat în Consiliul Local. (…) Foarte interesant este că au ieşit la iveală unele personaje mai sinistre din Satu Mare care la rândul lor au încercat să creeeze un val. Consider un profund gest de iresponsabilitate din partea unor oameni care stau în spatele acestor demersuri. Proiectul nu numai că are toate avizele şi acordurile, ci are inclusiv avizul Ordinului Arhitecţilor din România, filiala teritorială Satu Mare.

Lucrările nu se opresc, merg mai departe conform graficului. Noi suntem deschişi la dialog, dar nu putem să ne permitem să pierdem bani europeni, nu putem să ne permitem ca unii să îşi bată joc de 100.000 de sătmăreni, pentru că acest proiect a fost îmbrăţişat în Consiliul Local, votat unanim”, a spus primarul.

Potrivit acestuia, 99% dintre contestatari nu sunt din Satu Mare.

“M-aş fi simţit mai bine dacă acei contestatari, din care 99% nu sunt din Satu Mare, ar fi venit la faţa locului să se documenteze, să vadă ce a fost această piaţă înainte de reabilitate pentru că nu poţi să judeci după unele poze din 1986 şi după unele poze dintr-un şantier în lucru. Disputa trebuie dusă de specialişti, nu trebuie să politizăm un subiect, deşi unii au încercat să facă acest lucru. Acest spaţiu necesită schimbare pentru că a fost lăsat în ultimii 30 de ani în paragină”, a mai afirmat edilul.