Ultima actualizare: azi, 17:36

Locale

Kereskenyi, atac la “persoanejele sinistre” care vor să blocheze Centrul Nou: “Profund gest de iresponsabilitate”

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, le-a spus astăzi consilierilor locali că “personaje sinistre” vor să blocheze lucrările de modernizare a Centrului Nou şi că această acţiune este “un profund gest de iresponsabilitate”.

El a răspuns întrebării puse de consilierul PSD Ciprian Crăciun cu privire la continuarea lucrărilor, după informaţiile apărute ieri în mediul online cu privire la sistarea acestora. Edilul a explicat din nou că oamenii trebuie să aleagă canale oficiale de informare şi surse de încredere, nu tot felul de zvonuri prezentate “pe surse”.

“Mă bucur că vreţi să vă informaţi din surse sigure. S-a demonstrat încă o dată că nu este bine când te informezi doar de pe reţele de socializare, respectiv anumite organe aşa zise mass media”, a spus primarul.

“Este un proiect finanţat din fonduri europene. (…) Proiectul a fost prezentat şi dezbătut larg încă din 2017 când am contractat studiul de fezabilitate şi dosucmentaţia DALI, care a fost aprobat în Consiliul Local. (…) Foarte interesant este că au ieşit la iveală unele personaje mai sinistre din Satu Mare care la rândul lor au încercat să creeeze un val. Consider un profund gest de iresponsabilitate din partea unor oameni care stau în spatele acestor demersuri. Proiectul nu numai că are toate avizele şi acordurile, ci are inclusiv avizul Ordinului Arhitecţilor din România, filiala teritorială Satu Mare.

Lucrările nu se opresc, merg mai departe conform graficului. Noi suntem deschişi la dialog, dar nu putem să ne permitem să pierdem bani europeni, nu putem să ne permitem ca unii să îşi bată joc de 100.000 de sătmăreni, pentru că acest proiect a fost îmbrăţişat în Consiliul Local, votat unanim”, a spus primarul.

Potrivit acestuia, 99% dintre contestatari nu sunt din Satu Mare.

“M-aş fi simţit mai bine dacă acei contestatari, din care 99% nu sunt din Satu Mare, ar fi venit la faţa locului să se documenteze, să vadă ce a fost această piaţă înainte de reabilitate pentru că nu poţi să judeci după unele poze din 1986 şi după unele poze dintr-un şantier în lucru. Disputa trebuie dusă de specialişti, nu trebuie să politizăm un subiect, deşi unii au încercat să facă acest lucru. Acest spaţiu necesită schimbare pentru că a fost lăsat în ultimii 30 de ani în paragină”, a mai afirmat edilul.

21 comentarii

  1. Szalma Jack Răspunde

    De ce primarul nu sesizeaza POLITIA???De ce procurorii nu se sesizeaza din oficiu,pentru ca nu-ti trebuie multa minte incat sa-ti dai seama ca ceva nu este in regula,ca ceva pute ?!

  2. Stefan Răspunde

    Din pacate este mai mult decat evident: ceva nu este in ordine cu acest proiect. Mare necaz, pentru cei implicati si nu in ultimul rand pentru comunitate. Problema este ori de ordin profesional, ori de ordin juridic sau…de mentalitate. Oricare dintre ele, separat sau impreuna, constituie o mare si reala problema a tuturor platitorilor de impozite.

  3. Banditto Răspunde

    Vinovat pentru tot circul acesta este numitul Păcuraru Dumitru, patronul lui Informatia zilei care nu a prins aici nimic! El este cel care a distrus urmele Cetății Satu Mare când și- a construit un mare restaurant in centrul orasului . Se ocupa cineva de asta? Atunci nu a protestat nimeni? Ce zice primaria, poliția, cei de la inspectoratul de disciplină in constructii de crima această împotriva trecutului nostru? Așteptăm Dreptatea!

    • Gyuri Salmancan Răspunde

      Vinovat ? Poate trebuia VIZAT de catre cei care ar fi obligati sa descopere cum a pus mana pe toata strada Kossut Lajos,pe fabrica din spatele autogarii acolo unde si-a facut tipografia si alte chestii pe care DNA-ul si SRI-ul le-au cam trecut cu vederea(voit sau mituiti ????)! Trebuia VIZAT si cel care “gospodarea” municipiul la vremea respectiva,cel care si-a tras tereneuri de milioane de dolari pe strada Uzinei,cel care l-a imbogatit si improprietarit cu zeci de cladiri in municipiul Satu Mare(de frica??) pe un fost sef de politie judetean …etc.,”gospodarul” care n-a patit absolut nimic,ba mai mult, statul i-a platit acestuia despagubiri 😂😁!!Acolo trebuia(sau trebuie) sa actioneze SRI si DNA !!!

  4. jo Răspunde

    gabor lasa-ne, gabor du-te acasa cu masculik, cu puscas de la florisal si toata sleahta ta de incompetenti !

  5. Satmarean Răspunde

    Asta nu trebe lăsat așa! Să se facă o anchetă publică. E grav sa distrugi o cetate! Este o crimă! Cred că aici și Primăria este complice. Ce spui Kereskeni?

  6. unu Răspunde

    clar ceva pute la mijloc , dar vom afla noi cand intra si altii pe fir – cum s-a licitata cu s-a proiectat, cine l-a castigat smd…..

  7. Jan Răspunde

    Doră nu vre Pacuraru să-si mai facă un Poessis pă platou ???.

  8. Una Răspunde

    Asta-i mâna lui Vulturescu și a lui Păcuraru si poate a lui Sensei !

  9. radical2 Răspunde

    Asta se va vedea cand va spune lumea …tot Cluju e mai frumos, tot Oradea e mai frumos, tot Sibiu e mai frumos, tot Alba Iulia e mai fromos, tot Baia Mare e mai frumos, tot Arad e mai frumos…si lista din pacate poate continua. Primarie incompetenta, primar incompetent. Degeaba e nou daca tot urat e.

  10. Calin Răspunde

    Mai Gabriele, ia zi tu asa sincer, unde se duce marmura ridicata? Si granitul cubic?

    • Alina Răspunde

      Asta te necajeste pe tine. S-au taiat 300 de fabrici cu flexul in valoare de 100 miliarde de euro, din 90 incoace.
      Iar pe tine te deranjeaza 3 remorci de moloz. Sclav ai ramas.

      • Sâcă Răspunde

        Șezi-ți pe pi…ă cucoană și nu sării de la subiect ca proasta- p…..

        • Sâcă Răspunde

          Nu am luat iar astazi pastilele de la Enatescu. Oare sai fie de aceea? Nu stiu. Cateodata vorbesc singur. Dar imi place.

    • hAuleuMaica Răspunde

      Unde..? …unde au mers și pavajele galbene.

    • Vulpea bi-polara Răspunde

      Pai, la renovarea de mai an pavaju scos so basculat in prima vila de la intrarea in Viile SM, pe dreapta. Si asta o ajunge tot unde trebe, nu-ti fa griji,

  11. Smile Răspunde

    Tot circul acesta a pornit de la anumite persoane din Satu Mare, care lucrează la Informaţia zilei, ei sunt şi cei care au luat legătura cu cei de la OAR şi UAR, pentru a opri lucrările din centru, numai să nu le schimbe ,,minunatul” lor pavaj, care oricum era distrus în toate felurile.

  12. H&R Răspunde

    PortalSM ce este ala Persoanejele?

  13. Pacpac Răspunde

    Ole, ole, ole, Păcuraru cât mai e?
    Că am auzit că a ajuns la fundul sacului și acum a iesit cu șantajul la drumul mare! Pardon, la pavajul mare!
    Oare se va speria Gaboreanu? No, duca-se și Mitică că a ciordit destul!

  14. Gabor Răspunde

    La Livada.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.