PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

LIVE. Cseke Attila, despre al treilea pod: “Vrem să dăinuie cel puţin 100 de ani”

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a declarat astăzi că ministerul pe care îl conduce are resursele financiare pentru plata lucrărilor la cel de-al treilea pod peste Someş din municipiul Satu Mare şi că îşi doreşte să fie o lucrare de calitate care să dăinuie cel puţin pentru 100 de ani.

“Este foarte bine că se lucrează, suntem pregătiţi cu sumele de bani pentru partea noastră de finanţare şi sperăm foarte mult ca această invstiţie care presupune un nou pod peste Someş cu patru benzi  de ciruclaţie, cu trotuare, cu piste de biciclete în ambele sensuri de circulaţie, un pod care corespunde mileniului III. Avem resursele necesare financiare pentru a finanţa acest pod şi sperăm ca în termenul prevăzut de contract, să fie şi o lucrare de calitate care să dăinuie cel puţin 100 de ani”, a spus Cseke Attila.

Primarul Kereskenyi Gabor a arătat că valoarea totală a proiectului este de 169 milioane de lei, jumătate fiind susţinută prin PNDL II al Ministerului Dezvoltării.

“Va fi un pod hobanat, arhitecturat o capodoperă arhitecturală a municipiului Satu Mare”, a spus Kereskenyi.