Ultima actualizare: azi, 17:36

Locale

LIVE. Cseke Attila, despre al treilea pod: “Vrem să dăinuie cel puţin 100 de ani”

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a declarat astăzi că ministerul pe care îl conduce are resursele financiare pentru plata lucrărilor la cel de-al treilea pod peste Someş din municipiul Satu Mare şi că îşi doreşte să fie o lucrare de calitate care să dăinuie cel puţin pentru 100 de ani.

“Este foarte bine că se lucrează, suntem pregătiţi cu sumele de bani pentru partea noastră de finanţare şi sperăm foarte mult ca această invstiţie care presupune un nou pod peste Someş cu patru benzi  de ciruclaţie, cu trotuare, cu piste de biciclete în ambele sensuri de circulaţie, un pod care corespunde mileniului III. Avem resursele necesare financiare pentru a finanţa acest pod şi sperăm ca în termenul prevăzut de contract, să fie şi o lucrare de calitate care să dăinuie cel puţin 100 de ani”, a spus Cseke Attila.

Primarul Kereskenyi Gabor a arătat că valoarea totală a proiectului este de 169 milioane de lei, jumătate fiind susţinută prin PNDL II al Ministerului Dezvoltării.

“Va fi un pod hobanat, arhitecturat o capodoperă arhitecturală a municipiului Satu Mare”, a spus Kereskenyi.

 

49 comentarii

  1. Valahu Răspunde

    Asta nue individu care a inchis spitale cand s-e pricepea la medicina ?Acuma e specialist in poduri cine dracu il crede pe nenonorocit.Da e bun ca e ungur de nost!

    • Adi Răspunde

      Dar ăsta ce treabă are el cu podu , habarn nu are el de pody nostru poate este la vreo cramă în Beltiug sau Livada și il plimbă puțin prin oraș ca pe urs .

    • ptr Valahu Răspunde

      Nu prietene…. acest Cseke este care a extins Spitalul Judetean cu noul si modern corp UPU unde te duce salvarea din crasma de la Stana cand bei mai mult decat un porc….. dupa care urma Valahu de Stef si DR Dottore Coica care atat au facut ptr Spital ca firma sotiei lui Stef a montat automat de prezervative pe picior, langa care stateau 2 paznici de la Folda – tot forma lui Stef si asigurau sa platesti 2 lei ptr botosei si nu te lasau sa intri cu unul cumparat cu 50 de bani de la farmacie…… asta ptr (in)cultura ta jenerala

    • Norick Răspunde

      Vreau un Ardeal independent.

  2. s Răspunde

    Valahu, nu e ala. Nici ala care procrea capre pe miriste, deci stai calm, ai capre, ai di toate.

  3. Gov Răspunde

    Și nici tu , ca ministru , nu ți-ai dat seama cât de prost e amplasat podul ăsta ?

    • H&R Răspunde

      Si ce ar trebui sa faca? Asta nu-i Lego. Asa au footut proiectul, asa va muri.

    • Xpert86 Răspunde

      Probabil in viitorul apropiat se va finaliza si podul peste Somes la fel ca si investitia din strand a lui Beny Alex, despre care primaria numai spune nimic!!!!! Normal cand s-a adoptat proiectul pentru reabilitarea strandului a fost cuprins in proiect si podul peste Somes si tot ce era pe partea dreapta a malului dar Gyusi si cu gasca lui au modificat caietul de sarcini pentru Beny Alex si asa s-a ajuns ca construirea noului pod sa se realizeze separat!!! Pana la urma investitia din strand a ramas la stadiul de proiect si azi si primaria Satului Nostru Mare a ramas in continuare pasivsa!!! Acum ca suntem in criza si austeritatea se rasfrange si asupra bugetelor primariilor, cred ca si lucrarile la noul pod se vor suspenda din lipsa de fonduri sau lichitati si ce au lucrat pana acuma se va transforma in ruina ca groapa din P-ta Romana sau ruinele din Strand!!!!!!

      • urbanism Răspunde

        Investiția lui Benyalex e privată. Veci nu avea el bani ca să termine. Aia a fost un fel de chestie-șmecherie și nu a ieșit pasența pentru Țânțaș. De fapt nu sunt convins că chiar a vrut să facă o reabilitare cum scrie la carte. Cea mai mare tâmpenie de-al lui a fost că a semidemolat fostul hotel și s-a reapucat să- l refacă exact la câțiva metri de viitorul pod! Se știa că acolo va fi podul 3, deci nu faci tratament la bolnavi în zgomot, vibrații și trafic intens. Avea teren disponibil bugăt în spate, nu? Investiția cu ștrandul al lui Țânțaș nu are treabă cu fondurile de investiții ale primăriei. Plus că primăria nu prea mai avea “interes” de când cu aquaparcul nou. Dar dădea bine către bobor că avem două ștranduri.

    • Norick Răspunde

      Vreau un Ardeal independent.

  4. 😎😎Europol😎😎 Răspunde

    … si încã ne plângem cã orasul/judetul are conducere maghiarã?!? Poftim, acum se va pompa bani în judet prin UDMR de la Cseke Attila 👌🍻🥳

    • Allach la barr Răspunde

      Am inteles ca sustii etnia ta , da la fiecare articol despre unguri scrii aceleiasi chestii.
      Esti plictisitor, bea o amestecata.
      P.S. daca ai in plus trec pe la tine 😉

      • România Răspunde

        Allach tu să nu bei și mai ales public la bar că te bate șefu’ și nu mai capeți pe cele 40 de virgine în Paradisul islamic!!! Értem?

      • 😎😎Europol😎😎 Răspunde

        @ Allach. Spune-mi cã nu am dreptate…!?!? Satul nostru Mare este uitat devtoatã tara, msi ales de ce de la Bucuresti, dar în urmãtorul interval de timp vom avea conexiunea pe traseul UDMR->Ministrul Dezvoltãrii reprezentat tot de udmr 🥳🥳

        • Allach la barr Răspunde

          Problema mea este ca Cseke asta nu este roman, este un ungur. Nu ma intereseaza chiar daca nu face absolut nimic in judet in 4 ani de zile, numai ungur sa nu fie! Ai inteles pui dac, adica de Attila?

          • Allach cel hun

            De nu iești cumintye tye spui la șefu’ Mahomed că iară umbli cu prostii!

          • Allach la barr

            Allach cel hun te rog sa nu faci asta. Iti dau 2 capre.. Virgine…

  5. Garuboz Răspunde

    Da bani de la familia lui .

  6. Soim Răspunde

    @ptr valahu
    De fapt, constructia UPU, a fost realizata la initiativa lui Arpi Csehi, fost Presedinte Consiliul Judetean, dar care era un bun amic al lui Cseke Attila, fost Ministru al Sanatatii.
    Oportunitatea conteaza, dar si dorinta de a face ceva in acest oras uitat inclusiv de decidentii politici locali, indiferent de partid.

  7. Aldo Răspunde

    Sa nu uitam prin ce dezvoltare a trecut orasul de pe vremea USL-stilor si aripa Stef din PNL cu ministrul transporturilor la butoane. Sa nu uitam nici de proiectul grandios initiat de Coica, cu conferinta de presa, tv: Reabilitare si modernizare a 3 cosuri de gunoi din parcul M 17, str.Ostrovului.

  8. urbanism Răspunde

    Puneți mâna frumos pe inimă și recunoașteți că de nu era ministru UDMR de prin Oradea venit și atunci acum vreo 10-12 ani, ei atunci nu aveam reabilitată UPU cu tot cu aripă la spitalul județean și de nu era Csehi președinte la județ nu aveam nici groapa ecologică la Doba! Pentru că era prăpăd cu implementarea proiectului, mai ceva ca scifiul Luna Șes. Se putea și înainte să se facă de conducerea anterioară! Ce i-a împiedicat? În schimb noi ce am făcur? I-am luxat după toate astea și i-am înscăunat pe Ștef și pe Coica!?!’😱 Coica cu al său Silicon Valley de Sătmar! Mai țineți minte promisiunea? Eu cred că s-a referit la doar niște implanturi de silicoane. Dacă așa suntem chiar ne merităm soarta!

  9. Pop Ioan Răspunde

    De numele lui se leaga taxa suplimentara pe cipsuri.Credea ca daca mareste pretul , vom trai mai sanatos.

  10. Oshanu' Răspunde

    Daca noi romanii nu suntem in stare sa ne construim o tara din ’89 incoace Ungurii ne vor construi :))))

    Ce societate deschisa am ajuns si noi ca ungurii construiesc Romania

    🙂

  11. pap remus Răspunde

    iara fierbe mamaliga in voi ??????????????????…sau opinca va strange ??????

  12. Soim Răspunde

    Si acum sa revenim la realitate.Finantarea pentru pod s-a semnat si au fost alocate fonduri pe vremea Guvernului PSD.
    http://www.satu-mare.ro/stiri/s-a-semnat-contractul-de-finan-are-pentru-cel-de-al-treilea-pod-peste-raul-som
    Administratia locala,Primaria Satu Mare, nu a fost in stare 4 ani sa contracteze licitatia pentru construirea podului. Deci…sa o lasam mai usor..
    O mai buna implicare din partea autoritatilor, ar fi in beneficiul nostru, al Satmarenilor.Toti suntem, Satmareni, indiferent de etnie, ar trebui sa nu uitam asta, dar mai ales actorii politici sa nu uite asta!

  13. Valahu Răspunde

    Ce cretin si dobitoc este individul care a inchis spitalul din Sulina un oras turistic unde poti ajunje in 60 minute cu vaporul (in cazuri extreme) de la Tulcea.Apropo nu sunt din Stana ci din Mediesu Aurit daca ai auzit de aceasta comuna unde bunicii tai (migratori din Asia) au omorat un primar (Petriceanu) in chinuri groaznice .Dar aveau o scuza ,ei pot face ce vreau ca doar sant unguri.Noi nu vom uita niciodata cate crime a-ti facut desi v-am iertat !

  14. Valahu Răspunde

    @ptrValahu s-e vede gradul de cultura al tau migratorule dupa ce ai scis gunoi ordinar.

  15. H&R Răspunde

    @Norick pihenj kicsit… Ne szívd úgy mellre.

    • y Răspunde

      Más írja helyette az ő neve alatt. Gondolom provokálni akar. Mindenesetre elég korlátolt szegény. Ugyanazt fújja.

      • H&R Răspunde

        Akkor ez a Ponta embere lehet. CTRL+C CTRL+V , Copy Paste.

        • Norick Răspunde

          Ez csak egy kis suttyó tolvaj-csemete. Szerintem a netet is lopja.. 😛 🙂

          • y

            @Norick. Nemzeti sport ez biza nála. Vigyáz hogy nehogy feledésbe merüljön. Rágyakorol Londonra csak még nincs meg a koronavírus-tesztje.😱🤔😜

          • Norick

            @y: a baj csak az, hogy a tolvajok már köztünk is itt vannak. Eltanulták a mesterséget … 😛 🙂

  16. Norick a disznó Răspunde

    Terminati aici cu limba voastra.
    Capisi?? Aici pe romaneste se scrie !

  17. radical2 Răspunde

    Poi daca e gata peste 70 , 30 de ani tot va mai dainuii:))

  18. Vas Răspunde

    Pentru limba română apăsați tasta 1.

  19. Telekom Răspunde

    Dacă vreți să revină Coica la Primărie, apăsați tasta 2!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.