PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Vaccinare COVID. Satu Mare a imunizat mai mulți lucrători esențiali decât bolnavi cronic

În județul Satu Mare au fost vaccinați împotriva Covid-19 mai mulți lucrători din domeniile esențiale decât bolnavi cronic, arată datele furnizate de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP), la solicitatea Libertatea.

După mai bine de cinci săptămâni de când a început campania în România, pe 27 decembrie 2020, din totalul cetățenilor vaccinați pe teritoriul țării 48,6 la sută sunt vârstnicii, urmați de lucrătorii esențiali și bolnavii cronic. La procentul de persoane vârstnice vaccinate, județul Satu Mare se află cu puțin peste media națională. În schimb, Satu Mare a vaccinat mai mulți lucrători esențiali decât bolnavi cronic.

Satu Mare se află pe locul 21 la nivel național, cu 48,72% din cei vaccinați aparținând grupei de vârstă de risc. În schimb, în județul nostru, 23.89% din persoanele vaccinate sunt bolnave cronic, în vreme ce procentul de lucrători esențiali din totalul persoanelor vaccinate este mai mare, mai exact 27.39%.

Mai multe informații, precum și tabelele cu toate județele, cele trei categorii și procentajele aferente, pe Libertatea.ro.