Ultima actualizare: azi, 21:59

Locale

Vaccinare COVID. Satu Mare a imunizat mai mulți lucrători esențiali decât bolnavi cronic

În județul Satu Mare au fost vaccinați împotriva Covid-19 mai mulți lucrători din domeniile esențiale decât bolnavi cronic, arată datele furnizate de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP), la solicitatea Libertatea.

După mai bine de cinci săptămâni de când a început campania în România, pe 27 decembrie 2020, din totalul cetățenilor vaccinați pe teritoriul țării 48,6 la sută sunt vârstnicii, urmați de lucrătorii esențiali și bolnavii cronic. La procentul de persoane vârstnice vaccinate, județul Satu Mare se află cu puțin peste media națională. În schimb, Satu Mare a vaccinat mai mulți lucrători esențiali decât bolnavi cronic.

Satu Mare se află pe locul 21 la nivel național, cu 48,72% din cei vaccinați aparținând grupei de vârstă de risc. În schimb, în județul nostru, 23.89% din persoanele vaccinate sunt bolnave cronic, în vreme ce procentul de lucrători esențiali din totalul persoanelor vaccinate este mai mare, mai exact 27.39%.

Mai multe informații, precum și tabelele cu toate județele, cele trei categorii și procentajele aferente, pe Libertatea.ro.

 

10 comentarii

  1. ... Răspunde

    Mi se pare și logic !?!?!? Important e să vaccinăm bujetarii că ei aduc valoare nu restul care lucră 😱😪😤🤮!?!?!?

  2. VĂRU Răspunde

    La noi , ca nicăeri, le manevrează cum vreau mușchi lor ,cine verifică .. Dacă suni ,și ridică Sm, ți se spune
    să revii peste două trei zile .Dacă ridică de la Buc , nu știu când se vor face la noi programări, dar parcă vorbesc
    de pe pământ și te îndrumă să suni zilnic de două ori ..asta e……..

  3. VĂRU Răspunde

    Oricum ,mulțumim presei locale pentru informare…..!

  4. Haha Răspunde

    Noi mai , cronici 8 si esentiali 9 . Asta da eficienta .

  5. ... Răspunde

    Boule! Dacă erai doar o țâră atent știai poziția mea și nu te oboseai să mai scrii! Ia niște lecitină! Poate ajută. Ai grijă de tine că eu sunt pățit și știu cât te ajută eroii în halate albe de la noi. Îți mai dau un șut să mergi mai repede către locul de veci. Nu-mi cere să descriu cazuri clare de malpraxis că am și din alea. Așa că …. Atât ți e bine vât nu ajungi pe mâna lor.

  6. tisasomes Răspunde

    Sunt foarte revoltat după ce m-am planificat ,am vrut sa verific daca nu au apărut ceva modificări ale datei de vaccinare și m-am trezit scos de pe platforma iar acum degeaba sun că toate centrele sunt închise ,ba nu , mi-au spus că dacă vreau mai sunt locuri la Borsa,ha,ha,ha

    • ... Răspunde

      Dragul meu! Nu te ambala! Cu viteza actuală de vaccinare vom avea cam 20-22% imunizați până la sfârșitul lui septembrie. Unde este asta față de 60-70% cât trebuie? Că doar așa au declarat cei okoși, nu? Se poate verifica după ritmul actual zilnic de vaccinare. Nu se vaccinează pentru că este o organizare de a-n pulea. Sunt eligibil, de 4 ori am încercat să intru și nu am reușit să mă programez. Nici nu mai încerc. În schimb mă gândesc cu groază la jumătatea de populație care trăiește la țară, mulți habar nu au cum să procedeze, habar nu au de net ba mai mult, mulți nu au nici măcar medic de familie! Câteodată am impresia că nici nu se grea să se încheie toată tărășenia asta! Că e mai ușou cu o decizie luată pe jenunchi sau cu OUG-uri să guverneze, nu? Apoi cine comentează ori e negaționist ori încasează un pumn în gură! Așa democratic!

  7. pap remus Răspunde

    trebuie pile …..ca peste tot ROOMania mare , cine fura are …!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.