PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

VIDEO. Imagini din timpul botezului bebelușului mort. Ce greșeală ar fi făcut preotul

O înregistrare video cu imagini surprinse în timpul botezului în urma căruia un bebeluș din Suceava a decedat au fost făcute publice. Se poate observa cum preotul scufundă pruncul în apă de trei ori, însă cu fața în sus, nu în jos, așa cum susțin specialiștii în Teologie că ar trebui să se facă ritual de botez.

Filmarea este scurtă, are doar câteva secunde și nu se observă dacă bebelușul plângea când a fost scos din apă. Potrivit imaginilor, în timpul scufundării, micuțul este ținut de două persoane, de preot, care îi ține capul și umerii și o altă persoană care îi ține piciorușele, în timp ce preotul îi acoperă bebelușului cu mâna atât nasul cât și gura.

Un profesor de Teologie din București a descris pentru ziarul Adevărul, modul în care un preot trebuie să boteze un copil „mânuţele copilului se lasă libere; preotul îl prinde pe copil de părţile corpului astfel încât coloana vertebrală să nu fie sub nicio formă pusă în pericol; nu i se astupă concomitent gura şi nasul, pentru că s-ar sufoca; cu podul palmei i se astupă gura, iar cu degetele i se astupă urechile, nasul rămâne liber. Afundarea se face foarte rapid, durează câteva secunde. În momentul în care este introdus în apă, copilul este ţinut cu o palmă de gât şi cap, cu faţa în jos, şi cealaltă mână stă între picioarele copilului pentru a putea să asiguri verticalitatea şi poziţia cea mai bună pentru coloana vertebrală”.

Potrivit aceleiași surse, doi preoți din Suceava confirmă că filmarea a fost făcută la botezul bebelușului Iustin.

Polițiștii au deschis un dosar penal in rem și urmează să facă o altă încadrare juridică a faptei după decesul copilului. În prezent se efectuează cercetări pentru ucidere din culpă.

VIDEO: Active News