Ultima actualizare: azi, 20:55

Naţionale

VIDEO. Imagini din timpul botezului bebelușului mort. Ce greșeală ar fi făcut preotul

O înregistrare video cu imagini surprinse în timpul botezului în urma căruia un bebeluș din Suceava a decedat au fost făcute publice. Se poate observa cum preotul scufundă pruncul în apă de trei ori, însă cu fața în sus, nu în jos, așa cum susțin specialiștii în Teologie că ar trebui să se facă ritual de botez.

Filmarea este scurtă, are doar câteva secunde și nu se observă dacă bebelușul plângea când a fost scos din apă. Potrivit imaginilor, în timpul scufundării, micuțul este ținut de două persoane, de preot, care îi ține capul și umerii și o altă persoană care îi ține piciorușele, în timp ce preotul îi acoperă bebelușului cu mâna atât nasul cât și gura.

Un profesor de Teologie din București a descris pentru ziarul Adevărul, modul în care un preot trebuie să boteze un copil „mânuţele copilului se lasă libere; preotul îl prinde pe copil de părţile corpului astfel încât coloana vertebrală să nu fie sub nicio formă pusă în pericol; nu i se astupă concomitent gura şi nasul, pentru că s-ar sufoca; cu podul palmei i se astupă gura, iar cu degetele i se astupă urechile, nasul rămâne liber. Afundarea se face foarte rapid, durează câteva secunde. În momentul în care este introdus în apă, copilul este ţinut cu o palmă de gât şi cap, cu faţa în jos, şi cealaltă mână stă între picioarele copilului pentru a putea să asiguri verticalitatea şi poziţia cea mai bună pentru coloana vertebrală”.

Potrivit aceleiași surse, doi preoți din Suceava confirmă că filmarea a fost făcută la botezul bebelușului Iustin.

Polițiștii au deschis un dosar penal in rem și urmează să facă o altă încadrare juridică a faptei după decesul copilului. În prezent se efectuează cercetări pentru ucidere din culpă.

VIDEO: Active News

11 comentarii

  1. raudetot Răspunde

    Este o crimă! Continuăm acest procedeu? A murit un copil! A murit!

  2. Cetateanul Răspunde

    Si cum patrunde apa in caile respiratorii ? Prin mana ?

  3. Soul Răspunde

    Nu ati citit ce scrie la capat asai ? Preotii au confirmat filmul. Nu parintii, nu cineva dela evenimentul respectiv… din moment ce un preot e implicat.
    Eu cred ca ce confirma ei e egal cu zero.
    Poate sa fie dela orice botez. Nu avem nici o Alta dovada decat preotii au confirmat… Numi place sa injur dar mai mergeti in plm de aici.
    Recunoasteti ca e prostie metoda asta si sal schimbari. Cel care a gresit sa ia responsabilitate.

    • Cetateanul Răspunde

      Filmarea e proba in orice proces penal . Deci o sa fie proba, nu au ce sa minta, ar fi culmea sa dea alta filmare si dupa aceea … suntem pe naspa ?

      • Soul Răspunde

        Problema asta nu e doar pt preotul respectiv. Asta afecteaza toate botezurile ortodoxe.
        Eu cred ca exista o mare posibilitate ca au mintit sa protejeze, traditie asta proasta.
        Daca mint despre banii pe care primesc, nu cred ca asta ar fii o mare problema.

        • Cetateanul Răspunde

          Nu au cum sa minta, filmarea va fi prezentata integral la proces ca si proba .

          • Vulpea bi-polara

            Un poch ortodox nu are cum sa minta? Muah..asta e proverbu zilei. Blasfemie ce spui tu…sa fie uns de poch unu care nu stie sa minte si sa fure de la saraci. Poate in ceva sat uitat de lume, gen Cuta, dar sigur nu la oras, ca aici e loc de muls.

  4. Nimeni Răspunde

    Unde-s mastile?

  5. România Răspunde

    Citesc stupefiat declarația lui Teodosie că nu se lasă intimidat și rămâne tot cu a fost până acum!!! Adică viața unui copil nu contează? Faptul că asemenea lucruri se întâmplă numai la ortodocși nici aia nu contează? Când intrați în era modernă? Că de secolul XXI nici nu mai am pretenții !?!?

    • Soul Răspunde

      Sunt revoltat. Oamenii de genu nu au ce cauta in position de conducere… Traditii de 1000 de ani…. Atunci e timpul sa fie schimbat.
      Daca el traieste in evil medium atunci sa circule cu clarita si sa traiasca intrun barlog, sa quite de telefon si de electricitate.
      Nu asa merge ca adoptam doar ce noua place.
      Daca e invechit si mai ales o prostie care e periculos trebe schimbat.
      Mentalitatea asta cu traditii ma termina. Nu schimbam nimic ca e o traditie… Nici nu ma Mir ca tara asta nu merge nicaieri cu idioti de genu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.