PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Aproape 100 de persoane din Satu Mare au sărit peste rând la vaccinare

Aproape peste 100 de persoane din judeţul Satu Mare au sărit rândul la vaccinare. Recorder.ro a obținut, din surse oficiale, statisticile complete despre dozele de vaccin administrate în România până pe data de 5 martie.

Datele arată că peste 7.000 de persoane s-au vaccinat mai devreme decât ar fi avut dreptul conform regulilor din strategia națională de vaccinare.

Peste 4.000 dintre acestea sunt persoane din etapa a III-a (populația generală), care au fost imunizate în locul bolnavilor cronici, al bătrânilor de peste 65 de ani și chiar înaintea unor cadre medicale.

Datele Recorder, consultate de PortalSM, arată la nivelul județului Satu Mare au fost făcute 180 de vaccinuri pentru persoanele din grupa a III-a. Având în vedere că se efectuează atât primul vaccin cât şi rapelul, rezultă că 90 de persoane din “populaţia generală” s-au vaccinat în judeţul Satu Mare înainte de se deschide oficial înscrierea.

Unele voci au explicat faptul că vaccinarea celor din categoria III s-ar fi făcut la final de program, pentru a nu se pierde dozele deja desfăcute, fiind câte trei doze în fiecare flacon. Acest lucru nu explică încă faptul că la centrul de vaccinare din Negreşti Oaş s-au vaccinat 18 persoane din categoria generală în aceaşi zi.