PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Florisal, desemnată câştigătoarea licitaţiei de salubrizare. Decizia poate fi atacată!

Societatea Florisal a fost desenată câştigătoarea licitaţiei de salubrizare în municipiul Satu Mare pentru următori 10 ani, de către comisia de licitaţie din cadrul Primăriei. Oferta poate fi atacată de către asocierea SC Ave Bihor SRL – SC RDE Harghita SRL, care s-a clasat pe locul II.

După mai bine de un an de deliberare, rapoarte şi decizii în instanţă sau la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor, Florisal a fost desemnată câştigătoarea licitaţiei.

Florisal a depus o ofertă în valoare de 203.156.411,55 lei faţă de cea de-a doua ofertă în valoare de 230.193.463,75 lei.

Dacă la partea tehnică ambele societăţi au obţinut acelaşi punctaj,  diferenţa a fsot făcută de preţ. Florisal a obţinut un punctaj total de 97,19 puncte în vreme ce firma din judeţul vecin 64,48 puncte.

Reprezentanţii firmei care au pierdut licitaţia urmează să se consulte dacă atacă în instanţă această decizie.

Contractul va fi încheiat pe o perioadă de 10 ani şi impune dotări cu GPS a autospecialelor dar şi o normă de poluare de minimum euro 3.

Noul operator, pe cheltuiala proprie, va amenaja pe amplasamentul punctelor de colectare existente, 213 puncte de colectare supraterane închise, pentru a asigura colectarea separată în cinci fracții.

Punctele de colectare supraterane pentru colectarea selectivă a deşeurilor vor fi modulare, vor avea fante de introducere pentru securizare şi posibilitatea ulterioară de dotare cu sistem de identificare a generatorului de deşeuri, închidere electronică, sisteme de supraveghere video şi sursă proprie de energie electrică. Acestea vor fi dotate cu recipienţi standard de 1,1 mc.

Iniţial licitaţia a fost câştigată de firma din Bihor, dar Florisal a atacat sentinţa şi a obligat Primăria să reia licitaţia dintr-un anumit punct de unde ar fi fost dezavantajată. Acum lucrurile s-au schimbat şi urmează să vedem dacă AVE Bihor va ataca hotărârea.