Ultima actualizare: azi, 21:59

Locale

Florisal, desemnată câştigătoarea licitaţiei de salubrizare. Decizia poate fi atacată!

Societatea Florisal a fost desenată câştigătoarea licitaţiei de salubrizare în municipiul Satu Mare pentru următori 10 ani, de către comisia de licitaţie din cadrul Primăriei. Oferta poate fi atacată de către asocierea SC Ave Bihor SRL – SC RDE Harghita SRL, care s-a clasat pe locul II.

După mai bine de un an de deliberare, rapoarte şi decizii în instanţă sau la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor, Florisal a fost desemnată câştigătoarea licitaţiei.

Florisal a depus o ofertă în valoare de 203.156.411,55 lei faţă de cea de-a doua ofertă în valoare de 230.193.463,75 lei.

Dacă la partea tehnică ambele societăţi au obţinut acelaşi punctaj,  diferenţa a fsot făcută de preţ. Florisal a obţinut un punctaj total de 97,19 puncte în vreme ce firma din judeţul vecin 64,48 puncte.

Reprezentanţii firmei care au pierdut licitaţia urmează să se consulte dacă atacă în instanţă această decizie.

Contractul va fi încheiat pe o perioadă de 10 ani şi impune dotări cu GPS a autospecialelor dar şi o normă de poluare de minimum euro 3.

Noul operator, pe cheltuiala proprie, va amenaja pe amplasamentul punctelor de colectare existente, 213 puncte de colectare supraterane închise, pentru a asigura colectarea separată în cinci fracții.

Punctele de colectare supraterane pentru colectarea selectivă a deşeurilor vor fi modulare, vor avea fante de introducere pentru securizare şi posibilitatea ulterioară de dotare cu sistem de identificare a generatorului de deşeuri, închidere electronică, sisteme de supraveghere video şi sursă proprie de energie electrică. Acestea vor fi dotate cu recipienţi standard de 1,1 mc.

Iniţial licitaţia a fost câştigată de firma din Bihor, dar Florisal a atacat sentinţa şi a obligat Primăria să reia licitaţia dintr-un anumit punct de unde ar fi fost dezavantajată. Acum lucrurile s-au schimbat şi urmează să vedem dacă AVE Bihor va ataca hotărârea.

21 comentarii

  1. flavius Răspunde

    Eu BOICOTEZ ! Nu voi plati salubrizarea ! Nu mai vreau sa-i vad in oras cu harburile de peste 30 de ani facand “cica” salubrizare ! Nu pot sa cred ca aceasta societate mai poate lucra in acest oras !

    • s.m. Răspunde

      Cine sunt cei din acea comisie care au luat aceasta hotărâre? Ma întreb dacă au ieșit măcar în ultimele 20de ani din oraș? Avem tractorase din anii 70 și ei vor de la Florisal,pubele îngropate în pământ și cu supraveghere video cu sursa de curent independent etc, etc. Mașini cu motor eu3? Ești nebun? Alea sunt iarasi harburi de minimum 20de ani cumpărate la mana a 4 din India. Pe când primăria cumpăra autobuze hybrid și visează la mașini electrice? Nu au nici măcar o matura, care sa fie mai nou de 3 ani. Ce sa mai vorbim de utilaje. Contract pe 10 ani? Pușcaș mai face 2 hoteluri în CJ în cei 10 ani cu acele tractorase și pe spatele oamenilor care împing nopți la rand acele pubele pe roti. Satu mare=Caracal, Olt, Teleorman.

  2. UNUaltu Răspunde

    Minim euro 3 norma de poluare, buna asta, adevarate bombe pe roti auto-utilajele FLORISAL, plus ca nu matura strazile care is pline de paraf/noroi, nu duc gunoaile la timp, etc. Nu voi mai plati salubrizare. Bye Bye.

  3. Satmarean Răspunde

    N pot să cred așa ceva !. Contract câștigat pe 10 ani de zile ???. Le-a fost destul, au muls prea mult Primâria Mun. Satu Mare precum și cetățenii acestui municipiu. Urgent trebuie atacată decizia !. Nu e posibil așa ceva !!!

  4. Satmareanca Răspunde

    E absolut jenant și orbil ce salubrizare se face în acest oraș cu societatea Florisal. Numai curățenie și ordine nu e !!!.

    • cazma Răspunde

      Apoi crezi ca cei din bihor vor aduce srilankezi? Orice societate vine tot cu aceeasi oameni lucreaza sau crezi ca vor matura de la dreapta la stanga ca au alt patron?

      • radical2 Răspunde

        poate se s-ar fi schimbat tractoarele de 60 de ani cu unele mai noi. ASa nicio speranta.

      • ecologist Răspunde

        Firma din BH nu are asemenea capacitate deocamdată. Au și zis că trebuie să cumpere utilaje. Mă gândesc că nu de pe OLX sau de la piața de vechituri. Era o șansă. Așa vom rămâne același oraș jegos. Dar nici Florisal nu stă bine și ei trebuie să cumpere multe lucruri ca să respecte caietul de sarcini. Am foarte mari îndoieli că pot să și respecte ce promit. Apoi dacă se semnează în final contractul cu ei rămânem pe cap! Valorea ofertei lor e cu 12% mai ieftină decât a celor de la AVE. Prea mult. Am îndoieli serioase dar pentru asta răspunde comisia.

  5. cizmaru Răspunde

    Ce contestatie sa faca a pierdut odata contestatia eu leas cere despagubiere daca ar contesta

    • Stivi Răspunde

      e bine ca nu depinde de tine totusi 🙂 si sa vezi ce inseamna restul de documente de contestatie, si plati etc. Ca tu nu ai habar, e partea a odua…

  6. cizmaru Răspunde

    Pina gunoil este tranportat si nu vad plin pe linga container nu ma intereseaza daca il tranporta cu caruta sau cu masina

    • Haha Răspunde

      Dar te intereseaza daca umblii in noroi pe strazi asfaltate ? Dar sa-ti trimiti copiii sa se joace in parcuri sau in zona “ de promenada “ dintre diguri intre gunoaie si rahati de “animale” ? Orasul nu inseamna doar sa-ti fie tie matzu plin si cuca goala!

  7. Nimeni Răspunde

    @cizmaru. Probabil nu stiu sa piarda si vor sa amane cat pot investitiile atat de necesare atat la punctele de colectare cat si in utilaje. O contestatie poate fi considerata un act de sabotaj si cred ca ar trebui pusi la plata.

  8. cizmaru Răspunde

    Nu confundati salubrizarea cu spatile verzi cu intretinerea orasului sint doaua lucruri distincte

  9. ecologist Răspunde

    Florisal până acum a demonstrat cu vârf și îndesat că e incapabilă și de fapt nici nu vrea să facă colectare selectivă. Avea tot concursul administrației locale, le-au și păzit și spatele mult timp. În schimb în loc de investiții promise pe utilaje și puncte de colectare ne-au scos ochii cu invenția aia a lor cu umed-uscat inexistentă în lege și care nici nu a funcționat pentru că Florisal nu a transportat niciodată gunoiul astfel colectat cu mașini separate. Adică curată bătaie de joc. Bine că Pușcaș a avut bani în schimb de achiziție pentru vaporaș/yacht sau de complexul rezidențial din Cluj. Acolo sunt banii care după ei nu sunt! Dacă așa rămâne mă aptept la o scumpire considerabilă a serviciilor lor și mai mult ca sigur vor mânca amenzi babane pentru neconformare. Țara este în prag de infrigement pe închidere depizite și colectare selectivă de deșeuri. Iar amenzile dragilor noi le vom plăti, cu toții, frumușel prin factură. Amenzile sunt enorme.
    Problema cea mare ar fi că din ce am înțeles nici grupul AVE nu stă la înălțime în performanță unde prestează deja. Nu știu care e rezolvarea.
    În ultima instanță se putea împărți orașul în două (nord de Someș-sud de Someș) și dat la una din ele. Să facă concurență și să demonstreze care ce poate apoi oamenii să aleagă. Doar că nu prea se poate legal.

    • Rrrr Răspunde

      Sa stii ca ai o idee foarte buna , cu o parte orasului sa se ocupe o alta firma de salubritate.

  10. Satmareanca Răspunde

    Da, ce au făcut în ultimul timp, în afară de a-ți dubla factura și emite lunar ???

  11. Kapa Răspunde

    @Satmareanca, mall în Cluj !!!!!

  12. radical2 Răspunde

    Domnu primar. V-ati aranjat. Eu plec din orasu asta murdar. Sper sa o faca si altii pentru binele lor.

  13. Gheorghe Răspunde

    Sa va spun ce am observat eu?Anul trecut firma care făcea întreținerea șanțurilor pe străzi,mai precis cositul si adunatul ierbii,stiti cum proceda la mine pe strada?Păi uite cam asa:
    Coseau pe rupte,adunau iarba si fain frumos in loc sa o încarce in saci si apoi in masina,o băgau sub podul oamenilor.Am urmarit sa vad daca o fac asa câteodată dar nuuuu,ei asa scăpau de iarba cosita.Cand l-am întrebat pe șefu lor a zis ca nu-i nici o problemă ca oricum se usucă si nu face nimic rau.Eu asta am văzut si nu mi-a placut,în rest fiecare cand ajunge la ciolan face loc si celor din clanul lui sa se înfrupte din banul public.Ce mi-e coica,ce mi-e ilesh,ce mi-e anderco,ce mi-e kereskeny,sau oricare altul??!!!Banul public este o vaca buna de muls,
    Nu ințarca,
    Nu da cu piciorul,
    Și cu lapte si-a făta,
    Și la taur iar va sta!!
    Toti politicienii sunt la fel,doar ca au clanuri(partide si familii)diferite!

  14. Popa prostu’ Răspunde

    Nu face cineva un grup pe FB? trebuie sa protestam cumva!
    Nu putem asista nepasatori la asa o mizerie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.