PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Mobilizare pentru curățenie! Sute de saci de deșeuri, strânse de pe malurile lacului Călinești-Oaș

Mobilizare în comuna Călinești-Oaș din județul Satu Mare. Angajații Primăriei, în frunte cu edilul-șef, au făcut curățenie pe malurile lacului Călinești-Oaș. La finalul acțiunii de igienizare s-au strâns sute de saci de deșeuri.

,,Azi, 22 martie, am acționat împreună cu toți angajații Primăriei Călinesti-Oas la salubrizarea zonei de pe marginea lacului, zonă invadată puternic de deșeurile pe care le aduc apele de cel putin două ori pe an din comunele învecinate (situate în amonte) și nu numai. Câțiva iresponsabili săptămâna trecuta au depozitat un camion de deșeuri ce rezultă din materiale de constructii, mai exact de la acoperișul unor case (folie, carton asfaltat, sticla de geamuri și folii de plastic). Am adunat aproximativ 200 de saci de deșeuri”, a spus primarul comunei Călinești-Oaș, Dinu Birtoc, într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook.

Edilul-șef a mai declarat că acțiunile de igienizare vor continua și în perioada următoare.

,,Miercuri, 24 martie, împreună cu SGA Satu Mare și Scoala Gimnazială vom organiza o nouă acțiune si sperăm să finalizăm curățenia zonei. Fac un apel la toți oamenii de bună credință și cu spirit civic să ni se alăture la această acțiune, toate acestea pentru a avea parte cu toții de un mediu curat si sănătos!”, a mai spus primarul Dinu Birtoc.