Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

FOTO. Mobilizare pentru curățenie! Sute de saci de deșeuri, strânse de pe malurile lacului Călinești-Oaș

Mobilizare în comuna Călinești-Oaș din județul Satu Mare. Angajații Primăriei, în frunte cu edilul-șef, au făcut curățenie pe malurile lacului Călinești-Oaș. La finalul acțiunii de igienizare s-au strâns sute de saci de deșeuri.

,,Azi, 22 martie, am acționat împreună cu toți angajații Primăriei Călinesti-Oas la salubrizarea zonei de pe marginea lacului, zonă invadată puternic de deșeurile pe care le aduc apele de cel putin două ori pe an din comunele învecinate (situate în amonte) și nu numai. Câțiva iresponsabili săptămâna trecuta au depozitat un camion de deșeuri ce rezultă din materiale de constructii, mai exact de la acoperișul unor case (folie, carton asfaltat, sticla de geamuri și folii de plastic). Am adunat aproximativ 200 de saci de deșeuri”, a spus primarul comunei Călinești-Oaș, Dinu Birtoc, într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook.

Edilul-șef a mai declarat că acțiunile de igienizare vor continua și în perioada următoare.

,,Miercuri, 24 martie, împreună cu SGA Satu Mare și Scoala Gimnazială vom organiza o nouă acțiune si sperăm să finalizăm curățenia zonei. Fac un apel la toți oamenii de bună credință și cu spirit civic să ni se alăture la această acțiune, toate acestea pentru a avea parte cu toții de un mediu curat si sănătos!”, a mai spus primarul Dinu Birtoc.

8 comentarii

  1. Haha Răspunde

    Deja suntem poluati si in suflet cu plasticaraie si doze de tot felul .Doar in Satu Mare primarosul nu face nimic in privinta curatarii digurilor si spatiilor dintre ele , parca-i groapa de gunoi tat Satmarul !

  2. Nicusor Răspunde

    Tot respectul pentru initiativa. dar degeaba …in 2…..3 luni o sa fie iarasi plin de gunoaie. Asta ii. Suntem lumea a 3 a. niste tarani needucati

  3. ecologist Răspunde

    An după an se repetă după viitura de primăvară. Asta este civilizați acelor indivizi care trăiesc amonte, în împrejurimi sau numai trec pe acolo. Nu se lipește nimic de ei în acest sens, degeaba merge la munci în Franța, Germania, UK sau oriunde. Nu se lipește pentru că nu vor.😱🤮💩
    Există posibilitatea să fie nevoie repetarea acțiunii. Mai vin viituri și mai este zăpadă pe munte.😨😤

  4. Normalul Răspunde

    Meritati laude pentru initiativa dar unde sunt cei platiti cu ajutor social ?

  5. Dany Răspunde

    Felicitari !! Trist ca nici acum nu ne intereseaza mediul inconjurator desi daca aruncam gunoaiele peste gard nu insemna ca ele vor disparea. Politia comunitara ar trebui sa fie mai activa si sa aplice legea .
    Gunoaie sunt peste tot in judet ……..vezi Zona de agrement Noroieni ( acolo se tot aduna gunoaiele si nimeni nu face nimic). De ce in alte tari se poate si la noi nu ??

    • ecologist Răspunde

      @Dany. Din ppcateve trist și simplu răspunsul. Pentru că nu se vrea. Lenea, putoarea, șmecheria e la modă și este promovat peste tot. Iar tineretul de astăzi vede în social media că merge bine dobitocilor cu un singur neuroni iar cel care este cinstit e fraier.
      În țara asta și în momentul de față dacă te confrunți cu o problemă, indiferent de ce natură, nu SE FACE ceva ci SE REZOLVĂ. Și dacă se poate cu ocolirea legii.
      PS. Peste două săptămâni maxim o lună se poate reveni. Tot gunoiul va fi acolo la locul lui iarăși. Davă nu din cauza apelor mari care vor aduce în aval mizeriile adunate de pe văi atunci din cauza curățeniei de primăvară.
      Dacă ești atent și te duci la lac poți vedea până unde s-a ridicat apa din lac după aoiniamentele parcă desenate de deșeuri. E foarte trist și e păcat de zonă. Ne batem joc de natură până când natura se răzbună. Vezi pandemia actuală.😱😤😪😲😨😰

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.