PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Tânăr agresat de un poliţist aflat în timpul liber. Poliţiştii n-au vrut să cheme ambulanţa!

Tânăr agresat de un poliţist aflat în timpul liber. Un tânăr din municipiul Carei reclamă faptul că a fost agresat de un polițist din Carei aflat în timpul liber. Totul s-a petrecut aseară, după ora 23:00, când tânărul se afla într-un parc alături de câţiva prieteni. Un poliţist din localitate, care se afla în apartamentul său, şi-a chemat colegii să îi amendeze pe tinerii care erau în parc deşi era trecut de ora 23:00, după care a coborât şi de faţă cu echipajul format dintr-un poliţist în timpul serviciului şi un jandarm, l-ar fi lovit pe tânăr.

Tânărul, Casian J., a povestit pentru PortalSM cum s-a petrecut totul.

“Ne aflam în parc, în cartierul Mihai Viteazu, după ora 23:00, unde povesteam cu băieţii, iar dintr-un apartament a început un bărbat să ne înjure de mamă, iar eu l-am înjurat înapoi. A sunat la Poliţie, iar când a venit Poliţia, cel din apartament a ieşit la noi şi m-a lovit cu pumnul în zona feţei şi gâtului. Ni s-au cerut actele şi ne-au dus la secţie. Deşi am cerut să fie adus şi bărbatul respectiv la secţie pentru că m-a lovit, nu a fost adus, am înţeles că este poliţist. În mod ciudat, toţi trei care eram în parc am primit avertismente, deşi cred că trebuia să primim amenzi pentru că era trecut de ora 23:00 şi nu aveam declaraţie. Cred că ne-au dat avertismente pentru ca să nu depunem plângeri. În timp ce eram la Poliţie mi s-a făcut rău, am cerut să cheme o ambulanţă şi au refuzat, au zis să mergem noi la Urgenţe când ieşim. Când am ieşit, am sunat la Ambulanţă pentru că mi s-a făcut şi mai rău, iar ambulanţa m-a dus în Satu Mare la Urgenţe, unde mi s-au făcut raze, iar dimineaţă mi-au dat drumul. Din fericire, nu e nimic grav”, a spus tânărul.

În cursul zilei de azi el va depune plângere atât la Carei, cât şi la Satu Mare.

Tânărul a recunoscut că a greşit că a ieşit după ora 23, deşi era interzis acest lucru, dar consideră că putea fi tras la răspundere de către oamenii legii în mod legal, şi nu abuziv. Ba mai mult, să fie lovit de faţă cu poliţiștii, iar ei să nu facă nimic.

Urmează declanşarea unei anchete pentru a se stabili exact ce s-a întâmplat.

Poziția IPJ Satu Mare, transmisă către PortalSM:

Ieri, 25 Martie, după ora 23.00 patrula de ordine publica din cadrul Poliției municipiului Carei a fost sesizată ca in Parcul din Cartierul Mihai Viteazu se afla 4 tineri cu vârste cuprinse intre 20 și 31 de ani care deranjează liniștea locatarilor.

Ajunși la locul indicat polițiștii au identificat persoanele in cauza pe care le-au condus la sediul Poliției in vederea sancționarii acestora pt ca se deplasau după ora 22.00 fără a avea un motiv justificat și fără a avea declarație pe propria răspundere asupra lor.
Nici unul dintre tinerii identificați nu au avut de făcut obiectii sau de depus vreo sesizare privind o posibila agresiune.
Pana in acest moment nu a fost depusă nici o plângere de către nici unul dintre tinerii depistați de polițiști.
La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare se efectueaza verificări pentru a se stabili cu exactitate toate împrejurările.