PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Radu Panait: Parlamentarii care vor vota în locul colegilor vor pierde 80% din indemnizație

Parlamentarii Alianței USR PLUS au depus în Parlament un proiect care prevede sancționarea cu peste 80% din indemnizație a parlamentarilor care votează în locul colegilor. ,,Când am spus că nu vom ierta niciun derapaj, ne-am și asumat fiecare cuvânt”, a declarat Radu Panait.

Deputatul sătmărean a spus, într-o postare pe pagina sa de socializare, că parlamentarii parlamentarii care vor vota în locul colegilor vor pierde 80% din indemnizație, iar votul va fi anulat.

,,Colegii din opoziție au considerat că este în regulă să voteze fraudulos și să își bată joc de cetățenii acestei țări, de cei care i-au ajutat să ajungă în Parlament. Cu siguranță nu a fost prima dată, dar noi vrem să ne asigurăm că a fost ultima dată! Un astfel de gest pentru ei este mai mult ca sigur un obicei, însă pentru noi este un derapaj inacceptabil.

USR PLUS a depus deja un proiect de modificare a Statutului senatorilor și deputaților, care prevede sancționarea acestora în cazul în care nu înțeleg importanța și seriozitatea funcției pe care o dețin. Parlamentarii care vor mai efectua astfel de fraude, votând în locul colegilor lor, vor fi sancționați cu reținerea pe o lună a sumei reprezentând diferența între indemnizația brută și valoarea salariului minim brut pe țară. Vor pierde astfel peste 80% din indemnizație, iar votul va fi și el anulat. Ne dorim o Românie fără hoție, iar acesta este doar începutul”, a declarat Radu Panait.