Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Radu Panait: Parlamentarii care vor vota în locul colegilor vor pierde 80% din indemnizație

Parlamentarii Alianței USR PLUS au depus în Parlament un proiect care prevede sancționarea cu peste 80% din indemnizație a parlamentarilor care votează în locul colegilor. ,,Când am spus că nu vom ierta niciun derapaj, ne-am și asumat fiecare cuvânt”, a declarat Radu Panait.

Deputatul sătmărean a spus, într-o postare pe pagina sa de socializare, că parlamentarii parlamentarii care vor vota în locul colegilor vor pierde 80% din indemnizație, iar votul va fi anulat.

,,Colegii din opoziție au considerat că este în regulă să voteze fraudulos și să își bată joc de cetățenii acestei țări, de cei care i-au ajutat să ajungă în Parlament. Cu siguranță nu a fost prima dată, dar noi vrem să ne asigurăm că a fost ultima dată! Un astfel de gest pentru ei este mai mult ca sigur un obicei, însă pentru noi este un derapaj inacceptabil.

USR PLUS a depus deja un proiect de modificare a Statutului senatorilor și deputaților, care prevede sancționarea acestora în cazul în care nu înțeleg importanța și seriozitatea funcției pe care o dețin. Parlamentarii care vor mai efectua astfel de fraude, votând în locul colegilor lor, vor fi sancționați cu reținerea pe o lună a sumei reprezentând diferența între indemnizația brută și valoarea salariului minim brut pe țară. Vor pierde astfel peste 80% din indemnizație, iar votul va fi și el anulat. Ne dorim o Românie fără hoție, iar acesta este doar începutul”, a declarat Radu Panait.

11 comentarii

  1. UnMoldovean Răspunde

    DE ACORD! LEGEA PENTRU TOTI! RESPECT

    • hAuleuMaica Răspunde

      Bine ar fi, dar mi-e cam frică de imaginile când dormiți în parlament . Incă n-ați intrat bine in pită.Sper să nu-l imitați pe guralivul și predecesorul vostru… ,Goțiu .

    • Adi Răspunde

      Cam aceasta este activitatea lui Panait , vine în presă cu câte o știre centrală .Foarte tare halal deputat care ne costă 45000 de lei pe lună .
      De proiecte și finanțarea lor ai auzit , sau doar proiectele tale sunt importante .
      Am votat niște leneși si dezinteresați de noi muritorii de rând.

      • c-block Răspunde

        Totuși tu ce ai crezut? Când ziceam în campanie că ne va lăsa cu ochii în soare alți useriști îmi săreau în cap! Este l masă care se vrea de elită și care l-a propulsat acolo. Dar nu prea văd ceva care să controleze periodic și să le ceară socoteală. E un talmeș-balmeș. Se intră și se iese de acolo de zici că-i mall. Avem niște aleși în parlament de te doare capul. Inclusiv useristul ăla de Negrești proaspăt senator. Ai auzit ceva de el? Iar Cristescu!!! Mai bine nu zic nimic.

        • Gicu Hugi Răspunde

          o bagat si aia cu intrebarea pentru primar cu proiectele din PNRR dar nu a preluat-o presa… oare de ce? 😉 😉 😉

          • c-block

            Tu de când ai impresia că noi avem presă? Unii scriu după dictare.

      • UnMoldovean Răspunde

        Auzi Adico, ne spui și noua, dintre alea din Satmaristan, care merita totuși indemnizația de 45000 pe luna? Ocheristul gras și mic și/sau bețivanul un guru de la verzi? Sau micu de la cai galbeni de pe pereți? Sau Ala cu ciuma care tot urla? Ca înțeleg nu simpatizezi cu asta de pe moped electric….așa e…..
        Las ca ție bine și aici, unde vine keserkeni, arunca mălaiul pe strada, și tu ești mulțumit……BAAA Ce patriot……cârcotași

        • UnMoldovean Răspunde

          Se vede în schimb că pe mine m-au remunerat unii la greu, nu???🤔😜🤪🥴🤫🤫🤫

  2. Satmareanul Răspunde

    Da apoi el propulsat de dl fost procuror … pentru a avea grija ca pensiile speciale din justitie, magistratura sa nu fie taiate … si-a pus nepotul ca doara trebe cineva sa aiba grija de pensiile familiei.
    Desigur, acest lucru in campanie nu s-a discutat si nu s-a discutat nici de unii veniti de prin sud din anumite servicii fost ofiteri in rezerva care a ajutat acest minunat deputat sa reuseasca …
    desigur se poate povestii si spune multe … dar asa ne trebe …
    mai sunt cei de la femeile udemereu … care vai de ei, sunt curios daca si dl Szabi isi va parasii nevasta penru o sudista sau el o sa fie cel care totusi o sa tina la familie ….
    de pesedeu ce sa spun un nimeni in drum de aia nici nu se vrea a se vorbi de el, a avut intelegerea ca scapa pe cineva din acest partid pentru a primii continuitatea in parlament, un tradator.
    daca vorbim de acei cu galbenul , observam cum unu care a cotizat mult si bine la nivel inalt si-a primit jucaria dand la o parte tot ceea ce putea sa duca la cresterea partidului, un fost PD-is si apoi PDL-ist care stim pe vremea aia cum se duceau sacii de bani pentru tatucul Base sa fie lasati in pace afacerile lor si a apropiatiilor.

    asa ca dragi satmareni eu sincer incredere am doar in Szabi care poate pentru o sudista nu o sa isi paraseasca familia si totusi in cei 4 ani de mandat. atata asteptare am de la el. pentru colegii lui … aveti grija de copii vostrii ca o duc rau cu sentimentele din cauza acelor sudiste pe care ati mutat in oras, le-ati dat posturi bine platite.

    Dar revenind la Panait … un muzician care ii canta colegiilor in timpul sedintelor de relaxare cu diferite substante … stiti voi baietii la ce ma refer … sa ne traiti …

  3. Ășâțî Răspunde

    Până acum chiar nu a fost reglementată această treabă???
    După părerea mea sancțiunea propusă e prea blândă. Parlamentarii care fac așa ceva, ar trebui excluși imediat din parlament (și cel care votează, și cel în locul căruia s-a votat), și interzis să mai candideze vreodată la alegeri parlamentare!

    • c-block Răspunde

      Doar atât că votul multiplu este chestie penală. Măsura propusă este total aiurea, total aberant. Dosar penal și punct. Pentru că nimeni nu este mai presus de lege. Teoretic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.