PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Bolnavii TBC din Satu Mare, victime ale pandemie. Numărul programărilor, limitat

Bolnavii TBC din Satu Mare, victime ale pandemie. Pandemia a limitat numărul programărilor la Dispensarul Spitalului de Pneumoftiziologie din municipiul Satu Mare, potrivit Radio Cluj

Sătmărenii bolnavi de TBC sau suspecți de boli pulmonare reușesc cu mare dificultate să se programeze pentru investigații, numărul programărilor fiind limitat, iar consultațiile având loc cu dificultate, precizează sursa citată.

Managerul Spitalului TBC din Satu Mare spune că numărul programărilor pentru investigații, atât în unitatea sanitară cât și la Dispensar, a fost redus la jumătate de când a început pandemia de coronavirus. Totodată, Ioan Sergiu neagă faptul că pacienților le-ar fi refuzate programările, și spune că aceștia trebuie să sune la numărul de telefon disponibil în acest scop, și că trebuie să respecte intervalul orar stabilit, potrivit aceleași surse.

Managerul Spitalului TBC a mai precizat faptul că restricțiile aplicate trebuie respectate. El spune că bolnavii ar trebui să se adapteze, și să nu se prezinte la Dispensar pentru orice afecțiune minoră.

Clădirea Dispensarului TBC din Satu Mare a intrat în reabilitare integrală în luna iunie a anului 2020. Reabilitarea presupune o investiție de peste 1,2 milioane de lei, derulată prin PND.