Ultima actualizare: azi, 13:19

Locale

Bolnavii TBC din Satu Mare, victime ale pandemie. Numărul programărilor, limitat

Bolnavii TBC din Satu Mare, victime ale pandemie. Pandemia a limitat numărul programărilor la Dispensarul Spitalului de Pneumoftiziologie din municipiul Satu Mare, potrivit Radio Cluj

Sătmărenii bolnavi de TBC sau suspecți de boli pulmonare reușesc cu mare dificultate să se programeze pentru investigații, numărul programărilor fiind limitat, iar consultațiile având loc cu dificultate, precizează sursa citată.

Managerul Spitalului TBC din Satu Mare spune că numărul programărilor pentru investigații, atât în unitatea sanitară cât și la Dispensar, a fost redus la jumătate de când a început pandemia de coronavirus. Totodată, Ioan Sergiu neagă faptul că pacienților le-ar fi refuzate programările, și spune că aceștia trebuie să sune la numărul de telefon disponibil în acest scop, și că trebuie să respecte intervalul orar stabilit, potrivit aceleași surse.

Managerul Spitalului TBC a mai precizat faptul că restricțiile aplicate trebuie respectate. El spune că bolnavii ar trebui să se adapteze, și să nu se prezinte la Dispensar pentru orice afecțiune minoră.

Clădirea Dispensarului TBC din Satu Mare a intrat în reabilitare integrală în luna iunie a anului 2020. Reabilitarea presupune o investiție de peste 1,2 milioane de lei, derulată prin PND.

7 comentarii

  1. România Răspunde

    Adevărul este că vă bateți joc de un an și ceva de bolnavii cronici. În cazul celor suspecți de tbc e cu atât mai grav pentru că suntem în fruncea Europei rău de tot la acest capitol iar cei care dau grosul bolnavilor sunt cei din mediul sărac și needucat. Tu ca medic să afirmi ce afirmi e cam …. Hyppocrate ce spune? Noroc că săracul fost șef peste TBC nu a mai apucat să audă asta. După planificarea consultațiilor într-un anume ritm urmează și cea a deceselor pentru că să zicem nu s-a depistat boala din timp? Întreb numai, 😱💩

    • Altu Răspunde

      Oricum, toți care mor de un an încoace,mor de Covid. Alte boli nu mai există. Eroii se spală pe mâini, că ei aplică protocolul,dar pacientul e nesimțit și moare. România te iubesc,alta ca tine sigur nu găsesc!

  2. Golf Răspunde

    Suntem sub cizma unui sistem criminal alcătuit din criminali.

    https://www.gandul.ro/actualitate/barbat-din-piatra-neamt-incatusat-de-politistii-locali-pentru-ca-nu-purta-masca-19616743

    Stimate concetățean, tu care îți ridici botnitza pana sub ochi, îți înghiți excrețiile respiratorii, îți distrugi epiderma pulverizându-te cu hidrogel la fiecare cinci minute, înghiți zilnic junk food și medicamente toxice, dar crezi ca ce te pune în pericol, este un presupus agent patogen de existența îndoielnica care este promovat la televizor, permiteți-mi să vă spun, fără intenția de a ofensa … că esti un idiot.

    Dacă după un an de dictatură a sănătății încă mai crezi în legenda acelei entități zburătoare neidentificate, extrem de letale și selective, care te atacă atunci când te ridici de la masa de la cafenea și te lasă liber când te așezi,sau cand iti plimbi cainele la miezul noptii,singur-singurel,te pandeste in parc, îmi pare rau s-o spun… ..dar ești un idiot.

    Dacă esti dispus să-ti injectezi un vaxin experimental, care conține acid ribonucleic (ARN transgenic), mercur neurotoxic, aluminiu și celule MRC-5, știind că producătorii aceluiași au declarat că nu își vor asuma responsabilitatea în caz de efecte adverse, trebuie să insist, chiar și cu riscul de a părea obositor, ca ești un idiot.
    Dacă crezi că guvernul tău dorește tot ce e mai bun pentru tine, că autoritățile sanitare aflate în serviciul industriei farmaceutice lucrează pentru a-ți proteja sănătatea și că globalismul este un plan de schimb cultural și de fraternitate fraternă între popoare … idiot esti, si de asemenea, foarte naiv.

    Dacă ai cumpărat înșelătoria schimbărilor climatice, perversiunea ideologiei de gen, fantezia războiului de sexe, prostia limbajului incluziv și toate tâmpeniile post-moderne de proiectare și inginerie socială pe care ți le-au vândut, nu te gândești la ce vei face când ți se va propune eutanasierea voluntară și responsabilă de la vârsta de 60 de ani ?… mă urmărești?

    Dacă esti unul dintre cei care salută cu cotul, dacă ai renunțat la contactul social, dacă refuzi să dai mâna unui prieten, să îmbrățișezi o persoană dragă sau să-ti vizitezi rudele, iarta-ma, dar pe lângă Idiot, ești nenorocit.

    Dragă concetățean, adevărul doare, dar trebuie să-l înfrunți, în timp ce ai făcut un efort să respecti cu strictețe toată liturghia sanitară ridicolă, crezând că ai salvat lumea și aratand cu degetul pe cei care nu au participat la nevroza ta, tu, care ai colaborat activ cu dezmembrarea sistematică a propriilor drepturi constituționale și cu jefuirea structurii economice a țării tale,tu ai adanci probleme in a percepe realitatea in care traiesti ( am putea vorbi despre o lipsă de informații, disonanță cognitivă sau ignoranță congenitală, dar după un an, deja în conformitate cu cu cele de mai sus, cred că nu exagerez) iar eu afirm … că ești un idiot perfect, obedient și complet.

    • @Golf Răspunde

      Nu te supăra, ăstea sunt de la tine? Dacă da. ce te recomandă să le spui aici sub anonimat decât să le dezbaţi cu profesionişti care te-ar putea contra? Nu te împiedică nimeni să faci ce vrei cu persoana ta, dar lozincile antivacciniste sunt iresponsabile şi criminale. Ar trebui să fii înhăţat de organele abilitate dar lucrul ăsta n-o să se întâmple pt. că toleranţa sistemului o să-şi facă treaba. Nu-i aşa că suferi că lumea se vaccinează şi totul o să reintre în normal? Scăpăm de mască, de distanţare, de toate cele. Care-i problema ta? N-ai identificat-o incă…Ocupă-te de acest lucru că aici e buba.

      • Cetateanul Răspunde

        Lumea se va vaccina si va scapa … ai dovezi pentru asa ceva ? Ai dovezi ca asa-zisa vaccinare cu un tratament EXPERIMENTAL nu va face mai mult rau decat bine ?
        Oricum deja mor circa 5.000 de oameni lunar doar din cauza bolilor cardiovasculare neglijate conform unor organizatii ale pacientilor . Vorbim doar de un segment !
        Plus ca am afectat milioane de familii deja … daca tragem linia … ucidem mai multe oameni, e dovedit de profesor si cercetator la Standford .
        Oamenii sunt ucisi de masuri si organele de care pomenesti nu fac absolut nimic !

      • Cetateanul Răspunde

        Multi spun ca nu e nevoie de nici o vaccinare, pur si simplu mor foarte putini oameni si cu masuri de genul D3, C, Zinc (reduce cu circa 60% mortalitatea) si e dovedit D3 ca ajuta in lupta cu coronavirusii . Mai este oximetru, daca-ti masori odata dimineata si odata seara concentratia poti sa obervi imediat o scadere si sa te prezinti de urgenta la un medic, iarasi iti cresc sansele de supravietuire foarte mult …
        Deja se vorbeste de vaccinare anuala, lucrurile nu vor reintra in normal decat daca noi, poporul vom refuza sa ne vacccinam si vom avea grija de sanatate PRIN METODE DOVEDITE STIINTIFIC CA FIIND SIGURE !

      • Cetateanul Răspunde

        Recent (ce surpriza!) s-a constatat faptul ca oamenii care sunt sedentari sunt cu mult mai expusi bolii si sansele sa moara cresc veriginos !
        Adica lucruri normale, dovedite EMPIRIC DE MII DE ANI ca fiind benefice pentru sanatate (miscare, expunerea la soare, starea de bine deci socializarea) nu mai sunt recunoscute ca fiind o garantie, dar un tratament exprimental este garantia de care oameni precum tine au nevoie !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.