PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

VIDEO. De ce nu dispare craterul din Botiz! Explicațiile date de Pataki Csaba

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, a explicat în cadrul emisiunii PortalSM LIVE care este motivul pentru care nu dispare „craterul” din comuna Botiz, județul Satu Mare.

Pataki Csaba a declarat la emisiunea PortalSM LIVE că doar Compania Națională CFR o poate repara.

„Conform legii în vigoare nu putem face intervenții la fundația de drum, 20 de metri în stânga și dreapta de la calea ferată. Doar CFR-ul poate face lucrările de fundare. Noi am pus asfalt, dar degeaba am pus atâta asfalt deasupra, ar trebui refăcută fundația drumului”, a spus Pataki.

Au fost făcute sesizări pentru repararea acesteia, însă legea permite efectuarea reparațiilor doar de către cei de la CFR, deoarece se află în porțiunea de drum care aparține de calea ferată.

„Am făcut nenumărate sesizări, dar conform legislației în vigoare exclusiv ei pot să facă. Am propus și ideea de a face noi și ei să ne dea doar sistență tehnică, deoarece acolo sunt și căi de comunicare, rețelele de urmărire a terenurilor, fibre optice. Ei stiu ce e acolo, nu e că ne apucăm de săpat și punem piatră acolo.”, a mai declarat președintele Consiliului Județean Satu Mare.