Ultima actualizare: azi, 14:40

Locale

VIDEO. De ce nu dispare craterul din Botiz! Explicațiile date de Pataki Csaba

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, a explicat în cadrul emisiunii PortalSM LIVE care este motivul pentru care nu dispare „craterul” din comuna Botiz, județul Satu Mare.

Pataki Csaba a declarat la emisiunea PortalSM LIVE că doar Compania Națională CFR o poate repara.

„Conform legii în vigoare nu putem face intervenții la fundația de drum, 20 de metri în stânga și dreapta de la calea ferată. Doar CFR-ul poate face lucrările de fundare. Noi am pus asfalt, dar degeaba am pus atâta asfalt deasupra, ar trebui refăcută fundația drumului”, a spus Pataki.

Au fost făcute sesizări pentru repararea acesteia, însă legea permite efectuarea reparațiilor doar de către cei de la CFR, deoarece se află în porțiunea de drum care aparține de calea ferată.

„Am făcut nenumărate sesizări, dar conform legislației în vigoare exclusiv ei pot să facă. Am propus și ideea de a face noi și ei să ne dea doar sistență tehnică, deoarece acolo sunt și căi de comunicare, rețelele de urmărire a terenurilor, fibre optice. Ei stiu ce e acolo, nu e că ne apucăm de săpat și punem piatră acolo.”, a mai declarat președintele Consiliului Județean Satu Mare.

7 comentarii

  1. Vlad Tepes Răspunde

    Explicatie acceptata.
    De neacceptat e ca nu faceti nimic pentru schimbarea legislatiei desi aveti puterea in mina !

  2. cris Răspunde

    Dar gropile din sensul giratoriu de la iesirea din oras catre aeroport ( capatul strazii Lucian Blaga ) ??????????
    Pe fiecare sens de mers pe banda 1 la iesirea din sens catre Madaras este cate o groapa in care, daca nu o stii, iti rupi masina. Am trecut pe acolo in aceasta saptamana si acum o luna. Aceeasi situatie.
    Cand s-a peticit strada Lucian Blaga nu a mai fost atata material ca sa se astupe si gropile ???
    Daca facem un pod care sa dureze 100 ani nu putem repara un drum care sa dureze macar 1 an ??
    Acum o luna s-a peticit podul Golescu. Haideti sa vedeti ce gropi au aparut deja pe sensul dinspre Lidl catre centru .

  3. c4s Răspunde

    nu trebuie schimbata legislatia.
    In zona CFR (20m) lucraza doar firme acreditate de Autoritatea Feroviara Romana, aviz de la CFR trebuie, dar se obtine daca il ceri si urmezi pasii legali nu au cum sa refuze. De ce nu intrebati acolo, poate reusiti sa vedeti cum se face. Sau vedeti cum au facut alte judete, nu cred ca e la fel in toata Romania, deci nu legea trebuie schimbata ci ceva la politicul local. De ce drumurile nationale nu au problema asta desi au teceri la nivel cu calea ferata. Solutii sunt trebuie vointa si perseverenta. Ar mai fi nevoie si de seriozitate si sa nu induca lumea in eroare, sa nu dezinformeze.

  4. Valahu Răspunde

    Da craterul din capu lui Pataki de ce nu dispare ?

    • altu fără bmw Răspunde

      @Valahu. Eu zic că mai bine CJ ar da un anunț de angajare la mica publicitate. Că ar căuta ceva specialiști COMPETENȚI în reparații și întreținere drumuri județene. Eu zic că ar avea mai mult succes. Că vorba lui @c4s, se știe foarte bine care e soluția dar ca de obicei se aruncă mâța moartă din ogradă în ogradă așa lejer peste gard. Iar că se distrug niște mașini între timp ce mai contează! Noi să nu fim ăia!!! 😱😤😭😭😭🤯
      Bătaie de joc pe bani publici și cu banii publici! Nu știu ca și președinte de CJ cum pot să stau liniștit! E așa greu să se așeze toți și să vadă ce e dă făcut? Asta în loc de ședințe ATOP sterile.

  5. s Răspunde

    CFR-ul plimba , pe banii nostrii, doua vagoane incolo si doua dincolo. Calea ferata taie in doua satmarul , sunt stat in stat. Ia mai mutati-va afara . Si orasul daca ar avea scule ar putea muta sinele afara iar mizeria ce ramane sa fie din nou a orasului. Nici IPL nici fabrica de cherestea nici UNIO nu mai sunt active de ce ne mai trebuie sine in oras ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.