PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO/VIDEO. Trafic infernal în Vama Petea. Șoferii de TIR așteaptă la cozi kilometrice

Trafic infernal în această seară, luni, 5 aprilie, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea. Șoferii de camioane sunt nevoiți să aștepte la cozi kilometrice pentru a putea ieși din țară.

Traficul automarfarelor la granița cu Ungaria va fi reluat din această seară, începând cu ora 23.00. Circulația tuturor autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone a fost oprită pe teritoriul Ungariei, măsura fiind luată de către autoritățile din ţara vecină ca urmare a faptului că în această perioadă a fost Paştele Catolic. Astfel, în această seară s-au format cozi kilometrice de camioane în Vama Petea, iar șoferii au de așteptat la cozi kilometrice pentru a putea ieși din țară.

,,Începând din aceasta seară, ora 23.00, la graniţa româno-ungară traficul pentru autovehiculele de mare tonaj se va relua fără restricţii, sens în care se prefigurează o creştere a numărului de autovehicule care se vor prezenta la control pe sensul de ieşire din ţară, precum şi a timpului de aşteptare în punctele de trecere a frontierei situate la granița comună. Inspectoratele Teritoriale ale Poliţiei de Frontieră Oradea şi Sighetu Marmaţiei au contactat autorităţile de frontieră din Ungaria pentru dispunerea unor măsuri comune pentru fluidizarea traficului”, a informat astăzi Poliția de Frontieră.

Traficul de călători și autoturisme se desfășoară în condiții normale.