PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

VIDEO. Vaccinul cu cele mai puține reacții adverse, în județul Satu Mare!

Vaccinul cu cele mai puține reacții adverse, în județul Satu Mare. Directorul DSP (Direcția de Sănătate Publică) Satu Mare, Macrina Mihai, a declarat, în cadrul emisiunii PortalSM LIVE, că nu au fost raportate reacții adverse grave la niciun vaccin, până în acest moment, însă vaccinul cu cele mai mici reacții adverse minore raportate este vaccinul Moderna. 

“Ca şi reacţii adverse, pot să spun că la nivelul judeţului Satu Mare cele mai mici reacţii adverse minore raportate le-am avut la vaccinul Moderna. Şi la vaccinul Astra Zeneca, şi la vaccinul Pfizer am avut, dar am avut doar reacţii minore, la locul de inoculare, sau puţin după momentul la care a fost inoculat vaccinul, uşoare stări febrile, frisoane, dureri musculare, cefalee”, a spus Macrina Mihai.

Ea a arătat că majoritatea reacţiilor adverse au fost sub impulsul fricii.

“În urma discuţiilor şi a anchetei epidemiologice pe care am făcut-o, am constatat că nu este o relaţie de cauzalitate între vaccin şi reacţiile resimţite, o parte din simptomatologie a fost subiectivă şi, de cele mai multe ori,  persoanele spun că au avut aceste reacţii sub impulsul fricii, al unei stări de angoasă în care simţi că îţi amorţesc mâinile, că îţi amorţeşte limba, dar lucrurile acestea ca să reprezinte un pericol trebuie să fie obiective şi să apară în cele 15 minute post administrare vaccin, tocmai de aceea persoanele rămân în centrele de vaccinare şi sunt supravegheate”, a spus aceasta.

Urmăriți emisiunea integrală: