PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

VIDEO. Noi marcaje în sensul giratoriu de la Burdea. Riscați amenzi de până la 725 lei

Azi dimineața s-au aplicat marcaje rutiere noi în sensul giratoriu de la Burdea din Satu Mare. Aceste marcaje au menirea de a ajuta participanții la trafic.

Din cauza aglomerației pe acea porțiune din sensul giratoriu, autoritățile au luat măsuri pentru fluidizarea traficului din sensul giratoriu de la Burdea. Zona hașurată are ca scop prevenirea blocajelor din intersecții.

Linii diagonale încrucişate cuprinse într-un contur delimitează în intersecţie locul de intersectare a carosabilelor drumurilor.

Este interzisă intrarea pe marcajul din imagine, în cazul în care circulaţia este blocată, ca urmare conducătorul fiind forţat să oprească pe acest marcaj. Marcajul care substituie marcajele de bază pe locurile (sectoarele de drum) unde se efectuează lucrări este de culoare portocalie.

Conform articolului 105 din Regulamentul de aplicare al OUG 195/2002, amenda este cuprinsă între 580-725 lei, respectiv 4-5 puncte amendă pentru pătrunderea într-o intersecție atunci când circulația în interiorul acesteia este blocată.