Ultima actualizare: azi, 10:34

Locale

VIDEO. Noi marcaje în sensul giratoriu de la Burdea. Riscați amenzi de până la 725 lei

Azi dimineața s-au aplicat marcaje rutiere noi în sensul giratoriu de la Burdea din Satu Mare. Aceste marcaje au menirea de a ajuta participanții la trafic.

Din cauza aglomerației pe acea porțiune din sensul giratoriu, autoritățile au luat măsuri pentru fluidizarea traficului din sensul giratoriu de la Burdea. Zona hașurată are ca scop prevenirea blocajelor din intersecții.

Linii diagonale încrucişate cuprinse într-un contur delimitează în intersecţie locul de intersectare a carosabilelor drumurilor.

Este interzisă intrarea pe marcajul din imagine, în cazul în care circulaţia este blocată, ca urmare conducătorul fiind forţat să oprească pe acest marcaj. Marcajul care substituie marcajele de bază pe locurile (sectoarele de drum) unde se efectuează lucrări este de culoare portocalie.

Conform articolului 105 din Regulamentul de aplicare al OUG 195/2002, amenda este cuprinsă între 580-725 lei, respectiv 4-5 puncte amendă pentru pătrunderea într-o intersecție atunci când circulația în interiorul acesteia este blocată.

 

 

21 comentarii

  1. abc Răspunde

    Dacă vă lovește cheful de a fi Picasso nu credeți totuși că ar trebui să anunțați în prealabil oamenii? Asta e valabil pentru orice care are legătură cu traficul rutier. Nu de alta dar nu mai mult decât săptămâna trecută v-ați apucat să reabilitați IAR !!!??? podul Decebal sau alte artere intens circulate și nu țin minte să fi fost anunțat undeva. Apoi erau niște ambuteiaje prin tot municipiul de toată “frumusețea”!!!😱😤😭🤮💩

  2. EU Răspunde

    Asa se spala autoritățile pe mâini din cauza semaforului de lingă biserică, pt ca din cauza acelui semafor se creează ambuteiaje… La fel și cu trecerile de pietoni de lângă Lidl, normal ca este nevoie și de treceri de pietoni dar nu vad rostul acelui semafor,în fine suntem mult pre mici și neînsemnati noi ăștia de mai jos, clasa muncitoare….

    • altu fără bmw Răspunde

      Da, într-o situație normală nu trebuia semafor. Oricum remarc că de când cu semaforul nu mai sunt călcați pietonii în neștire în zonă. Dacă toată lumea ar circula civilizat și s-ar încadra pe banda pe care trebuie și nu ar face șmecherii în sensul giratoriu atunci nu ar fi nevoie de semafor. Dar noi nici acum nu știm să circulăm în sensul giratoriu. Ba mai mult unii nici nu vor să învețe regulile. Asta este.
      Anual erau în zonă 3-4 accidente serioase cu victime, inclusiv pietoni. În acest an de când cu semaforul nu a fost niciuna. Măcar atâta.

    • nuconteaza Răspunde

      @EU semaforul de langa biserica e numa bun. Nu mai sunt accidente (sau cel putin nu mai sunt la fel de des) si nici nu se mai creeaza ambuteiaje de 10 min duminica, cand se iese de la biserica.
      Legat de trecerile de pietoni de la LIDL sau mai bine zis de langa sensurile giratorii (ex: cel de la LIDL) is o prostie. Trebuie treceri de pietoni, dar nu atat de aproape de sensul giratoriu, eventual un 25-50m sau chiar mai mult. Problema e ca masinile intra in sens si pe cand sa iasa din el, hopaa sta la rand in sensul giratoriu, blocand traficu din sens si efectiv sensul giratoriu pierzandu-si rostu acolo (pentru ca pietonii trec 1 cate 1, si un semafor nu ajuta (de exemplu de langa CFR)). De multe ori intra TIR in sens si *poc* apare un pieton pe trecerea de pietoni si apoi altu si apoi altu, in timp ce TIRu sta bine mersi in sens si implicit traficu in loc.

  3. Satmarean Răspunde

    Eliminați odată și pentru totdeaa traficul greu și infernal de pe str. C.A. Rosetti. Este inacceptabil ceea ce este zilnic acolo !!!

    • Una Răspunde

      Ni se crapă casele de la traficul greu și infernal de pe str. C.A. Rosetti. Strada și asfaltul este din cale afară de deteriorate . Nu e posibil așa ceva !!!

  4. Una Răspunde

    RUȘINE PRIMĂRIA MUN. SATU MARE PENTRU TOT CEEA CE SE INTAMPLA PE MAL STÂNG ȘOMEȘ !!!. AVEM UN CITY MANAGER INEXISTENT, RUȘINE MARE MASCULIK CSABA, DOMNULE PRIMAR KERESKENYI GABOR !!!.

  5. Normalul Răspunde

    Daca tot v-ati gandit la marcaje era bine sa faceti si marcajele care indica directia de deplasare pe fiecare banda in apropiere de sensul giratoriu de la Budea. Multi soferi nu stiu nici acum pe care banda trebuie sa se incadreze inainte de a intra in sensul giratoriu in functie de directia de mers.

    • Bratan Răspunde

      De parca nu ar fi ignorate total :))
      Exemple sunt destule…

      • Satmarean Răspunde

        Exact asa cum sunt ignorate si incalcate semnele de circulatie pe str. Alecu Russo. Se circula cu viteza excesiva inclusiv in sens contrar sensului UNIC ,nu se respecta nimic, probabil pana la producerea unui accident grav. Nu patruleaza nici o masina de politie si daca atragi atentia vreunei soferite la volanul unui bolid, inca tu esti apostrofat cat tupeu ai. Aviz autoritatilor !!! – pentru a cata oara ?

        • Vasile C. Răspunde

          Strada Alecu Russo este cu sens unic pe vreo 700 de metri şi celor dinspre CII nu le ,,vine” să ocolească vreo 2 km ca să revină în acelaşi loc pentru a merge spre oraş. La dezbaterea PUG-ului în 2016 am pus problema necesităţii unor străpungeri spre L. Blaga ,de fapt prelungiri ale străduţelor prevăzute în PUZ-urile din zonă. Trebuia făcută o expropriere de vreo 100 000 de euro sau mai putin. Pur şi simplu au râs de idee . Din 2008 îi puneam în gardă privind lăţimea străzii. Au zis că nu-i interesează. Acum avem o stradă cu sens unic ca semn a lipsei de preocupare minimă în urbanism. N-ai cu cine!

          • @Vasile

            @ Vasile: normal ca au ras de tine cu propunerea ta fantezista. Poti expropria in interes national sau local (local=interesul orasului). Tu cum credeai ca darami casa cuiva ca locatarii de pe 2-3 strazi sa circule mai comod …. 🙂 are you crazy?

          • Vasile C.

            @@Vasile, în logica ta şi asfaltarea străzii a fost o încălcare de lege. You are smart !👍

          • Satmarean

            Nu numai cei de la inceputul sensului UNIC nu respecta indicatoarele, unii intra de la OMV desi stau pe la mijloc, nu are neaparat legatura cu pozitia si nemaivorbind de curieri, taximetristi, vizitatori la locatari etc. Oricum daca asa e acum regula ar trebui respectata ca ne convine sau nu, ca si unele legi care poate nu ne convin .

          • Vasile C.

            @Satmarean, Aşa e cum spui dar şi reglementările trebuie să nu creeze situaţii absurde. Ştii şi tu că barosanii, deşi au optat pentru casă, îşi lasă maşina în stradă şi din această cauză s-a ales această soluţie. Culmea e că aceşti barosani încalcă reglementările. Dacă le faci observaţie sunt gata să sară la bătaie. În fine, în 2016 participând la dezbaterile PUG-ului primarul Coica mi-a făcut hatârul să trimită proiectantul la faţa locului. Acesta n-a înţeles la ce ar fi nevoie de străpungeri. Despre lărgiri nu mai încăpea vorbă, era prea târziu, gardurile erau făcute. Şi, oricum, vezi răspunsul de mai sus care numai a unuia de la urbanism poate fi.

          • @Vasile

            @Vasile, Nuuuuuu Vasii draga, nu sunt de la Urbanism. Sunt unul pe care deranjeaza mentalitatea taranilor cum esti si Dumitale ca cine-s eu…..am bani, ma mut in zona de cocolari = pe camp si imediat am pretentia ca orasul sa exproprieze terenuri sa avem o iesire la asfalt cu pretul ca ptr asta trebuie daramate case care poate stau acolo de zeci de ani… de ce???? Din vabii mei? Ca tu, opincar imputit ai construit o strada privata si deja te crezi zeu pe zona respectiva? ca niste tarani cocolari nu s-au gandit din timp sa cedeze 1-2 m din proprietate sa poate circula normal?…. ati facut economie la proprietate, amu sa platiti cu timp si combustibil in plus :)))))

          • @Vasile

            vabii=banii

          • Vasile C.

            Te bagi ca musca-n zăr fără să cunoşti contextul. În PUG era trecută în intravilan întreaga zonă până spre Amaţi în total 419 Ha la care, sigur, dacă tot le-a trecut (am criticat aspectul) în intravilan trebuia să ofere căi de acces. Imobilul expropriabil propus (jumătate era oricum în proprietatea statului) trebuia expropriat echitabil (DOAR ERA VORBA DE PUG). Utilităţile erau introduse deja prin efortul unora din cei interesaţi printre care şi eu (şmecherii n-au dat 1 leu). Şi sunt foarte departe de profilul de cocalar şi ţărănoi pe care mi-l atribui. Chiar sunt de partea ta în unele privinţe, mai puţin limbajul plin de venin şi adresat aiurea. Strada respectivă era dinainte în intravilan spre deosebire de str. Mierlei unde PUZ-ul s-a făcut prin introducerea terenului în intravilan şi primărea era în drept să ceară introducerea utilităţilor pe cheltuiala proprietarului PUZ. N-a făcut-o! Cum n-a făcut-o în multe alte cazuri. Paşte fericit!

    • Anormalul Răspunde

      Daca esti pe banda 1 in sens poti sa faci stanga toata ziua 😛
      Poate trebuie regandit codul rutier

  6. urbanism Răspunde

    @Vasile C, noi ca municipiu de mai bine de 10 ani nu avem un PUG valabil decât unul așa resuscitat din timp în timp. Din această cauză s-a tot apelat la PUZ și asta generează discrepanțe. Dar nu se mai poate așa.

    • Vasile C. Răspunde

      În 2016 era un PUG resuscitat apoi a murit şi ăla iar acum se fac PUZ-uri şi la clădirile care sunt la stradă ,,reglementată” ceea ce este o exagerare şi chiar o încălcare a legii. Na, da’ banu curge mai bine decât dacă ar exista PUG. Arhitecţii trag sforile în problema asta. Am poveşti multe…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.