PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. A început “Marea curăţenie” în judeţ. Sute de saci, adunaţi în câteva ore

A început “Marea curăţenie” în judeţul Satu Mare. Deputatul PNL Adrian Cozma a precizat că va încerca să mobilizeze autoritățile locale, dar și pe sătmăreni să contribuie la acțiunea „Marea curățenie”, prima astfel de acţiune fiind în comuna Socond, unde în doar câteva ore s-au adunat sute de saci cu mizerii.

„Ne-am adunat în prima zi de ecologizare a județului. Am început bine. Sute de saci de deșeuri s-au adunat în câteva ore și am lăsat localitatea Socond curată și igienizată. Am simțit solidaritate și dorința de a face pentru comunitate și pentru aceste locuri care pot avea altă înfățișare și sper că așa va fi. Vom continua și vom merge din localitate în localitate”, a scris pe pagina sa de Facebook parlamentarul Adrian Cozma.

Acesta dorește să găsească soluții eficiente pentru a păstra comunitățile cât mai curate, exprimându-și dorința de a avea un județ curat.

„Nu trebuie să fie o simplă curățenie de primăvară! În câteva luni putem și trebuie să avem un județ curat, respirabil. Pe urmă va trebui să găsim soluții eficiente pentru a păstra locurile, comunitățile cât mai curate. E nevoie de educație bună timpurie, de măsuri administrative, de campanii de conștientizare și de implicare civică. Trebuie să reușim. Aici trăim cu toții și vrem să avem locurile protejate și bine întreținute. Le mulțumesc tuturor colegilor, primarilor care ne-au ajutat și voluntarilor care au venit cu bucurie și entuziasm”, a mai declarat Adrian Cozma.