PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO/VIDEO. Flashmob la Teatrul de Nord. Susținere pentru actorii din Oradea

Actorii Teatrului de Nord din Satu Mare au organizat în această seară, vineri, 21 mai, un flashmob pentru susţinerea artiştilor din Oradea, care au aflat recent că, în loc să aibă contracte de muncă pe perioadă nedeterminată cu teatrele locale – Regina Maria şi Szigligeti – sau cu Filarmonica, ar urma să fie angajaţi pe perioadă determinată.

Conducerea Consiliului Județean Bihor ar urma să pună la vot, în următoarele ședințe, un proiect de hotărâre prin care cele trei instituții de cultură din Oradea să fie comasate. Astfel, artiștii pierd contractele de muncă pe perioadă nedeterminată. Scopul ar fi acela ca artiştii să fie motivaţi pentru a fi mai implicaţi şi „productivi”, fără a avea siguranţa unei înţelegeri “à la longue”, care greu poate fi modificată, chiar dacă prestaţia angajatului nu este cea mai bună.

Vestea a siderat artiști din toate colțurile țării, care s-au arătat indignați de lipsa de considerație față de factorul uman implicat în această restructurare, dar și de impactul pe care o astfel de decizie îl va avea asupra calității repertoriului. Prin urmare, actorii Teatrului de Nord Satu Mare, împreună cu alte instituții de cultură din țară, au decis să susțină artiștii orădeni, prin organizarea unor flashmob-uri.

Flashmob-ul din această seară de la Satu Mare a avut loc în fața Teatrului de Nord și a fost organizat de trupele Mihai Raicu și Harag György.