Ultima actualizare: azi, 22:15

Locale

FOTO/VIDEO. Flashmob la Teatrul de Nord. Susținere pentru actorii din Oradea

Actorii Teatrului de Nord din Satu Mare au organizat în această seară, vineri, 21 mai, un flashmob pentru susţinerea artiştilor din Oradea, care au aflat recent că, în loc să aibă contracte de muncă pe perioadă nedeterminată cu teatrele locale – Regina Maria şi Szigligeti – sau cu Filarmonica, ar urma să fie angajaţi pe perioadă determinată.

Conducerea Consiliului Județean Bihor ar urma să pună la vot, în următoarele ședințe, un proiect de hotărâre prin care cele trei instituții de cultură din Oradea să fie comasate. Astfel, artiștii pierd contractele de muncă pe perioadă nedeterminată. Scopul ar fi acela ca artiştii să fie motivaţi pentru a fi mai implicaţi şi „productivi”, fără a avea siguranţa unei înţelegeri “à la longue”, care greu poate fi modificată, chiar dacă prestaţia angajatului nu este cea mai bună.

Vestea a siderat artiști din toate colțurile țării, care s-au arătat indignați de lipsa de considerație față de factorul uman implicat în această restructurare, dar și de impactul pe care o astfel de decizie îl va avea asupra calității repertoriului. Prin urmare, actorii Teatrului de Nord Satu Mare, împreună cu alte instituții de cultură din țară, au decis să susțină artiștii orădeni, prin organizarea unor flashmob-uri.

Flashmob-ul din această seară de la Satu Mare a avut loc în fața Teatrului de Nord și a fost organizat de trupele Mihai Raicu și Harag György.

 

14 comentarii

  1. Codruta Răspunde

    Să mai ia o gură de iarbă, paraziții naibii, când salariul a fost triplat nu le-a fost bine , acum marș în cușcă de paraziții.
    Programul lor este de 15 ore pe săptămână, în rest gargară, mergeți la muncă ca de aia aveți timp de gargară și va vin idei.

    • @Codrutza Răspunde

      @Codruța. Acesta a fost momentul artistic în care ai înfierat dușmanii? Săraca! Cred că veci o poezie nu ai învățat, la teatru cred că numai de obligație te duceai că aveai abonament cu școala! Așa informativ te-ai interesat cândva ce presupune un spectacol? Nu din ăla susținut de Florin Salam sau Adi de la Vâlcea.

      • Adi Răspunde

        Davas mu…e de afumați , mai bine faceți spitale și grădinițe , parcuri și școli decât să plătiți toți bețivi și drogați.

      • Dorin Răspunde

        Spectacole so artiști sunt la București, cu actori de renume, la noi este o ciurda de ratați în frunte cu un bou care face pe atotștiutorul înconjurat de niște gâște bete . Să îi desființeze de tot.

        • @Adi, @Dorin Răspunde

          Pentru ăștia supărați pe artiști atât le-aș spune că în acel moment v-ați exclus singur din regnul Homo sapiens. Când cineva dă într-o parte a populației pe care nu o înțelege pentru că nu are cu ce să priceapă comite o nouă mineriadă. Pe timpul nazismului a fost focul de tabără cu cărți. Mai mult ca sigur nici nu ați auzit de asta în marea voastră revoltă față de cultură.
          Dacă nu știți sau pricepeți de ce au demonstrat actorii nu credeți că era mai bine dacă tăceați?

          • Prietenul actorilor

            Bani cheltuiți pe nimic , dacă erau așa de buni și profesioniști erau ușile prea mici la teatru .Felicitări celor de la USR -PLUS că reevaluează paraziții din societatea românească. În vremuri grele să avem grijă de bani nu să dăm bani și salarii uriașe unuia ca Oros si sleahta de ciudați.
            Ei au valoarea cărturarilor care arau treziți din beție find toți uzi de urină neajungand până la toaletă .Dacă te duci pe strada Horea si îi vezi pe marii actori sătmăreni care au comportament de boschetari treci pe celălalt trotuar de frică să nu fii agresat .Păcat că aceasta este radiografia succintă a triste realități, dar dăm bani publici la niște neprofesioniști.

    • Aldo Răspunde

      Inculta din Stana da cu parerea.

    • Fely Răspunde

      DRAGNEEEEA MUE DRAGNEEEEA BRAVO PLUS SI USR
      FELICITĂRI USR PLUS PENTRU DECIZIE

  2. Agarici Pogonici Răspunde

    E bună chestia asta! Macar starneste curioziatâtea satmarenilor: cât cheltuim cu teatrul ăsta sși i câtă lume merge la teatru. Oare un oraș așa de mic își poate permite luxul sa țină două teatre?

  3. HBC Răspunde

    Neam de straița la coada vacii……
    Țara asta de mult este condamnată la moarte……

  4. cârcotaş Răspunde

    Teatrul şi Filarmonica Satu Mare sunt o emblemă pt. oraş. Peste tot cultura se subvenţionează de stat, nu poţi să te ,,tai” de la cultură pe considerentul că numai o mică parte o frecventeaza. Puţinul e dezamăgitor dar nimicul e hăul şi dezumanizarea. Problema e ca aceste instituţii au tot felul de angajaţi de recuzită care mare lucru nu fac. Salariile şi le-au mărit şi ei odată cu cei din administraţia locală şi nu puţin. Trebuie o măsură în toate.

    • c-block Răspunde

      Dar nici aia nu ține ce vrea Bolojan în Bihor că păstrează foarte puțini și restul out sau luați pe contract pe perioadă determinată sau după și pe spectacol. Una este cultura la publicul larg și alta show business gen Hollywood. În logica asta și noi ar trebui să reducem numărul de politicieni care ne papă degeaba banii în varii posturi alese sau numite. Că la mulți chiar nu le văd rostul.

  5. @Prietenul actorilor Răspunde

    Banii erau cheltuiți pe nimic atunci dacă ți le dădeau ție. Chiar erau pe NIMIC!

  6. x-ulescu Răspunde

    Ha, Ha, Ha …e un mod de a le spune artistilor Oradeni ..cat de PROSTI au fost cand au votat pnl-ul si adunatura de usr + .de pe langa ei …. principalu e ca nu lea furat Dragnea boii de la bicicleta …in rest sa fie sanatosi si sa aiba grija cu cine voteaza la urmatoarele alegeri.
    PS. sper sa se generalizeze ideile lui bolojan si la celelalte judete ….Ha. Ha .Ha

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.