PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

VIDEO. Centura de ocolire, încurcată de doi stâlpi. Termenul de finalizare, amânat din nou

Asociația Pro Infrastructură a postat o filmare în care poate fi văzut traseul, dar și stadiul lucrărilor la varianta de ocolire a municipiului Satu Mare. Centura este încurcată de doi stâlpi, iar termenul de finalizare a fost amânat din nou.

,,Lucrările pe șantierul celor 19,54 km de centură au început în iunie 2018 (adică în urmă cu aproape 3 ani), iar stadiul actual este de 61%. Termenul estimat de finalizare a tot fost “împins”, ultima amânare fiind de la decembrie 2021 la aprilie 2022”, spun cei de la Pro Infrastructură.

În filmarea postată pe Facebook de Asociația Pro Infrastructură se pot vedea ”surprizele” de care s-a lovit constructorul.

,,Constructorul a avut și “surprize” legate de rețele de utilități care nu figurau în proiectul inițial. În plus, s-a lovit de eterna problemă a relocării Liniilor Electrice Aeriene (LEA). De exemplu, la minutul 01:15 vedem un stâlp în mijlocul terasamentului, iar la minutul 07:10 un alt stâlp a blocat construirea pasajului peste DJ194 (unde va exista și un nod rutier)”.

Reprezentanții asociației cer o mai bună mobilizare pe șantierul Centurii și speră ca la sfârșitul acestui an drumul să fie deschis traficului cel puțin pe anumite segmente.

,,Sperăm că au fost ultimele surprize, iar noul drum va fi deschis traficului în primăvara viitoare, deși lucrarea ar putea fi gata și anul acesta (cel puțin pe unele segmente), dacă antreprenorul s-ar mobiliza mai bine’’, mai spun cei de la Pro Infrastructură.