Ultima actualizare: azi, 19:32

Locale

VIDEO. Centura de ocolire, încurcată de doi stâlpi. Termenul de finalizare, amânat din nou

Asociația Pro Infrastructură a postat o filmare în care poate fi văzut traseul, dar și stadiul lucrărilor la varianta de ocolire a municipiului Satu Mare. Centura este încurcată de doi stâlpi, iar termenul de finalizare a fost amânat din nou.

,,Lucrările pe șantierul celor 19,54 km de centură au început în iunie 2018 (adică în urmă cu aproape 3 ani), iar stadiul actual este de 61%. Termenul estimat de finalizare a tot fost “împins”, ultima amânare fiind de la decembrie 2021 la aprilie 2022”, spun cei de la Pro Infrastructură.

În filmarea postată pe Facebook de Asociația Pro Infrastructură se pot vedea ”surprizele” de care s-a lovit constructorul.

,,Constructorul a avut și “surprize” legate de rețele de utilități care nu figurau în proiectul inițial. În plus, s-a lovit de eterna problemă a relocării Liniilor Electrice Aeriene (LEA). De exemplu, la minutul 01:15 vedem un stâlp în mijlocul terasamentului, iar la minutul 07:10 un alt stâlp a blocat construirea pasajului peste DJ194 (unde va exista și un nod rutier)”.

Reprezentanții asociației cer o mai bună mobilizare pe șantierul Centurii și speră ca la sfârșitul acestui an drumul să fie deschis traficului cel puțin pe anumite segmente.

,,Sperăm că au fost ultimele surprize, iar noul drum va fi deschis traficului în primăvara viitoare, deși lucrarea ar putea fi gata și anul acesta (cel puțin pe unele segmente), dacă antreprenorul s-ar mobiliza mai bine’’, mai spun cei de la Pro Infrastructură.

30 comentarii

  1. x-ulescu Răspunde

    Ha,Ha,Ha,Ha,Ha,Ha,Ha ..etc …….

  2. altu fără bmw Răspunde

    Deci acum termenul a devenit din pix aprilie 2022.
    Dar am o observație. Acei stâlpi erau acolo și acum 10-20-30 de ani! Nu acum brusc au crescut în calea centurii!
    Asta este din cauză că se fac trasee din birou fără să se verifice pe teren! Pentru asta nu va fi cineva tras de ureche? Pentru că se putea trasa foarte ușor drumul așa ca să ocolească stâlpii de curent! Dacă stâlpii nici acum nu au fost mutați estimez minim 3 ani pentru finalizare. Pe puțin.

  3. x-ulescu Răspunde

    Nu mă băgați în seamă. Râd de necazul meu că atât mă duce capul.

    • x-ulescu Răspunde

      rad de prostia guwernului si a reprezentantilor din teritoriu ..la cate vizite si schite in zapada au fost facute acolo ,nu a vazut nimeni stalpii ?? sa ia masuri de atunci ??

      • x-ulescu opozant Răspunde

        Întrebare. Oare cine era la guvernare și cine era mare boss când s-a trasat unde va veni centura?

        • x-ulescu Răspunde

          cand a venit pnl-ul la guwernare stalpii erau acolo !! prefectu a facut vizite doar ca sa deseneze in zapada ?? de atunci se putea rezolva problema ,dar au dovedit ca sunt la fel de prosti

  4. Smile Răspunde

    Cei de la Electrica trebuiau de 2 ani să reloce stâlpul de la DJ194, dar nimic, pe constructor nu-l interesează, că nu îi treaba lui, și în așa fel, constructorul poate să ceară amânare termenului de finalizare, autoritățile mucles, mai ales cei de la prefectură, că tot se plimbă pe șantier, dar tac din gură, nu comentează nimic de relocarea utilităților, un exemplu unde lucrurile au mers bine, a fost la calea ferată Satu Mare-Botiz, unde compania de gaz a reușit să reloce țeava de gaz, unde este prevăzut un pasaj peste calea ferată, și la care se lucrează.

    • urbanism Răspunde

      Constructorul nu poate face demersuri că nu e treaba lui. Și între noi fie vorba dacă chiar e așa importantă e investiție și vin buluc-grămadă tot felul de miniștrii sau alți decidenți să-și facă selfie cu investiția nu bate nici unul cu pumnul în masă? Nici primarul Sătmarului și nici președintele CJ nu poate să facă nimic, legal au mâinile legate. Compania aia de investiții și guvernul poate face ceva. Dar așa cum nu se mișcă nici la plata despăgubirilor….!!!😱😤🤯😲🤮 E bătaie de joc și fiecare vizită de asta de partid la centură e jignire pentru noi dacă nu se face nimic. Ne cred proști. Iar pe Transelectrica îl doare în pluă. O să mai scrieți încă niște ani despre problema asta.

    • Nha Răspunde

      Relocarea LEA IT se face de constructor prin subcontractor de specialitate care inca nu are gata proiectul de executie . Finantarea relocarii este cuprinsa in contractul general de executie a lucrarii .

      • urbanism Răspunde

        Și mă rog de ce nu are încă gata proiectul de execuțiel? Pentru că dacă luăm strict centura trebuia de muuult să fie gata. Vezi primul termen. Sau au zis că oricum se mai amână și atunci mai tărăgănează și ei? Nu eu sau tu ai pus termenul inițial de finalizare. Ei au scris și propus cu mânuța lor, nu cred că cineva i-a obligat. Această abordare ne omoară pe noi la propriu. Nu suntem în stare să derulăm cap-coadă un proiect cum trebuie.

      • Anonim Răspunde

        Constructorul fiind din strainezia dau vina pe firmele din România care nu dau replica , asta e politica în România capul jos .Mutarea utilităților este prevazut în proiect deci în grija constructorului .Încercați sa blocați lucrarea imediat cheamă politia și te da în judecata pt daune .Ei nu au făcut treaba (lucru bine făcut ) noi plătim din impozite/taxe/TVA și constructorul ne duce cu zăhărelu ca e privat din strainezia .

  5. Gheorghe Răspunde

    S-o răsturnat căruța cu prosti.Cand ma gândesc ce salarii se câștigă și ce mânarii s-au făcut cu acest drum,mi se face greață.STATUL ESTE CEL MAI PROST ADMINISTRATOR.STATUL ESTE CORUPT.
    No mai câțule scârtule unde ești sa-inveti pe ăștia ai tai cum sa rezolve problema.Mutăm drumul sau tăiem stâlpii?
    Bataie de joc,pur și simplu și nimeni nu va fi penalizat,se va pune batista pe țambal și se va împărți cașcavalul intr-un mod echitabil.Cand au mers în vizita ,,iubiții noștri aleși”in urma cu ani,luni,săptămâni nu au văzut ca acești stâlpi dăinuie acolo și ca locul lor nu este în mijlocul drumului?…..Rușine sa va fie mai căcacioșilor,pramatiile naibii,cât vă mai rabdă pământul?A-ți reușit sa ma-nervați,prostilor oricare-ati fi!

  6. Altu Răspunde

    Tipic românesc,bugetarii își fac treaba. Ok,e problema cu stâlpii dar pe restul traseului de ce nu se lucrează. Nici un pod nu este terminat,vezi Drumul Careiului,calea ferată spre Sătmărel,etc. Centura va fi gata la Paștele Cailor, în veci,never,șohan.

  7. Faku matti Răspunde

    Made in Romania. Scarba ,scarbelor …jeguri de romani…..si nu dati toata vina pe cei ce va conduc, romanii sunt toti corupti de la nastere…asa sunt toate tarile care sufera sau au suferit mult timp foame.

  8. Atti Răspunde

    Păi Cîțu n-a zis nimic de stâlpi sau nu l-ați dus acolo!?😂😂😂

  9. Gogu Răspunde

    La ce circulatie este in si din Lazuri, era destul, simplu, ieftin, rapid de facut un giratoriu mare. Degeaba reloaca stalpii, ca firele sunt prea jos.

  10. Garuboz Răspunde

    @Faku matti -proiectantu drumului este ungur,primaru ungur,pres.CJ ungur ,prefect ungur tu esti un gunoi de ungur pe deeasupra extrem de sovinn si prost la infinmit.

    • Bucuresti Răspunde

      Bine ca nu ei conduc tara …altfel????

    • HBC Răspunde

      Mi mila de maica ta ….că a așteptat un copil ..și tu ai venit….

    • Romanistan citizen Răspunde

      In momentul in care totul este coordonat de guvern in care ministerele de resort sunt conduse de penele si usere si investitia este derulata de CNAIR nu stiu ce vina au primarul, CJ sau altii. Crede-ma ca maxim dau din cap pentru ca nu au nici o putere sa intervina indiferent din care partid sunt sau ce limba vorbesc. Cauza din care schioapata este inclusiv la Bucuresti. Pentru ca vezi podul 3. Investitie similara tot prin aceleasi organisme si vezi ca acolo nu sunt astfel de probleme. Dar acolo primaria a demolat si despagubit casele cu pricina pe Strandului. In concluzie sovin este cine spune. Adica tu. Cauti motive de zazanie unde nu e cazul. Dar nu-ti spun sa-ti fie rusine pentru ca oricum prin nastere ai obrazul gros si nu stii ce e aia. Nici cei 7 ani de acasa.

      • Bucuresti Răspunde

        Alfel …. poate ca era mai bine????

        • Romanistan citizen Răspunde

          Nu știu și nu e treaba mea. Dar așa se vede de la o poștă că nu merge bine. Ce știe Bucureștiul că ce e mai bine pentru noi? De fapt nu sunt sigur că îi interesează. Mare minune că am ajuns măcar la faza asta!

  11. radical2 Răspunde

    Probabil va fi gata inainte de urmatoarele alegeri parlamentare. Adica peste 4 ani. Deja pare ca este un mijloc de manipulare electorala aceasta centura. Rusine autoritatilor. Mai ales a celor locale. Incompetenti pana in maduva oaselor.

    • Romanistan citizen Răspunde

      @radical2. Corectez: “… în prag de alegeri parlamentare …..”. Asta ca să știe toată plebeimea pe cine trebuie pusă ștampula. 🤮🤮😤😤😪

  12. x-ulescu Răspunde

    Cu degetu in zapada ,o centura-m desenat
    Ocupat cu asta find, stalpii nu i-am observat
    PSD-ul perfid ,peste noapte ia plantat ??

  13. Nicusor Răspunde

    Mi-am adus scaunu’ sa citesc comentariile. Parca vad anti pesedistii :)))

  14. Lili Răspunde

    Incompetenta, prostie, curvasarie sau toate la un loc?
    Catzu, Bode si toti care a-ti fost pe acolo sa va fie rusine!!
    Lasa sa inceapa ca om vedea noi cand si cat ne costa pana se termina!
    Pui de comunisti corupti si nenorociti ce sunteti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.