PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Ștefan Csordas cere comisie națională pentru alegerea conducerii PNL Satu Mare

Ștefan Csordas, candidat la președinția Organizației Județene a PNL Satu Mare a publicat pe pagina sa de Facebook o scrisoare deschisă către conducerea Partidului Național Liberal și către COCON. El solicită transparență și o comisie coordonată de către conducerea centrală a partidului pentru desfășurarea corectă a alegerilor din cadrul organizației județene a PNL Satu Mare.

Redăm integral mesajul lui Ștefan Csordas:

„Scrisoare deschisă către conducerea PNL și COCON
Fiind candidat la președinția Organizației Județene a PNL Satu Mare, solicit transparență totală la conferința județeană din data de 16.07.2021.
Solicitarea mea se bazează pe nereguli care mi-au fost aduse la cunoștință de membrii PNL Satu Mare și anume încălcări grave ale prevederilor statutare și regulementare.
În primul rând violarea votului secret: oamenii au fost obligați să fotografieze votul și să prezinte anumitor persoane opțiunea de vot. Drept urmare, solicit interzicerea telefoanelor în cabina de vot.
Respectarea dreptului de a candida tuturor membrilor care respectă condițiile de candidatură fără a se exercita presiuni sau amenințări asupra acestor intenții de candidatură.
Interzicerea implicării directe sau indirecte a celor doi candidați în pregătirea CCJ și alegerilor din organizațiile locale.
Având în vedere situația de fapt a organizației PNL Satu Mare, solicit pe această cale desemnarea unei comisii imparțiale, coordonată de către conducerea centrală, pentru desfășurarea corectă a alegerilor din cadrul Organizației Județene a PNL Satu Mare.”