5 soluții pentru a face față mai ușor temperaturilor ridicate. Canicula încă nu s-a încheiat. Temperaturile ridicate din ultimele zile ne pun la încercare și, potrivit meteorologilor, perioada de caniculă încă nu s-a încheiat. Temperaturile maxime vor ajunge, la umbră, la 35 – 37 de grade.
În zilele de caniculă, aerul condiționat pare să fie cel mai căutat prieten al omului. Ce facem însă dacă nu avem aer condiționat sau suntem sensibili la el? Există câteva „trucuri” prin care ne putem răcori fără să apelăm la aerul condiționat.
Hidratare
Cea mai la îndemnână soluție pentru a trece mai ușor peste temperaturile foarte ridicate din acest zile este să vă hidratați în mod constant, adică să beți foarte multă apă. Apa ajută la reglarea temperaturii corpului. Chiar dacă nu simțiți neapărat nevoia să beți apă, este indicat să aveți mereu la dumneavoastră o sticlă cu apă din care să tot beți. Cu atât mai mult dacă plănuiți să stați în soare.
Metoda egipteană pentru nopțile foarte călduroase
Egiptenilor li s-a atribuit următoarea metodă de răcorire pe timpul nopții: udați un cearceaf cu apă rece și apoi stoarceți-l în așa fel încât să nu curgă apă din el. Pe urmă puteți folosi cearceaful respectiv în loc de „plapumă”.
De asemenea, puteți să vă înfășurați o eșarfă umedă în jurul gâtului sau al încheieturilor pe timpul nopții.
Lifehacker mai recomandă să puneți în congelator sau în frigider un cearceaf cu câteva ore înainte de culcare, pe care apoi să îl scoateți și să îl întindeți pe pat.
Mai mult, vara este de preferat să folosiți lenjerie de pat de bumbac, în culori deschise.
Învățați care părți din corpul dumneavoastră sunt mai ușor de răcorit
Chiar dacă uneori atunci când punem un prosop umed pe frunte avem senzația de răcoare, această stare va ține doar câteva secunde. Mai eficient este să puneți o eșarfă umedă la ceafă, în jurul încheieturilor, pe coapse sau în jurul genunchilor.
Țineți soarele departe de casa dumneavoastră
Este foarte important să vă acoperiți geamurile casei dacă doriți să fie mai răcoare. Trageți storurile, jaluzelele sau draperiile încă de dimineață. Mai mult, puteți chiar să acoperiți geamuri cu folii de protecție solară.
Totuși, pe timpul nopții lăsați geamurile deschise pentru a intra aerul mai rece în casă.
Evitați pe cât posibil sursele de căldură
Electrocasnicele emană căldură. Atunci când sunteți plecați de acasă, scoateți din priză cuptorul cu microunde, laptopul, calculatorul și televizorul.
Și poate că e timpul să renunțați la gătitul cu aburi și foc pornit. Încercați alimentele reci, precum o supă gazpacho sau salate.
Sursa: Digi24