PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Alegerea patului potrivit pentru câinele tău

Câinii sunt animale active cărora le place să exploreze, să adulmece și să se joace, dar este, de asemenea, foarte important ca ei să se odihnească suficient. În calitate de proprietari de câini, îi putem ajuta pe câinii noștri să se bucure de timpul important de odihnă de care au nevoie, asigurându-ne că au un loc liniștit și confortabil pentru a dormi fără nici o tulburare.

Iată cum să alegi din pet shop patul perfect pentru câinele tău.

Cum să alegi un pat pentru câini

Există multe tipuri diferite de paturi disponibile în pet shop. Dacă îți urmărești câinele în timp ce doarme, vei observa că o face în multe poziții diferite: întins, încolăcit, pe spate – chiar și pe burtă cu picioarele întinse în direcții opuse ca Superman. E important ca patul să îi poată acomoda toate aceste poziții.

Ce dimensiune de pat ar trebui să aleg?

Este important să te asiguri că ai ales patul de dimensiunea potrivită pentru câinele tău. Ar trebui să fie suficient de mare pentru ca acesta să se poată culca confortabil în toate pozițiile naturale. Unele paturi ar putea fi suficient de mari pentru ca câinele să se ghemuiască, dar nu își pot întinde și picioarele, dacă doresc. Alege patul în funcție de dimensiunea câinelui întins.

Ce tip de pat de câine ar trebui să iau?

Paturile pentru câini au diferite forme și dimensiuni. Paturile rotunde sau ovale cu o parte laterală elevată sunt excelente pentru când câinii doresc să se ghemuiască, în timp ce paturile tip saltele pot fi bune pentru a sta întinși. Fiecare câine va avea preferințele sale, dar întotdeauna este mai bine să le oferi câteva opțiuni – astfel poți fi sigur că vor fi mereu confortabili.

Unele forme de pat, cum ar fi paturile box sau altele cu o latură îi permit câinelui să se simtă într-adevăr confortabil – acestea îi pot ajuta să își mențină temperatura și îi pot proteja de orice curenți de aer. Alte paturi ar putea fi mai bune vara, când câinele ar putea dori să rămână mai răcoros.

Din ce material ar trebui să fie patul de câine și cum îl pot spăla?

Paturile pentru câini trebuie să fie suficient de căptușite și fabricate dintr-un material confortabil. De asemenea, ar trebui să fie ușor de spălat.

Dacă vrei un pat pentru câini pentru a face camping, în grădină sau în orice aventură, atunci cel mai bun material este unul mai robust. Paturile impermeabile sau rezistente la apă pot fi utile pentru a preveni umezeala.

Unde este cel mai bun loc pentru a pune patul unui câine?

Așează patul undeva unde e cald și nu e curent și oferă-i câinelui mai multe opțiuni. Poți așeza un pat într-o parte liniștită a casei, unde se poate odihni nestingherit și unul într-o cameră în care familia își petrece timpul, astfel încât să poată sta întins în compania ta, relaxându-se sau ațipind într-un loc confortabil.

Paturi de lux pentru câini speciali

Unii câini pot avea nevoi specifice, atunci când vine vorba de paturi:

Lasă câinii adormiți să doarmă

Nimănui nu îi place să fie deranjat atunci când încearcă să adoarmă, iar câinii nu sunt diferiți. Asigură-te că toată lumea din familie, inclusiv copiii, știu să lase câinele în pace în timp ce el sau ea este în pat – aceasta este o parte importantă a păstrării copiilor în siguranță și a câinilor fericiți.