Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Alegerea patului potrivit pentru câinele tău

Câinii sunt animale active cărora le place să exploreze, să adulmece și să se joace, dar este, de asemenea, foarte important ca ei să se odihnească suficient. În calitate de proprietari de câini, îi putem ajuta pe câinii noștri să se bucure de timpul important de odihnă de care au nevoie, asigurându-ne că au un loc liniștit și confortabil pentru a dormi fără nici o tulburare.

Iată cum să alegi din pet shop patul perfect pentru câinele tău.

Cum să alegi un pat pentru câini

Există multe tipuri diferite de paturi disponibile în pet shop. Dacă îți urmărești câinele în timp ce doarme, vei observa că o face în multe poziții diferite: întins, încolăcit, pe spate – chiar și pe burtă cu picioarele întinse în direcții opuse ca Superman. E important ca patul să îi poată acomoda toate aceste poziții.

Ce dimensiune de pat ar trebui să aleg?

Este important să te asiguri că ai ales patul de dimensiunea potrivită pentru câinele tău. Ar trebui să fie suficient de mare pentru ca acesta să se poată culca confortabil în toate pozițiile naturale. Unele paturi ar putea fi suficient de mari pentru ca câinele să se ghemuiască, dar nu își pot întinde și picioarele, dacă doresc. Alege patul în funcție de dimensiunea câinelui întins.

Ce tip de pat de câine ar trebui să iau?

Paturile pentru câini au diferite forme și dimensiuni. Paturile rotunde sau ovale cu o parte laterală elevată sunt excelente pentru când câinii doresc să se ghemuiască, în timp ce paturile tip saltele pot fi bune pentru a sta întinși. Fiecare câine va avea preferințele sale, dar întotdeauna este mai bine să le oferi câteva opțiuni – astfel poți fi sigur că vor fi mereu confortabili.

Unele forme de pat, cum ar fi paturile box sau altele cu o latură îi permit câinelui să se simtă într-adevăr confortabil – acestea îi pot ajuta să își mențină temperatura și îi pot proteja de orice curenți de aer. Alte paturi ar putea fi mai bune vara, când câinele ar putea dori să rămână mai răcoros.

Din ce material ar trebui să fie patul de câine și cum îl pot spăla?

Paturile pentru câini trebuie să fie suficient de căptușite și fabricate dintr-un material confortabil. De asemenea, ar trebui să fie ușor de spălat.

Dacă vrei un pat pentru câini pentru a face camping, în grădină sau în orice aventură, atunci cel mai bun material este unul mai robust. Paturile impermeabile sau rezistente la apă pot fi utile pentru a preveni umezeala.

Unde este cel mai bun loc pentru a pune patul unui câine?

Așează patul undeva unde e cald și nu e curent și oferă-i câinelui mai multe opțiuni. Poți așeza un pat într-o parte liniștită a casei, unde se poate odihni nestingherit și unul într-o cameră în care familia își petrece timpul, astfel încât să poată sta întins în compania ta, relaxându-se sau ațipind într-un loc confortabil.

Paturi de lux pentru câini speciali

Unii câini pot avea nevoi specifice, atunci când vine vorba de paturi:

  • Câinii mai în vârstă sau câinii cu dureri sau probleme articulare ar putea beneficia de un pat ortopedic sau cu spumă cu memorie, în care pot intra și ieși cu ușurință.
  • Dacă ai un câine timid sau nervos, acesta s-ar putea bucura de un pat de tip „iglu”, astfel încât să se poată ascunde confortabil, ori de câte ori lucrurile devin prea intense pentru el.
  • Ai mai mult de un câine? Pentru a evita competiția, va trebui să ai cel puțin un culcus per câine. Dacă câinilor le place să doarmă împreună, ia în considerare alegerea unui pat suplimentar pentru câini suficient de mare, pentru a fi împărțit confortabil.

Lasă câinii adormiți să doarmă

Nimănui nu îi place să fie deranjat atunci când încearcă să adoarmă, iar câinii nu sunt diferiți. Asigură-te că toată lumea din familie, inclusiv copiii, știu să lase câinele în pace în timp ce el sau ea este în pat – aceasta este o parte importantă a păstrării copiilor în siguranță și a câinilor fericiți.

 

9 comentarii

  1. Omul Răspunde

    Pat caine? Oameni nebu i

    • Iștvan Răspunde

      Să știi că sunt mulți câini care mai degrabă merită un acoperiș și un pat decât mulți cetățeni cu drept de vot. Se vede că nu ai avut cameră de copil sau ceva animal de companie.

  2. Gheorghe Răspunde

    Al meu(cainele) sta foarte bine pe un pat de paie,in curte,are coliba lui si este nespus de bucuros de locatia actuala.
    Daca ne-am intoarce la celebrele saltele cu paie sunt sigur cva 80% din cei care au probleme la coloana nu ar mai trebui sa mearga la medic.A aparut buretele sub diferite forme,mai tare,mai moale si al dracului de scump,avand denumiri care mai de care mai smechere.

    • Iștvan Răspunde

      @Gheorghe. Cine are mofturi și ține câini de rasă știe că anumite rase sunt predestinate la probleme la coloană. Îndeosebi cânii de talie mare și apare cu înaintarea lor în vârstă. Tu nu ai de unde să știi asta dacă ai o corcitură de strassenrase. Nu că asta ar fi o problemă că și eu am avut corcituri din astea și unii sunt chiar câini super. Dar ăia de obicei trăiesc și pe gheață, nu au mofturi și nu sunt așa sensibili.

      • Gheorghe Răspunde

        Istvan,corcitura zici?….mai nene acesta este un câine adevărat.Are activitate zilnica,este o placere sa-l vezi cum cauta,amușineaza, rozatoarele nu au nici o șansă în fata lui.Ieri a dibuit un șarpe venit de pe la vecini.Nu s-a lăsat pana nu l-a tocat mărunt…Mi-a parut rău pentru târâtoare dar asta-i viața.
        Oz al meu ma întâmpină de fiecare data când sosesc acasă,ma acompaniază pana la poarta și este un adevărat animal folositor la casa omului.

  3. Iștvan Răspunde

    Numai la plimbare nu-l scoți, nu? Altul care ține câine în curte închis. Bine că măcar nu-i legat în lanț că am văzut destule și din astea. Pe ăștia care îi leagă i-aș lega 24/24 împreună cu câine și i-aș ține la soare.
    Acum dacă e mare deja și nu e dresat ori obișnuit să nu-l mai scoți afară. Pentru că stăpân ce bun ești nu l-ai învățat de mic. Câinele e un animal de haită, un animal eminamente social. Doar l-am făcut din lup, nu? Are nevoie de contact cu semenii, să se miroase, să se salute etc. Să știe unde îi e locul în lumea canină și să știe să-și comunice emoțiile (pentru că are). Dacă nu îi dai ocazia nu are de unde să învețe.

  4. Gheorghe Răspunde

    Cu el la plimbare nu ies dar îl slobod afara în gradina mare sa-si facă numărul.Isi marchează teritoriul,face câteva sprinturi și o ia peste mălăini.Uneori se întoarce singur după câteva minute,alteori trag câteva fluierături și îl strig.Vine acasă intr-un suflet i-si primește rasplata(câte ceva de ciugulit)și este super incantat.Vaccinat și cu tratat pentru căpușe și alte prostii.Bineinteles ca l-am invatat multe lucruri,ca îl avem de mic atunci când rodea toți șlapii și ne ducea ciorapii prin curte.Daca știi și te ocupi de ei învață repede și temeinic,îl mai răsfățam câteodată și da,au sentimente.

    • Iștvan Răspunde

      Corect. E bine într-un fel, dar ți-am zis că există și lumea lor. Au nevoie de aceea socializare canină. Dar dacă nu l-ai scos până acum la plimbare nu recomand pentru că nu se știe cum ar reacționa. Dacă o să mai ai câine îți recomand de mic să-l scoți. Pentru obișnuiță. La mine regula e dimineața și seara câte jumătate de oră. Dacă nu-l scot dezmembrează casa. La propriu. Asta ca să atragă atenția. Dar la o plimbare așa de intens se concentrează (adulmecă orice și marchează teritoriul) că acasă doarme vreo două ore. De fapt aproape sforăie. Plimbarea pentru câine este cireașa de pe tort. Tot ce am scris nu e ca să mă leg de tine. O zi bună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.