PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

O tânără producătoare din Satu Mare, mesaj pentru autorități: „Profund dezamăgită”

O tânără producătoare din județul Satu Mare, pasionată de agricultură, a pornit un protest online. Diana Vasilie a transmis un mesaj pentru autorități cu privire la faptul că acestea promovează hypermarketurile în loc să promoveze producătorul român care, spune ea, muncește de la ora 5 dimineața până seara târziu.

Redăm în totalitate mesajul Dianei Vasilie, postat pe pagina sa de Facebook

„Sunt o tânără pasionată de agricultură, dar sunt profund dezamăgită de modul în care suntem tratați, noi, producătorii români de când suntem acceptați în UE ca și consumatori. Promovăm hipermarketurile, supermarketurile și uităm de producătorul român care muncește de la ora 05:00 până seara când pleacă la piața unde își pierde nopțile (una, doua zile ) încercând să-și vândă marfa, care muncește pe brânci să scoată pe piață o marfă de calitate, deoarece bineînțeles ,, clientul nostru, stăpânul nostru” și trebuie mulțumit.
Va mulțumim ca sprijiniți importurile, va mulțumim ca ne umpleți pietele de marfuri ,, proaspete’’ aduse din Grecia, Spania, Italia… etc. Noi ca producători, va mulțumim! Iar eu, printre alți zeci de tineri care vor sa trăiască decent din agricultura, va mulțumesc ca ne ,,sprijiniți” și ne ,,oferiti” șansa de a ne dezvolta și de a ne crea un viitor în acest domeniu care pentru noi într-adevăr este o pasiune, dar ce contează pentru voi?! 
SI nu în ultimul rând, nu suntem multumiti ca avem la conducere ,,oameni cu minți sclipitoare și cu școli superioare’’ ( bineînțeles făcute la IFR) care n-au nici o legătura cu agricultura, ci sunt puși in funcție politic… Si bunica spune „o trecut și ăștia prin școala ca rata prin apa”. Este o adevărata onoare pentru noi, sa rămânem alături de familiile noastre , sa n-ajungem pe meleaguri străine sa fim slugile altora, vrem sa rămânem în țara, chiar dacă muncim și ne alegem cu putin (munca, experiența etc.).
Cu stimă și respect, o tânăra profund dezamăgită!
ROG DISTRIBUIRE