Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

O tânără producătoare din Satu Mare, mesaj pentru autorități: „Profund dezamăgită”

O tânără producătoare din județul Satu Mare, pasionată de agricultură, a pornit un protest online. Diana Vasilie a transmis un mesaj pentru autorități cu privire la faptul că acestea promovează hypermarketurile în loc să promoveze producătorul român care, spune ea, muncește de la ora 5 dimineața până seara târziu.

Redăm în totalitate mesajul Dianei Vasilie, postat pe pagina sa de Facebook

„Sunt o tânără pasionată de agricultură, dar sunt profund dezamăgită de modul în care suntem tratați, noi, producătorii români de când suntem acceptați în UE ca și consumatori. Promovăm hipermarketurile, supermarketurile și uităm de producătorul român care muncește de la ora 05:00 până seara când pleacă la piața unde își pierde nopțile (una, doua zile ) încercând să-și vândă marfa, care muncește pe brânci să scoată pe piață o marfă de calitate, deoarece bineînțeles ,, clientul nostru, stăpânul nostru” și trebuie mulțumit.
Va mulțumim ca sprijiniți importurile, va mulțumim ca ne umpleți pietele de marfuri ,, proaspete’’ aduse din Grecia, Spania, Italia… etc. Noi ca producători, va mulțumim! Iar eu, printre alți zeci de tineri care vor sa trăiască decent din agricultura, va mulțumesc ca ne ,,sprijiniți” și ne ,,oferiti” șansa de a ne dezvolta și de a ne crea un viitor în acest domeniu care pentru noi într-adevăr este o pasiune, dar ce contează pentru voi?! 
SI nu în ultimul rând, nu suntem multumiti ca avem la conducere ,,oameni cu minți sclipitoare și cu școli superioare’’ ( bineînțeles făcute la IFR) care n-au nici o legătura cu agricultura, ci sunt puși in funcție politic… Si bunica spune „o trecut și ăștia prin școala ca rata prin apa”. Este o adevărata onoare pentru noi, sa rămânem alături de familiile noastre , sa n-ajungem pe meleaguri străine sa fim slugile altora, vrem sa rămânem în țara, chiar dacă muncim și ne alegem cu putin (munca, experiența etc.).
Cu stimă și respect, o tânăra profund dezamăgită!
ROG DISTRIBUIRE

13 comentarii

  1. sisi Răspunde

    Sa dai mai ieftin …sa vezi ca o sa vinzi.
    Pune un pret max 3 lei.

  2. Gheorghe Răspunde

    Daca cea din fotografie esti,,o tânăra profund dezamăgită”atunci am anumite indoieli ca tu esti producatoarea acelor rosii din imagini.S-ar putea sa fii dezamagita din alte cauze,prietenii stiu care….dar din poza care este pe pagina nu cred ca tu ai lucrat la aceste produse.No da poate ca ma insel eu.Din pacate cam asa sta treaba cu multe produse agricole care se vand la noi dar vreau sa-ti spun ca sunt foarte multi producatori agricoli seriosi care duc produse la export si pe bani buni.Se duc din Romania afine,zmeura,capsuni,chiar si rosii dar trebuie sa te orientezi putin ca nu vine totul de-a gata.Dupa cum spunea si Sisi pana la urma piata regleaza pretul??!!!dai mai ieftin si nu stai cu marfa sa se strice.Dai mai scump,vinzi mai putin si ai toate sansele sa se srtice marfa.
    Daca nu merge cu productia,,tanara profund dezamagita”de ce nu te pui pe comert?Ia orienteaza-te si ai sa vezi ca o sa castigi mai bine,o sa muncesti mai putin si o sa risti deloc daca te pui pe vanzare si nu pe productie.E doar un sfat….poti sa-l ignori sau poti sa-l pui in practica.Fatuca stiu ce spun si spun ce stiu….in rest numai spor!!!

    • Parampampam Răspunde

      @gheorghe, de ce ești rău? A zis fata că își trage și ea un selfie cu roșia. Cine știe ce sau cine e în spate? Mie îmi place faza cu îndeletnicirea asta pomenită și moștenită din moș strămoș. După cunoștințele mele aproximative acum 100 de ani nu era nici urmă de așezare umană acolo. Cultură de roșii nici atât. Asta ca să nu mai vorbim de tradiționalele ferme de roșii ale moșilor. Alea care nu sunt.
      Dacă nu poate vinde roșiile ar face bine să le conserve ca și bulion. Țin mai mult și este cerere bugăt pe piață. Dar atunci chiar se va murdări.

  3. pop ioan Răspunde

    Scade pretul sub cel al pietii si vor sta la rind dupa ele.Nu trebuie schimbat gipanul in fiecare an.

  4. Satmarean Răspunde

    Asta n-arată să lucre până-i hău !!!

  5. zz Răspunde

    Na asta e în sezon plin, legumele devin ieftine, chiar își pierd valoarea 100%. Ca antreprenor și ca meseriaș în lumea țăranilor împuțiți, trebuie să știi acest lucru la începutul sezonului.

  6. zz Răspunde

    De altfel, sunt complet de acord cu autorul scrisorii. Este ciudat și poate instructiv că tocmai am cumpărat un kilogram de roșie autohtonă în Kaufland astăzi, care a avut un gust divin. Ar trebui să încercați să vindeți acolo. Cine știe?

  7. Nicusor Răspunde

    Normal ca nu vinde daca pune 10 lei /kila

  8. Cetateanul Răspunde

    Haideti sa fim sinceri !
    Tigarile si alcoolul se vand in draci, dar toata lumea aproape stramba din nas cand e sa dea banii pe ceva natural si benefic pentru sanatate !
    Aseara am vazut si eu (din greseala, e drept ca nu urmaresc manipulatorii din principiu) ca avem la nivel de populatie mari probleme cu oamenii supraponderali … pai daca nu sti ce-i important pentru tine … cine o sa stie … cu joburi stresante … un aparat birocrat care crede ca totul i se cuvine, “angajatori” care mai sus de suv si vila nu vad nimic …
    Am cultivat si noi rosii pentru consumul propriu, e de lucru cu ele, o groaza de cheltuieli si nu esti 100% ca se vor face .

    • ... Răspunde

      @Cetateanul. Ceea ce nu se spune este că și fata asta (nu știu ce hram poartă, whatever) a mirosit ca mulți alți pedelei sau pesedei că pe pragramul tomata se pot lua bani buni de la UE. Apoi după ce programul este deja lansat de ani buni ne trezim că nu avem deloc procesare în zonă. Păi era la mintea cocoșului ca cineva să se gândească la ceva fabrică de conservă. Mai ales că noi în județ am avea din ce să facem așa ceva. Dar nuuuu, umblăm și visăm subvenții iar dacă nu iese socoteala bine dăm vina pe alții. Că în alte părți cei care pot produce sub prețul nostru au condiții mai bune, inclusiv climaterice, și roșiile se fac singure! A se vedea roșiile importate la greu toată iarna din regiunea tropicală Polonia! Păi așa e ușor, nu? Te rog, sper că ai sesizat ironia. În țara asta toată lumea este șmecher și vrea să se îmbogățească dacă se poate într-o săptămână pe spinarea fraierilor. Munca fizică în sine se socotește a fi degradantă. Mă gândesc. Același lucru ca și la tomate este și la căpșuni. Nu știu al câtelea alegeri locale au avut loc (că m-am săturat deja să urmăresc) cu promisiunea candidaților că maid acum se va face un depozit pentru aceste fructe foarte perisabile. Chiar nu este unul care să facă de la sine? Mă îndoiesc. Nu trebuie pentru toțio să facă ci doar pentru el sau pentru câțiva. De ce așteptăm de la guvern sau de la autoritatea locală ceea ce este interesul nostru economic? Până la urmă cine are interesul ca să se vândă producția agricolă???? Bruxelles????

  9. radical2 Răspunde

    Credeti ca sunteti singura dezamagita? Sunt milioane de romani dezamagiti de politicieni. Incompetenti sunt in multe domenii la stat. Se stie de mult acest fapt. Mai ales la institutiile “mai putin importante”. Din pacate nici votul nu cred ca mai e o solutie. FIndca PNL e la fel de corupt ca PSD. DOar o revolutie mai salveaza tara de hoti. Credeti ca Gabor, Cozma, Panait si nu mai stiu io cine vor schimba ceva? NU au forta necesara din cauza clientelei. IN Cluj se angajeaza un IT-st la primarie sa faca digitalizare :))) .Poi ca sa faci asa digitalizare, iti trebe o intreaga echipa. Dar ei cred ca daca angajeaza un priceput, si cei de langa el sunt incompetenti numiti politic , va merge treaba. Noh, asa e si in alte domenii..la stat. De aceea suntem dezamagiti. Dar eu zic ca cel mai bine e sa pleci cum ai ocazia. Ca platind aici taxe si impozite, doar le umplem buzunarele lor. Ori cred ca nu prea vrem asta.

    • taran Răspunde

      de acord. cred ca e de plecat cum avem ocazia .
      platim bani la stat si ei se lafaie pe la cursuri la mare …
      o palma peste obrazul omului muncit si trezit la 4 dimineata .. platitor de taxe ..
      uitati – va pe facebook in perioada asta sa vedeti cum se intind la soare si la mare bujetarii pe banii vostrii …
      s-au scos tichetele de vacanta dar au reaparut cursurile …

      vai de capul nostru..

  10. goje adi Răspunde

    mai scade din pret papusica ……….fermieri adevarati vinde rosiile la 3 lei kg si de doua ori pe saptamana (marti si vineri )aduce acasa daca comenzi peste10kg.
    De fapt nu e prost cine cere ….e fraier cine da 6-8 lei pe kg de rosii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.