PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Razii ale mascaților în localități din Satu Mare. Mai multe persoane au fost reținute

Polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Beltiug sprijiniți de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Satu Mare, ai Poliției municipiului Satu Mare, de către luptătorii din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Satu Mare și criminaliști, au organizat și desfășurat o acțiune la data de 28 iulie a.c., pe raza de competență a secției de poliție.

Activitățile au vizat prevenirea și combaterea infracționalității contra patrimoniului și contra persoanei, a infracțiunilor de contrabandă și silvice, precum și respectarea măsurilor dispuse în contextul prevenirii și combaterii răspândirii SARS Cov-2.

În cadrul acțiunii au fost legitimate 25 de persoane, au fost verificate 9 autovehicule, fiind aplicate 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 870 de lei.

Totodată, s-au pus în executare 4 mandate de aducere emise în cadrul dosarelor penale instrumentate de polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Beltiug, privind pe 4 persoane de 16, 19, 39, respectiv 40 de ani, din localitățile Homoroade și Socond, bănuite de comiterea unor infracțiuni de furt, fiind conduse la sediul poliției pentru audieri.

În urma investigațiilor efectuate polițiștii au reușit soluționarea a trei cauze penale înregistrate în cursul lunii iulie pentru săvârșirea infracțiunilor de furt și furt calificat.

De asemenea, și polițiștii Secției Poliție Rurală Satu Mare sprijiniți de către luptătorii din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Satu Mare și criminaliști au acționat la data de 28 iulie a.c., pe raza comunei Vetiș pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor de natură judiciară, în special a celor comise cu violență, precum și pentru depistarea persoanelor urmărite și a celor care încalcă măsurile de supraveghere judiciară.

Ocazie cu care au procedat la legitimarea a 21 de persoane, au controlat 9 autovehicule și au aplicat 8 sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.750 de lei.

Totodată au fost puse în executare 5 mandate de aducere în cadrul dosarelor penale instrumentate de către polițiștii Secției Poliție Rurală Satu Mare.

La acțiune au participat și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Satu Mare.

Sursa: IPJ Satu Mare