PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

VIDEO. Confruntare Panait – Kereskényi pe tema platformei ‘’Strada Mea’’

O confruntare între deputatul USR PLUS Radu Panait și primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor a avut loc, astăzi, în cadrul ședinței Consiliului Local. Cei doi s-au contrat pe tema platformei Strada Mea, lansată în această lună de cei de la USR.

Prezent la ședința de Consiliu Local, deputatul Radu Panait a declarat că executivul nu a dat importanță sesizărilor venite pe aplicația satu-mare.org, în condițiile în care, spune Panait, sătmărenii și-au rupt din timp pentru a raporta diferite probleme din oraș.

,,Răspunsul primit petițiilor pe care le-am înaintat executivului îl consider o insultă la adresa sătmărenilor care au dat dovadă de spirit civic. Având în vedere că toate răspunsurile au venit în mod sec, la pachet, ar trebui să ne deranjeze pe toți. Multe dintre petițiile făcute de sătmăreni sunt lucruri simple, care pot fi făcute în câteva ore, însă departamentul de comunicare a preferat să dea un răspuns într-o frază, cu toate petițiile la pachet”, a declarat Radu Panait.

Primarul Kereskenyi Gabor a intervenit cu un răspuns tăios, catalogând platforma celor de la USR drept ”o inițiativă super populistă”.

,,Una dintre menirile acestei inițiative este să se facă o bază de date și să se obțină datele acelor persoane care depun aceste sesizări. În ceea ce privește sesizările, vreau să vă spun că eu am un dialog permanent cu sătmărenii, primesc zilnic zeci sau chiar sute de sesizări, prin intermediul rețelelor de socializare, prin e-mail, prin telefon și petiții scrise, dar mai ales eu pun preț pe dialogul direct cu cetățenii. Mi se pare penibil să mă laud zi de zi că eu sau colegii mei, specialiștii din cadrul primăriei, au rezolvat o sesizare. Eu și cu domnul Coica știm cel mai bine câte sesizări primește primarul în funcție, nu primarul Facebook-ului”, a spus primarul Kereskenyi Gabor.

Confruntarea dintre deputatul Panait și conducerea Primăriei, în videoul de mai jos, de la minutul 54:30.