PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Adrian Cozma: Civilizația rurală, obiectiv strategic al României! Programul ,,Anghel Saligny”, prioritate națională

Deputatul Adrian Cozma a declarat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că ,,civilizația rurală este un obiectiv strategic al României”, iar Programul Național de Investiții Anghel Saligny ,,trebuie demarat de îndată”.

,,România e compusă din orașe și sate, iar oamenii care locuiesc în aceste localități au același rang și aceleași drepturi. Programul de dezvoltare rurală Anghel Saligny e prioritate națională și trebuie demarat de îndată. Nu cred ca pot fi elemente de negociere politică alocarea de fonduri pentru apă și canalizare în comunitățile locale. N-avem dreptul acesta.

Dreptul la civilizație nu se discută și în felul acesta putem reduce decalajele dintre urban și rural, multe comunități locale sunt rămase în urmă și au nevoie ca urgentă de bani pentru drumuri neasfaltate, acces la utilități, rețea de apă, de canal, de gaze, școli. Asta este rolul Programului Național de Investiții în Infrastructura Locală ”Anghel Saligny” și îndemnul meu este foarte clar: Haideți să susținem concret satul românesc!”, se arată în postarea făcută de deputatul sătmărean.