PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Municipiul Satu Mare, tot mai aproape de închiderea restaurantelor şi interzicerea nunţilor

Municipiul Satu Mare se află tot mai aproape de închiderea restaurantelor şi interzicerea nunţilor. Autorităţile au raportat în această dimineaţă o incidenţă de 5,37 cazuri  de COVID la mia de locuitori şi se aşteaptă o creştere a acestei cifre deoarece în weekend se testează mai puţine persoane decât peste săptămână. Astăzi se vor efectua iarăşi sute de teste şi se estimează că în zilele următoare incindeţa va creşte.

Medicul cercetător Ovidiu Jurma, care a anunțat în urmă cu câteva săptămâni că Satu Mare va fi județul cu cele mai multe cazuri de Covid, a făcut o nouă prognoză în care arată că incidența infectaților din județ va depăși 12 cazuri la mia de locuitori. Potrivit unei estimări publicată pe contul său de facebook, Ovidiu Jurma arată că numărul îmbolnăvirilor va crește foarte mult în fiecare săptămână iar în luna octombrie voi fi două săptămâni cu peste 12 cazuri la mia de locuitori.

Dacă municipiul Satu Mare trece de o incidenţă de 6 cazuri la mia de locuitori, se vor aplica noi restricţii, iar dacă se trece de un număr de 7,5 cazuri la mia de locuitori vor fi restricţii de circulaţie pe timp de noapte.

Măsurile de prevenire și combatere a infecțiilor generate de COVID-19 unde incidența cumulată a cazurilor este mai mare de 6/1000 de locuitori și mai mică sau egală cu  7,5/1000 de locuitori, astfel:

Organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte sunt interzise ;

Organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in sunt interzise;

Se interzice organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale;

Se interzic activitățile recreative și sportive desfășurate în aer liber;

Se interzice organizarea de evenimente private (nunți , botezuri).

Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și la terase. Se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective;

Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, precum și la terasele acestora este permisă până la capacitatea maximă a spaţiului și în intervalul orar 5:00-2:00 și doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități.

Se interzice activitatea în baruri, cluburi şi discoteci;

Se interzice activitatea operatorilor economici care se desfășoară în spații închise în domeniul sălilor de sport/fitness.

Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de administrare a piscinelor interioare.

Se interzice activitatea operatorilor economici care administrează locuri de joacă pentru copii în spații închise.

Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici care administrează săli de jocuri.