Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Municipiul Satu Mare, tot mai aproape de închiderea restaurantelor şi interzicerea nunţilor

Municipiul Satu Mare se află tot mai aproape de închiderea restaurantelor şi interzicerea nunţilor. Autorităţile au raportat în această dimineaţă o incidenţă de 5,37 cazuri  de COVID la mia de locuitori şi se aşteaptă o creştere a acestei cifre deoarece în weekend se testează mai puţine persoane decât peste săptămână. Astăzi se vor efectua iarăşi sute de teste şi se estimează că în zilele următoare incindeţa va creşte.

Medicul cercetător Ovidiu Jurma, care a anunțat în urmă cu câteva săptămâni că Satu Mare va fi județul cu cele mai multe cazuri de Covid, a făcut o nouă prognoză în care arată că incidența infectaților din județ va depăși 12 cazuri la mia de locuitori. Potrivit unei estimări publicată pe contul său de facebook, Ovidiu Jurma arată că numărul îmbolnăvirilor va crește foarte mult în fiecare săptămână iar în luna octombrie voi fi două săptămâni cu peste 12 cazuri la mia de locuitori.

Dacă municipiul Satu Mare trece de o incidenţă de 6 cazuri la mia de locuitori, se vor aplica noi restricţii, iar dacă se trece de un număr de 7,5 cazuri la mia de locuitori vor fi restricţii de circulaţie pe timp de noapte.

Măsurile de prevenire și combatere a infecțiilor generate de COVID-19 unde incidența cumulată a cazurilor este mai mare de 6/1000 de locuitori și mai mică sau egală cu  7,5/1000 de locuitori, astfel:

Organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte sunt interzise ;

Organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in sunt interzise;

Se interzice organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale;

Se interzic activitățile recreative și sportive desfășurate în aer liber;

Se interzice organizarea de evenimente private (nunți , botezuri).

Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și la terase. Se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective;

Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, precum și la terasele acestora este permisă până la capacitatea maximă a spaţiului și în intervalul orar 5:00-2:00 și doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități.

Se interzice activitatea în baruri, cluburi şi discoteci;

Se interzice activitatea operatorilor economici care se desfășoară în spații închise în domeniul sălilor de sport/fitness.

Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de administrare a piscinelor interioare.

Se interzice activitatea operatorilor economici care administrează locuri de joacă pentru copii în spații închise.

Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici care administrează săli de jocuri.

 

57 comentarii

  1. ... Răspunde

    Dacă tot publicați fel de fel de statistici alarmiste ați putea să spuneți și câți vaccinați sunt recent pozitivați. Să nu spuneți că nu sunt că eu știu de mai mulți care stau în carantină acum și de cel puțin unul care era cât pe ce să ajungă la ATI. Asta se cheamă dragilor mei să practicați meseria de ziarist. Că altfel nu știu ce faceți pe aici ……🤔😱😤😲

  2. gigi Răspunde

    mai lasa-ne cu marele jurma. e un impostor. cum naiba are satu mare, cea mai mare incidenta in tara, cand deja e depasita de timis si ilfov? ilfov are 5,38, timis 4,87. cluj 3,74 si satu mare cu 3,5. jurma nu e un individ credibil, si nu e medic. e un nimeni.

    • @gigi Răspunde

      N-a spus nimeni ca SM are cea mai mare rata din tara. Citeste si cauta sa intelegi.

    • Loser Răspunde

      Jurma asta e ca si …, altu si azinu! Alarmist pompieristic, doar ca nipeni nu mai pune botul!
      Creste numarul de vaccinati, asta e important!

      • AziNu Răspunde

        Loser-e , alarmist? Cand tu in toate comentariile alarmezi lumea ca e plin de morti in tara ? Esti loser 100%

        • Obiectiv Răspunde

          In spitate nu mai sunt locuri la ATI, incep sa moara oameni pe hol, morgile sunt pline, un reprezentant al spitalului din Bucuresti : asa ceva numai in razboi a mai fost!

          • AziNu

            Obiectiv draga, in spitale nicioadata nu a fost locuri la ATI! de la inceputul toamnei pana primavara!

        • Osan Răspunde

          Căcat de oraș cu tot cu PNL isti

          • Pixulescu

            Macar e oras, nu ca negrestiul tau puturos!
            Cacuma-n sapca ta de osan nespalat!

  3. Vlad Tepes Răspunde

    Autoritatile sanitare care ar trebui sa ia masuri pentru impiedicarea raspindirii virusului, fac tocmai pe dos !
    Cum altfel sa interpretezi masura luata intr-un caz concret in care sotul este infectat cu Covid, este pus sa stea in casa, in schimb sotia lui care traieste in aceeasi casa cu el, poate sa se plimbe bine mersi in societate, ca vezi doamne , este vaccinata !
    Parca deliberat autoritatile fac tot posibilul ca aceasta pandemie sa dureze cit mai mult.
    Deci, daca esti vaccinat, esti liber sa imprastii virusul in comunitate !

    • Altu Răspunde

      @Vlad, cunosc și eu caz,ea vaccinată dar are covid,la izolare, soțul și el vaccinat poate umbla liniștit cu toate că dorm în același pat. Unde e logica. Eu aș propune ca nevaccinații să nu iasă din casă o lună, în schimb vaccinatii să facă tot ce le poftește inima. Să vedem rezultatul. Dacă dispare virusul să ne oblige la vaccinare pe toți,dar dacă nu dispare Să ne s.gă …a la toți.,fanii covid

      • Petre Răspunde

        @Altu: Eu propun sa le sugi pwla la toti vaccinatii, iar pe cavvicate sa le lingi in kur!

      • AziDa Răspunde

        Cine nu are simptome, nu transmite.
        Comprende?
        Tu ai ramas la faza Wuhan.

      • Oslo Răspunde

        Dupa Danemarca si in Norvegia nu mai sunt restrictii de nici un fel ! Totul se datoreaza ratei mare de vaccinare !

      • bacteriolog Răspunde

        Americanii de la MIT au obtinut un vaccin care are eficienta mare impotriva cancerului de plaman si melanomei , in timp se va putea adapta si pentru alte categorii .Dar degeaba , romanii sunt antivaccinisti ,evident din necunoastere , incultura.Romanii ultimii din Europa si la pasta ,perie de dinti cumparate,sapun ,carti ,vaccinare ! In schimb cred orice prostie de pe retelele de socializare .

      • ... Răspunde

        @Altu : ia exemplu de la mine : am trecut prin boala si m-am vaccinat ! Si nu am efecte secundare .

        • ... Răspunde

          Ia mai du-te undeva! Nu e scris de mine! Fiecare face ce dorește! Tu hoțule ce exemplu dai copiilor tăi?

          • Gica Barosanu

            Pai ,tu asta cu 3 … , scriai asta : sunt vaccinat si am trecut prin boala . Acum e adevarat sau ai mintit ?

        • bacteriolog Răspunde

          Cine a trecut prin boala mai dificil si a facut 2 vaccinuri ,are cel mai mare nivel de anticorpi si o protectie pana la min 2 ani !

    • Dr Răspunde

      Doar putini vaccinati transmit virusul, si cu timp si intensitate mult mai scurt.
      Interesant ca la primul semn sar antivaccinistii, la care nimic nu e bun, da solutii nu au.

      • AziNu Răspunde

        Pentru ca spui tu? AHA am inteles “doftore”. Mai incerci mult sa sperii nevaccinatii? O faci degeaba. Oricat o sa te dai peste cap nu va fi asa cum vrei .Culca-te

        • ... Răspunde

          @AziNu. Eu am zis mai demult la acest doftu autoproclamat ca să termine odată cu postările sub acest nume. De ce? Pentru că doctorii adevărați nu au timp de astfel de tâmpenii. De aia. Dar se pare că băjatu are herbak gros și nu se simte. Aia e baiul că e plin netul cu iespecialiști din ăștia autoproclamați care habar nu au de ce și cum cu treaba asta. În frunte cu Jurma ăla! Și la unguri e unul care te îndeamnă la vaccinare. Dar e neurobiolog. Deci în primul și în primul rând nu e doctor. Are și ăla doctoratul dar nu e doctor, e biolog.

          • vasalie

            Tu asta … , parca ziceai ca nu esti antivaccinist ,dar vad ca nu scapi nici o ocazie sa sustii idioteniile lui @ Altu & Co , deci e adevarat ce scria cineva mai sus : daca pute … erahat .Adica mai civilizat , chestia aia cu focul si fumul.

          • Dacus

            La unguri toata elita medicala sustine vaccinarea , politicienii nu se baga , lumea asculta de specialisti .Au cea mai mare rata de rapelul 3 Booster in EU .Ei nu au nici o restrictie ,nu se poarta masca niciunde .Peste tot sunt evenimente culturale cu multi participanti .Vaccinul functioneaza !

          • Josif

            Romanii sunt totdeauna mai destepti decat restul lumii , se vede din postarile
            @Altu ,AziNu , … , problema este ca sunt multi ca ei ,de aceea poporul se afunda in pandemie in timp ce altii merg inainte ,cu restrictii tot mai putine .

    • Dr Răspunde

      In addition, as shown below, a growing body of evidence suggests that COVID-19 vaccines also reduce asymptomatic infection and transmission.
      Asta nu scrie pe Facebook ,asai , ????

    • Mihai Viteazul Răspunde

      Autoritatile ar trebui sa combata antivaccinistii cu tot cu raspandirea ideilor false dar credibile, idei care vin de la conducatori cu intentii vadite de a lasa sa moara cat mai multi, toate ideile sunt dezvoltate de specialisti in psihologie si manevrarea maselor.
      Logic: cu cat o tara e mai slab educata, propaganda atinge mai bine tinta!
      Dece in Canada sunt asa multi vaccinati si totul functioneaza?

      • ... Răspunde

        Pentru că peste tot unde s-a reușit asta s-a comunicat cu populația cu persoane care se pricep nu ca la noi. De aia. Eu puneam medicii de familie în primul rând și din prima clipă, așa au făcut și ungurii. Și așa se vaccinează și nou născuții, nu? Medicul de familie își cunoaște pacienții și vorbește altfel cu ei.
        Asta că vine sfârșitul lumii și vom muri de covid deja nu are priză la oameni. Sunt deja sătui. Am mai scris asta dar nu văd nici o schimbare în modul de abordare.

  4. Cosmin Răspunde

    O porcarie . Scuze nu vroiam sa jignesc bietele amimale. Oricum ceva interese ascunse sunt deoarece se pedaleaza pe vaccinare, ies toti patronii de fabrici de vaccinuri sa ne mai spuna ca mai trebuie sa asteptam macar un an pana la normalitate ca trebuie vaccinare anuala dar nimic de un tratament specific covid. Totul pare o regie ieftina pentru bani multi. Inteleg nevoia unora de a extermina populatia prin orice mijloace dar poate ar trebui sa schimbam balanta

  5. radical2 Răspunde

    Foarte bine. Sa simta si evazionistii un fel de pedeapsa.

  6. Eu Răspunde

    https://m.activenews.ro/opinii/Revolta-medicului-Adrian-Cacovean-Mama-ei-de-mizerie-minciuna-prostie-hai-sa-vedem-pe-bune-adevarul-si-sa-terminam-odata-minciuna-asta-169601

    Lam văzut la TV pe Streinu cercel care spune foarte în parlament ca vaccinați pot lua virusul îl transmit mai departe și pot chiar și muri la fel ca și nevaccinatii…..

    • AziNu Răspunde

      In opinia unora , domnul Adrian Cacovean nu e medic. Medic e Catzu si Iohanis doar.
      Sa va zic ceva ce o faca sa le creasca tensiunea la unii : DE LA INCEPUTUL PANDEMIEI PANA IN ZIUA DE AZI, peste 95% din oamenii decedati de Covid au avut cel putin o comorbiditate asociata. Adevaratele stiri, am formulat bine? Am dreptate?

      • AziDa Răspunde

        Mare branza! O simpla hipertensiune sau obezitate sau diabet sunt comorbiditati cu care se poate trai.

        • ... Răspunde

          Am văzut la raportări și fumatul!?!? Ca ce chestie? Că am văzut ceva studiu că fumatul face bine contra covid!? Dar nu mă mir. În anii 70 apărea la greu studii că tetraetilul de plumb e sănătate curată. Ca și azbestul. Că nu ajunge în natură sau în organisme. Înainte în anii 60 au procedat cu DDT la fel! Ia mai mereți voi cu studiile voastre preplătite undeva!

    • Dr Răspunde

      NU ESTE Adevarat !
      In addition, as shown below, a growing body of evidence suggests that COVID-19 vaccines also reduce asymptomatic infection and transmission.

  7. Nimeni Răspunde

    Exista o teorie, cum ca noi am trai de fapt ca intr-o simulare facuta de masinarii inteligente, cam ca in filmul Matrix. Degeaba incerci sa faci ceva, totul va merge cum au planuit diavolii inteligenti. Eu nu pot sa spun daca acest lucru este adevarat sau nu, insa niste dracovenii mai mult sau mai putin inteligente stau in spatele acestui covid. Orice ai face virusul este in fata cu o mutare sau doua, noua nu ne ramane decat sa gustam amarul situatiilor neplacute. Pe cand am crezul ca ne putem bate cu varianta Delta vine Fauci si ne pregateste spunandu-ne ca din Delta poate sa apara un “monstru” de virus. Probabil la acest monstru de virus va trebui sa ne vaccinam cu vaccinuri anti monstru covid si sa luam complementar si niste masuri mai monstruoase. Parerea mea e ca daca nu vom ataca aceste masinarii inteligente nu vom reusi sa iesim niciodata din beleaua covida in care suntem.

  8. Lucifer Răspunde

    Nu veţi scăpa niciodată de corona.

  9. ... Răspunde

    Măi @vasalie, eu zic că ar fi cazul să te hotărăști cum te cheamă până la urmă. Și da, m-am vaccinat după ce mi-am verificat anticorpii pentru că mai și gândesc. Ceea ce nu se poate spune despre mulți de pe aici. Pentru că în momentul de față dacă vaccinul are eficiență de cam 60% pentru delta să tot pedalezi pe vaccinare în loc să scoți pe repede înainte tratamentul care e aproape gata și între timp tot așa să pedalezi pe certificatul verde că practic zilnic se demonsterază că e foarte departe de a funcționa și de a fi infailibil, deci nici nu mai știu cum să cataloghez asta. Oricum deja au apărut primele dovezi că este vorba de un virus manipulat cum au zis eu de la început. Deci tot din această cauză noi putem să stăm în cap și să ne vaccinăm chiar 110% că tot nu va ajunge. De aceea este nevoie de acel tratament ambulatoriu pentru că cine se suspectează poate merge la medic și începe repede tratamentul. Oamenii vor lua mult mai repede pastilele decât vaccinul. Asta e natura românului. Mulți nu știu cum au trecut chiar și de clasele I-IV. Și dacă putem tratat în ambulatoriu se termină treaba cu ATI full. Nici cu gripa nu am răzbit prin vaccinare. Anual dacă 1 milion de doze erau folosite. Zic dacă.
    PS. Problema cu vaccinarea este că noi prin asta tot reacționăm la ce face virusul și tot timpul suntem în urmă. De aia nu se termină. Și nici nu se va termina până nu se pune pe piață tratamentul ambulatoriu.
    O zi bună la toți! Recomand la toți ca în spații deschise să poarte mască. Se răcește vremea și românul după aproape doi ani încă are probleme cu igiena elementară. Nu știu de ce nu s-a făcut nici o campanie pe tema asta!

    • Dr Răspunde

      Hai sa punem pariu ,cand apare medicamentul ,vor fi voci care vor zice : este experimental ,cum de l-au scos asa devreme , nu se cunosc efectele secundare , are cipuri ,E-uri ,siasmd.

      • ... Răspunde

        Chipul și 5G este invenția voastră ca să vă bateți joc de cei care nu sunt de acord cu vaccinarea. Nu vă face cinste.
        Ai să vezi că nu va fi așa. Dar pentru asta și pentru numele lui Dumnezeu să găsească urgent un specialist în comunicare! Că nici Cîțu, nici Arafat și nici măcar Gheorghiță nu fac cum trebuie. Nu vezi că și BOR se delimitează să participe la treabă? La mulți dobitoci și dobitoace avea efect, fii sigur. Ca și faza aia unică cu micii și berea contra vaccinare în București. Modul aceasta alarmist și superagresiv are efecte inverse. Ăia de acolo de sus nu observă asta? Azi Cîțu iar a aruncat vina pe nevaccinați. El nu știe că sunt 70% din populație? El nu știe că sunt foarte mulți nevaccinați și din rândul membrilor propriului partid? Cum vine asta? Ăia nu sunt de acord cu noua doctrină? Dacă nu poți ține sub control proprii membri de partid atunci la ce să te mai aștepți de la restul? Așa este?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.