PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Satu Mare se apropie de 6 cazuri la mia de locuitori! Prefectul cere intensificarea controalelor

Municipiul Satu Mare se apropie de incidența de 6 cazuri de Covid-19 la mia de locuitori. Instituția Prefectului cere intensificarea controalelor pentru a evita închiderea HoReCa și trecerea cursurilor în online.

,,După ce de la începutul lunii septembrie în județul Satu Mare s-au înregistrat incidențe record la nivel național, inclusiv o carantinare zonală a șapte comunități din zona Oaș, în acest moment situația în județ pare să fie stabilizată, cu o creștere ușoară la nivelul municipiului Satu Mare, apropiată de valoarea de 5,50 infectări la mia de locuitori dar și în comunele peri-urbane (Viile Satu Mare – 7,39 – cea mai mare valoare înregistrată astăzi în județul nostru, Doba, Odoreu)”, informează Instituția Prefectului Satu Mare.

Prefectul Altfatter Tamas solicită întreprinderea tuturor măsurilor care ar putea duce la evitarea atingerii pragului de șase infectări la mia de locuitori în municipiul reședință de județ, prag care impune restricții suplimentare, inclusiv trecerea activităților didactice în on-line. Vor fi intensificare controalele în zonele aglomerate, restaurante, stații de alimentare cu combustibili, săli de evenimente, atât în ceea ce privește accesul cât și privind respectarea normelor de protecție, în special purtarea corectă a măștii de protecție.