Ultima actualizare: azi, 08:47

Locale

Satu Mare se apropie de 6 cazuri la mia de locuitori! Prefectul cere intensificarea controalelor

Municipiul Satu Mare se apropie de incidența de 6 cazuri de Covid-19 la mia de locuitori. Instituția Prefectului cere intensificarea controalelor pentru a evita închiderea HoReCa și trecerea cursurilor în online.

,,După ce de la începutul lunii septembrie în județul Satu Mare s-au înregistrat incidențe record la nivel național, inclusiv o carantinare zonală a șapte comunități din zona Oaș, în acest moment situația în județ pare să fie stabilizată, cu o creștere ușoară la nivelul municipiului Satu Mare, apropiată de valoarea de 5,50 infectări la mia de locuitori dar și în comunele peri-urbane (Viile Satu Mare – 7,39 – cea mai mare valoare înregistrată astăzi în județul nostru, Doba, Odoreu)”, informează Instituția Prefectului Satu Mare.

Prefectul Altfatter Tamas solicită întreprinderea tuturor măsurilor care ar putea duce la evitarea atingerii pragului de șase infectări la mia de locuitori în municipiul reședință de județ, prag care impune restricții suplimentare, inclusiv trecerea activităților didactice în on-line. Vor fi intensificare controalele în zonele aglomerate, restaurante, stații de alimentare cu combustibili, săli de evenimente, atât în ceea ce privește accesul cât și privind respectarea normelor de protecție, în special purtarea corectă a măștii de protecție.

69 comentarii

  1. MaciLaci Răspunde

    Sunt vaccinat din 15 mai (doza a doua) cu Pfizer-BioNTech. Bine sanatos.

    • ... Răspunde

      Deja omul are impresia că ești un robot. Dar după 15.11 ce vei face că îți expiră viza/învoirea sau cum vrei să numești zapisca aia verde?

      • MaciLaci Răspunde

        Rapel!

      • Duster Răspunde

        Asta am vrut să aud 💪

      • Future Răspunde

        Revolta reprezentanţilor Horeca, după ce s-au închis restaurantele în Timişoara. „Aşteptăm urgent să schimbaţi modul de aplicare a acestor restricţii”
        Revoltă la Timișoara, oraș care a ajuns la o rată de infectare de 7,65 la mia de locuitori. Patronii din HORECA cer redeschiderea localurilor la capacitate maximă în baza certificatului verde.

      • Real Răspunde

        România, pe locul patru în lume la cel mai mare număr de infectări şi de decese COVID
        România a ajuns astăzi în topul mondial al ţărilor cu cel mai mare număr de infectări şi de decese.Pe primul loc este Rusia, cu 21.559 de infectări şi 852 de decese în ultimele 24 de ore. Pe locul doi este Filipine, cu 13.846 de infectări şi 91 de decese. E urmat de Iran, cu 11.701 de infectări şi 239 de decese. Pe locul patru este România, cu 11.049 de infectări şi 208 de decese în ultimele ore, fiind urmată de Thailanda, cu 9.489 de infectări şi 129 de decese.

        • Pamant Răspunde

          Aberezi frate…dar macar suntem si noi in lume fruntasi la ceva…neh…ca de altceva nu suntem buni 🙂

    • Bruhaha Răspunde

      Revin AMENZILE şi declaraţiile pe propria răspundere din starea de urgenţă. Cât te costă dacă nu respecţi regulile
      România se închide bucată cu bucată, iar carantinarea aduce după sine restricţiile din perioada de urgenţă, cu amenzi pentru nepurtarea măştii sau lipsa declaraţiilor pe propria răspundere.

      • Exro Răspunde

        Fraierii din west s-au vaccinat si acum nu au spitalele pline, ba s-au renuntat la toate masurile, lumea e libera, sambata la Oslo a fost un chef stradal in toata tara, mai mare ca cel de revelion.

    • Ranger Răspunde

      Vezi ca incep sa fie cozi la vaccinare…vazui la TV ,codoi ca lumea , mancati-as ,inca putzin si tre sa dai spaga sa iei vaccinu !
      48.812 români s-au vaccinat împotriva noului coronavirus în ultimele 24 de ore, din care 19.700 cu prima doză și 20.387 cu a treia.

    • USR PLUS (căcat) Răspunde

      Numai tu ești bine sănătos mortule

  2. m Răspunde

    Înregistrăm cifre și morți.
    Dacă ne-am apleca putin și asupra cauzelor, ce credeți că am contesta?
    -de luni de zile se știa modul defectuos în care se făcea carantinare la intrarea în tară, cu concursul interesat al celor de la frontieră,dsp etc.Si?Ati văzut vre-o reacție,o luare de atitudine etc?Lenea și interesul la frontieră este o cauză…
    -în stare de urgentă erau totuși niște restricții care trebuiau respectate.Si totuși se acceptau încălcări trecute cu vederea:nunti,festivaluri,Partium etc.Ati văzut Instituția Prefectului,Politia Județeană,DSP-ul luând măcar formal o atitudine?
    -s-au instituit zone roșii cu măsuri corespunzătoare…Păi nu aici se desfăsurau în continuare nunți cu alaiuri trecând intr-o veselie pe lângă poliția pusă să reglementeze și aplice ?Poliția nu-i vinovată…
    Sunt convins că mai puteți adăuga.Faceti-o !

  3. Adevaratele Stiri Răspunde

    Total vaccinati cu schema completa care au murit de Covid in perioada 27 decembrie 2020 – 31 august 2021: 134.

    Total nevaccinati care au murit de Covid in perioada 27 decembrie 2020 – 31 august 2021: peste 16000.

    Concluzia: au murit de Covid de peste 119 (O SUTA NOUASPE) ori mai multi nevaccinati decat vaccinati.

    Sursa: https://www.cnscbt.ro/index.php/analiza-cazuri-confirmate-covid19/2685-situatie-persoane-confirmate-dupa-vaccinare-31-08-2021/file

    • Adevaratele Stiri Răspunde

      Pentru desteptii care spun ca vaccinatii raspandesc virusul mai mult decat nevaccinatii: fals. Riscul ca vaccinatii complet sa raspandeasca virusul este mult mai mic. Pentru ca in primul rand trebuie sa ai boala pentru a o putea transmite. Iar riscul ca un vaccinat sa faca boala este mult mai mic fata de un nevaccinat. In al doilea rand pentru ca trebuie sa ai simptome pentru a putea transmite boala, iar un vaccinat are o probabilitatea mult mai mica de a dezvolta simptome fata de un nevaccinat.

      https://www.iflscience.com/health-and-medicine/fact-check-are-vaccinated-people-just-as-likely-to-spread-covid19-as-unvaccinated-people/

      • Adevaratele Stiri Răspunde

        Iar pentru desteptii care tot fura nickuri si zic ca peste 95% din decese a fost la aia cu comorbiditati, tin sa il anunt ca peste jumatate din populatia Romaniei sufera de cel putin o comobiditate. Niste date statistice interesante mai jos.

        Hipertensiune arteriala: 45.1% din populatia adulta din Romania are hipertensiune (circa 7.4 MILIOANE de romani) – studiu din 2016:

        Diabet zaharat: 12.4% dintre romanii cu varste intre 20 si 79 de ani au diabet, adica aproape 1.8 MILIOANE – studiu din 2018

        Cazuri de cancer: aproape 500 SUTE de MII de romani au cancer – studiu din 2019

        Obezitate: 22.5% dintre adultii din Romania sufera de obezitate, iar 57.7% dintre romanii de peste 18 ani sunt SUPRAPONDERALI – studiu din 2016

        Varstnici: 37% din populatia Romaniei are peste 50 de ani – date din 2016

        Sursa studii: INSP – Centrul National de Evaluare si Promovare a Starii de Sanatate – https://insp.gov.ro/sites/cnepss/

        • Adevaratele Stiri Răspunde

          Si da! Sunt speriat ca asa imi place . Cel mai mult imi place sa speriu lumea cu statisticile mele . Speriati-va si voi, va rog frumos!

        • Adevaratele Stiri Răspunde

          Am si eu o comorbiditate. Sufar de panica si morcovi

        • Carei Răspunde

          Vezi ca ai dat linkul gresit. Data viitoare trimite linkul unde scrie ca 50% din romani au cel putin o comorbiditate. Apropo, de ce incerci sa sperii oamenii? Esti caz penal!

          • Adevaratele Stiri

            Nu incerc… doar spun ca 50% din romani sufera de comorbiditati si dintre vaccinati au murit doar oameni cu comorbiditati?! aaaa stai ca nu asa am vrut sa spun. Oricum , idea e sa te sperii!

  4. Dr.House Răspunde

    Înainte de a exista vaccinul anti-polio, Poliomielita a fost cauza principală de deces la copii!
    Se pare că vaccinul anti-covid este un vaccin anti-proști!
    Numa’ zic!

  5. H&R Răspunde

    Sa nu-mi spuneti/scrieti ca in aceste 7 localitati pe timpul carantinarii/izolarii au respectat carantina/izolarea si nimeni nu a iesit niciunde, nu au iesit pana in Negresti-Oas , Satu Mare sau in alte localitati, ca imi tau pwla! Si tot au iesit bine. Mai intelege cineva virusul asta?

    Apropo Camarzana:
    https://portalsm.ro/2021/06/localitatea-din-judet-in-care-nu-se-vaccineaza-nimeni-primarul-si-medicul-refuza-sa-se-implice/

    “Cămărzana de la 8,22 la 1,23” !

    Magyarul is jo ha megmagyarázzák, mert románul, hogy nem magyarázzák meg az már 100% biztos!
    Puteti sa-mi explicati si pe limba maghiara, ca pe limba romana nu o sa puteti explica, mnoah ala e 100%!

    • Kuka Răspunde

      C\nd e;ti prost e ca ;i c\nd e;ti mort! Tu nu știi, dar este greu pentru cei de lână tine!

      Coae, TU și cu ceilalți analfabeți sunteți problema! NIMENI nu vă poate convinge pe voi!
      Cel mai bine ar fi să faceți cum (se zice că) a făcut Trump: injectați-vă cu clor!

      • Kuka Răspunde

        Vagy inkább mondjam magyarul, mert más nyelven úgysem értesz: Te geci, hulye vagy!

        • H&R Răspunde

          @kiskuka. vagy gecikuka tokmindegy. Romaniaban 70% az oltatlan, 30% az oltott. Eddig megertetted kis hulye gecipuja? Vagyis kisebbsegben vagytok gecikem. Es nem is kicsit. Ugyhogy pofa sulyba es kotoras hatra kis gecilada.

          • Retkes Hun

            Te retkes geciszájú cigány R&H, szopd ki anyádbol az öszes gecit amit belegecizek, geciszáju paraszt!

      • Omega Răspunde

        @Kuka inca nu m-ai convins. “C\nd e;ti prost e ca ;i c\nd e;ti mort” semne de analfabet si fustrat . Contacteaza un medic

    • USR PLUS (căcat) Răspunde

      Strict părerea mea doar fraieri și slăbănogi și fricoși se vaccinează

  6. sabin Răspunde

    Cei care nu sunt vaccinat să nu beneficieze de asistentă medicală în caz de covid.
    Trebuie lăsați să se descurce singur.Ei au decis …așa sa suportă consecințele.

    • H&R Răspunde

      @sabin si pana acum tot asa a fost . Fara spaga la medici nu faceam absolut nimic. Am dus cateva persoane, romani getbeget care nu intelegeau nimic in lb maghiara, la Debrecen la oncologie, la terapie , tratament cu raze etc. Pentru ca in RO trebuie sa astepti 6 luni minim pentru raze daca ai cancer, iar in HU in aceeasi zi poti incepe tratamentul. Ma mira faptul ca nu trebuie sa dai spaga la medici cand te vaccinezi. Poate daca medicii ar cere spaga, oamenii ar merge mai bine. Recomand medicilor aceasta varianta, nu micii si loteria etc.

      • sabin Răspunde

        am impresia ca ai dreptate …… mi rusine ca sunt roman

      • ... Răspunde

        @H&R, nu te supăra dar de ce ai tu impresia că medicii vor ca noi să fim OK, sănătoși? Singura lor problemă e ca să nu fie surmontați cu bolnavi. Și mai e și treaba că nu sunt plătiți de luni de zile la centrele de vaccinare. Asta chiar că e o porcărie. Sau că de aproape doi ani nu mai pot face învârtelile ca înainte. La medicii noștri în continuare funcționează treaba cu veșnică pomenire cu Sfântul și cuviosul $ sau €! Nu s-a schimbat nimic. Iar când aud cu eroii în dreapta și eroii în stânga mă apucă o stare de greață. Mai ales când mai aflu cu stupoare despre un cadru medical (asta fără să vreau) că încă nici acum nu e vaccinat! No la asta să-mi dați o explicație plauzibilă cavalerii ai apocalipsei covid!

        • H&R Răspunde

          @… stiu ce vor medicii, juramantul lu’ hippocrate e istorie deja. Daca ar fi vrut, ar fi facut un vaccin care eradica covidul. Asta doar calmeaza putin. Vine doza 3-4-5-∞…

    • Geaba Răspunde

      Nu trebuie chestii de astea, oricum e complicat, trebuie votat, nu se risca, pierd voturi. Realitatea e mai simpla : nevaccinatii ajung la spital, si nu mai sunt locuri, cu cateva exceptii, dar si alea vor fi ocupate rapid. Apoi vine selectia naturala, care mai nou nu prea tine cont de varsta…

      • H&R Răspunde

        Daca ai bani si cunostinte haveri verisori nasi cunostinte de partid, in RO oriunde se deschid portite imediat si orice este posibil. Crede ma!

      • H&R Răspunde

        Si inca nu am vorbit despre congresul PNL cu 5000 de persoane minim.

  7. ... Răspunde

    Aș dori o explicație plauzibilă de la cei cu gura mare și cu vaccinul în gură toată ziua cum se poate domnule ca tocmai la Guvernul României unde tocmai este Ursula von der Leyden să semneze PNRR a explodat ditamai focarul de covid! Șapte cazuri și toți nevaccinați! Exact la cei care organizează protocolul și întâlnirea cu înaltul demnitar UE. Cum se poate asta oameni buni? Cum este permis asta oameni buni? Și mai aveți probleme cu bade Ioan sau cu lele Floare din Căcăuții Mici care nici acum nu oricepe ce și cum cu covidul? Și cum adică în sânul guvernului care propovăduiește constant vaccinarea sunt o grămadă de persoane nevaccinate, inclusiv personal esențial? Băga-mi-aș picioarele în voi!

    • Gatzu Răspunde

      La slaba pregatire avem peste tot sus, precis si ei se dezinformeaza de la astia ca Altu, si retele socializare.

      • ... Răspunde

        Nu ai răspuns la întrebare. Dealtfel și cu congresul penele se susținea sus și tare că totul respectă normele visate de ei apoi acum aud că au primit amendă. Dacă nu știi răspunsul spune că nu știi și gata!

        • A2 Răspunde

          Au primit amenda ca nu erau scaunele la 1.5m distanta, dar daca ma uit la restaurante nici acolo nu sunt. In rest daca luam legea, s-a respectat, 50% ocupare etc

  8. Adrian Răspunde

    Cum se face ca unele tari bananiere ca și Germania, Danemarca, Spania, Franța, UK, USA, Australia, etc, sa aibe o rata de vaccinare dubla decât Romania și noi sa ne dorim sa fim la nivel de Somalia, Tanzania, Ciad, etc; Sigur prima parte a țărilor enumerate își doresc populația decimată și Tanzania, Ciad, Somalia ii doresc sănătoși …oameni buni, chiar am înnebunit cu toții? Citesc niște comentarii demne de gradinita, haide-ți sa ne luminam…ca altfel nu se poate…degeaba visam frumos dacă trăim in intuneric!

    • Pastor Răspunde

      Romania este stat laic aflat supt stăpânirea lui Dani mult-prea fericitul, aflat la rândul său în subordinea lui Chiril al Moscovei!
      Asta spune multe despre bor-fași!

    • Real Răspunde

      România, pe locul patru în lume la cel mai mare număr de infectări şi de decese COVID
      România a ajuns astăzi în topul mondial al ţărilor cu cel mai mare număr de infectări şi de decese.Pe primul loc este Rusia, cu 21.559 de infectări şi 852 de decese în ultimele 24 de ore. Pe locul doi este Filipine, cu 13.846 de infectări şi 91 de decese. E urmat de Iran, cu 11.701 de infectări şi 239 de decese. Pe locul patru este România, cu 11.049 de infectări şi 208 de decese în ultimele ore, fiind urmată de Thailanda, cu 9.489 de infectări şi 129 de decese

    • Adevaratele Stiri Răspunde

      Tarile pe care le-ai insirat au avut foarte multe proteste care au fost musamalizate la noi in tzara. Motiv pentru care guvernele au lasat garda jos si au trecut la imunizarea pe cale naturala. Un al doi-lea motiv a fost eficienta scazuta a vaccinului fata de noua tulpina

    • Adevaratele Stiri Răspunde

      @Adrian stai sa vezi cand o sa iasa si romanii pe strada cum au iesit UK , francezii , nemtii si restu, cum o sa se relaxeze si la noi totul 😉 Cand a fost congresul PLN au disparut cazurile dupa care s-a dat startul . Jurma , singurul medic eligibil de puscarie pentru imprastierea fake news-ului si a terorii, nu a prezis-o pe asta.

  9. ... Răspunde

    @H&R. Am înțeles că au primit amendă 10000 RON. Dar faptul este consumat. Dar ce să mai zici când incidența covid în capitală și ca urmare a congresului a urcat vertiginos în câteva zile de la vreo 3,5 la 5,57! Asta ca să nu mai vorbesc de zvonurile insistente despre un focar cu 7 persoane la guvern. Care cică nici nu ar fi vaccinați!?!?!? Cum vine asta?

    • Coae Răspunde

      Așa repede nu se infectează participanții, dar în câteva zile sigur se va vedea!
      Beseni a umblat prin școli infectat și abia după câteva zile s-a îmbolnăvit de Covid!

      • ... Răspunde

        Știu. Deci și tu zici că mai urmează? No, va fi interesant! Măcar nu o să mai fim în zona fruntașă. Dar aș plăti un bilet la lojă de lux ca să vizionez filmul “Cum să carantinăm Capitala”. USR își face congresul infinit mai liniltit. Ca să nu mai pomenesc de faptul că tu știi că UDMR a ținut recent congres sau ceva întrunire majoră la Tg. Mureș? Frumos, liniștit, civilizat și cu respectarea normelor inventate tot de ei. Așa-i că nu ai auzit? Nu înțeleg de ce a trebuit acest tămbălău și de ce au băgat forțat toată țara în campania lor de partid.

        • Cetateanul Răspunde

          Ohoo… Să vezi prăpăd la Bucales peste câteva zile!
          Pariu că măcar 100 de participanți la rebeliunea pdl vor fi infectați?!? Majoritatea, oricum, sunt infecți 😉 !

  10. Adevaratele Stiri Răspunde

    In Bucuresti sectorul 1 s-au vaccinat peste 50% din populatie. Pacat ca e locu 1 la infectari si spitalzari 🙁 . Tin minte inainte de covid cum se umpleau saloanele ATI in fiecare toamna cu bolnavi de viroze. Of of ce vremuri

  11. MaciLaci Răspunde

    Adevaratele stiri nu ma mai speria. Am luat doza completa si sunt perfect sanatos! Acuma mi-e frica cand citesc ce scri aici . Offff hai sa ne speriem impreuna Adevaratele stiri. Te invit la o doza

  12. Adevaratele Stiri Răspunde

    MaciLaci vrei sa fi sotia mea?

  13. Adevaratele Stiri Răspunde

    Intr-o singura zii, 16.01.1996 la Ministerul Sanatatii au fost inregistrate 43 mii de cazuri de viroze respiratorii si 3809 persoane cu gripa. In total, in primele doua saptamani ale anului 1996 raportarile din retea au evidentiat urmatoarele situatii: 164.129 cazuri de viroza respiratorie 11.375 cazuri de gripa (50 la mie)”

  14. MaciLaci Răspunde

    “Virusul se elimina singur prin sistemul imunitar. Deci este ca la o gripa. Stiti ca inclusiv cand avem gripa, majoritatea noastra nu luam medicamentul .Dar boala la un moment este vindecata si se autovindeca. Deci nu trebuie sa fie aplicat un tratament ca astfel de boala sa se autovindece prin sistemul imunitar al persoanei respective” Dr Raed Arafat

    • @MaciLaci Răspunde

      @MaciLaci!!!!🤔😱🤯😲🤮😤🥴😭😭😨😨😖😖
      Cănd operațiunea de gândire te obosește și aberezi???? Adică bați câmpii???
      Ce ți-a dat Cîtzu să fumezi?

    • MaciLaci Răspunde

      Nu eu am scris!
      Probabil cel cu personalități multiple (AziNu, Altu, Golf și …)

  15. Beny Kira Răspunde

    Luați vaccinul!

  16. misi Răspunde

    stati linistit, de 3 zile tot scade. Ar fi si mai putini daca nu ar fugi lumea sa se testeze cum stranuta una. Acolo sigur o iei de la test.

  17. ... Răspunde

    Înainte de congresul PNL rata de infectare în București era de 3,35. Ieri a ajuns la 5,57 iar azi este deja 6,33. Sunteți mândrii liberalilor inconștienți de ce ați făcut? Și pentru asta sunt de vină tot nevaccinații? Asta nu se cheamă tot zădărnicire?😱😤😲🤮

  18. radical2 Răspunde

    Nu controalele sunt solutia. Ci niste masuri mai bune . Poate chiar mai drastice . Prosti conducatori putem avea Doamne…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.