PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

VIDEO. Casele din Țara Oașului, prea scumpe pentru a fi vândute, dar magnet pentru turiști

Casele impunătoare din Țara Oașului, zonă vestită și pentru imobilele construite de românii plecați peste hotare, sunt scoase rând pe rând la vânzare, doar că prețurile de ordinul sutelor de mii de euro îi țin la distanță pe cumpărători, titrează Știrile ProTv.

Locuințele uriașe sunt greu de întreținut, mai ales când proprietarii locuiesc, de fapt, în străinătate și ajung rar acasă. Cum nici bătrâni să aibă grijă de ele nu mai sunt, proprietarii au încercat să le vândă. Doar că piața cere altceva. Casele care au și nouă camere sunt prea mari și prea scumpe. Prețurile variază între 100 și 300 de mii de euro. Cele mai scumpe au inclusiv piscină.

Casele ferecate ale oșenilor au devenit în schimb curiozități turistice. Împodobite cu statui și coloane îi lasă pe străini muți de uimire.

,,Asta seamănă cu Sagrada Familia. Nu este exploatat potențialul turistic. Lipsește creativitatea”, spune un turist din Barcelona. Un alt turist, din Arad, spune că “nu mai există în România. Nu găsești două case la fel. E trist că nu sunt locuite.”

În ultima vreme localnicii au fost ceva mai precauți și n-au mai contruit intens. Potrivit autorităților locale, oamenii n-au mai cumpărat terenuri așa că au fost eliberate mai puține autorizațîi de construcție, atât în Certeze, cât și în localitățile învecinate.


Sursa: Știrile ProTv